POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a TV2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

SZÉTVERTE ÉDESANYJA FEJÉT A DOKTOR

Szétverte édesanyja fejét egy nyelvész doktor Mohácson. A 76 éves asszony belehalt a sérüléseibe. 50 éves fia a gyilkosság után Pécsre menekült, ahol egy panzióban bujkált. Itt fogták el a rendőrök, az akcióról videó is készült. A férfi beismerte, hogy végzett az édesanyjával.

A rajtaütésről készült felvételeken látszik, hogy a férfit, aki kapálózik, több civil ruhás nyomozó próbálja a földre teperni. Miután ez sikerült, a gyilkos már nem tanúsított ellenállást. A 76 éves idős asszony vérbefagyott holttestére kedden éjjel találtak rá. Egy nő jelentette ugyanis a rendőrségnek, hogy az asszony nem jelent meg a találkozón, ami korábban nem fordult elő. A rendőrök kimentek a nő lakcímére, majd a tűzoltók segítségével bejutottak a házba.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés büntette miatt nyomozást rendelt el. Az orvosszakértő szerint, a férfi egy eszközzel verte szét édesanyja fejét. Elfogása után azonnal beismerte tettét. A nyomozók őrizetbe vették.

Nézd meg a videót itt!

MENEKÜLT A RENDŐRÖK ELŐL A FURGONOS

A rendőrök elől menekült egy 23 éves férfi a 18. kerületben, a Gyömrői úton. Erről a Tények nézője készített felvételt. Több járőrautó is követte a furgonnal menekülőt, aki végül csak akkor adta meg magát, amikor fegyvert fogtak rá. Utcákon keresztül tartott a hajsza. A végén kiderült, hogy azért lépett meg a rendőrök elől, mert nem volt jogosítványa.

Idén a rendőröknek már kellett használniuk a fegyverüket februárban egy férfi a bíróságról szökött meg elvette az őr fegyverét majd egy autós is arra kényszerített, hogy meneküljön vele. A férfit végül életveszélyes állapotban vitték kórházba. több lövés érte.

Az emberi élet egészség a rendőr számára is főszabály. De időnként a közérdek megoldásáért kell használni fegyvert kényszerítő eszközt. A felfegyverzett bűnözőkkel szemben a legtöbbször a TEK kommandósainak kell szembenézniük ők eddig egyszer adtak le célzott lövést pedig több száz akciójuk volt.

Nézd meg a videót itt!

FELEMELVE MARCANGOLTA A MEDVE

A combján és a karján marcangolt felemelve egy juhászt egy medve Csíkszentimrén. A 40 éves férfi a juhokra vigyázott, amikor a nyájat két medve megtámadta. A juhász csak az állatokat akarta védeni, amikor az egyik medve rárontott.

Két nagy medve beszökött a juhok közé. Az egyiket a kutyák elhajtották, de hiába segítettek a nyájat őrző kutyák a bajba jutott férfinek, így is súlyos sérüléseket szenvedett. A medve felemelte a férfit és úgy marcangolta.

A helyiek azt mondják, rettegnek, már nappal sem érzik magukat biztonságban. Ráadásul azt mondják, az óriási medvék mindent tönkretesznek a környéken.

Statisztikák szerint Hargita megyében az év elejétől 150 vadkárról érkezett bejelentés, melyekből 120-at medvék okoztak. A román Környezetvédelmi Minisztérium csak két állat kilövését engedélyezte. Az egyik Csíkpálfalván, a másik Csíkszentmártonban volt.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
És ezeket olvastad már?