POLITIK

TV2 Tények – Ezek voltak a nap legfontosabb hírei

Nincs sok időd, de kíváncsi vagy a nap legfontosabb történéseire? Összeszedtük egyetlen cikkben, mi történt itthon és a világban, a TV2 Tények segítségével.
címkék:
  • Szerző: Ripost

https://tenyek.hu/krimi/302647_megeroszakolta-elettarsa-unokajat.html

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Cím: MEGERŐSZAKOLTA ÉLETTÁRSA UNOKÁJÁT

Megerőszakolta egy 65 év körüli férfi élettársa unokáját Dévaványán. A helyiek szerint a család látogatóba jött a nagymamához, a hatéves kislányt egyedül hagyták a férfival, ekkor erőszakolta meg. A rendőrség már elfogta és ki is hallgatta a pedofil férfit. A városban mindenkit felháborítottak a történtek.

Anyag:

Ebben a városban, Dévaványán erőszakolt meg egy 65 év körüli férfi egy információink szerint hatéves kislányt. A helyiek azt mondták, hogy ennél a háznál pár nappal ezelőtt rendőrök voltak, itt foghatták el a férfit.
<<Csináltuk idekint a dolgunkat hétvégén. Egyszer csak egy rendőrautó, egy nyomozóautó, lassan jöttek és végeredményében idekint dolgoztunk, hát most nem a kíváncsiság, meg bármi, csak kinéz az ember, hogy mi történt. És hát az urat végeredményében elvezették.>>
Úgy tudjuk, hogy az erőszaktevő élettársával lakott itt, akinek a megerőszakolt kislány az unokája volt. Információink szerint a kislány és szülei már jó ideje elköltöztek a városból, Dévaványára csak látogatóba jöttek a nagymamához. Akkor erőszakolhatta meg a kislányt a férfi, amikor a család a felügyeletére bízta.
A helyiek felháborítónak tartják a történteket.
<<Pedofíliát és ezzel kapcsolatos dolgokat én borzasztóan elítélem. Mondom, mélységesen megdöbbentem, hogy ilyen történik itt Dévaványán, meg ráadásul ebben az utcában.>>
<<Börtönbe' majd a rabok azok majd meg fogják regulázni. Megérdemli, nagyon megérdemli. Legalább... én azt mondanám, egy ilyen izétől ennek a gyermeknek az élete teljesen tönkrement, ezt soha nem fogja kiheverni.>>
<<Szerintem ez nem is ember az ilyen, aki ilyet csinál.>>
A pedofil férfi jelenleg őrizetben van, már kihallgatták. A rendőrség nem nyilatkozott. Annyit azonban lehet tudni, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

NÉGY TONNA VÍZTŐL BORULT FEL A KOCSI

Kiderült, miért borulhatott fel a tűzoltóautó egy váci bemutatón. Négy tonna víz volt benne, ami a hirtelen kanyarodás során a tartály falához csapódott. A tartályok elejében és végében belülről úgynevezett hullámtörő lemezek vannak, amelyek lelassítják a víz erejét, de a tartály oldalánál nincs ilyen lemez, ez okozhatta a balesetet. Öt tűzoltó sérült meg, de már mindenkit kiengedtek a kórházból.

Úgy tudni, hogy a tűzoltókocsi tartályában négy tonna víz volt. Egy szakember szerint a tűzoltótartály hátuljában és elejében belülről speciális, úgynevezett hullámtörő lemezek vannak. Ezek feladata az, hogy elnyelik a víz tehetetlen tömegét fékezés közben és egyenesben tartják az autót. Azonban a tartályok oldalában nincs ilyen hullámtörő. Ez okozhatta azt, hogy a hatalmas víztömeg nekicsapódott az oldalfalhoz, ami megdobta a kocsi oldalát, ez okozhatta a borulást.

A váci rendezvényt a mentők biztosították, akik azonnal elkezdték a mentést. Összesen öt embert láttak el. Egyikük alsóvégtagi sérülést szenvedett. A többiek úgy tűnt, hogy könnyebb zúzódásokkal megúszták a balesetet.

Mindannyijukat kórházba szállították. A baleset körülményeit a Váci Rendőrkapitányság szakértők bevonásával vizsgálja.

Nézd meg a videót itt!

SZÁZSZOR NÉZTE VÉGIG A VÉRFÜRDŐT

Már legalább százszor visszanézte szerettei lemészárlását, ezt mondta a Tényeknek a nyíregyházi kettős gyilkosság áldozatainak rokona. Ugyanis videófelvétel van a vérfürdőről. Az áldozatok hozzátartozója szerint a férfi régóta készült a leszámolásra.

Bálint unokaöccse intim kapcsolatba került a vadász feleségével, de később már nem akarta folytatni a viszonyt. Ezért a nő mindent elmondott férjének. A rokon szerint a férfi előre kitervelte, hogy kiirtja az egész családot.

A vadász egy puskával felesége szeretőjének háza elé hajtott. A férfi épp a teraszon volt, amikor a kocsiból rálőtt. A férfi apja ezt látta, oda akart menni, de a vadász rá is rálőtt, a golyó viszont csak súrolta. A ház térfigyelőkamerája mindent rögzített. Bálint stábunknak megmutatta a felvételt, de amíg a nyomozás tart, nem hozza nyilvánosságra. A videón látszik, hogy miután a vadász lelőtte a szeretőt, elhajtott a kocsijával. Később azonban visszatért. Az apa épp meglőtt fiához rohant, de a vadász nem hagyta. Hiába tartotta fel a kezét, őt is lelőtte.

Bálint a kegyetlen gyilkosságról készült videót már legalább százszor megnézte, de még mindig nem tudja, hogy szeretteinek miért kellett meghalniuk. Azt mondja a család élete tönkrement. A félárván maradt gyerekek pedig teljesen összetörtek. Volt, aki el is ájult a temetésen.

Az egyik gyerek ugyanis végignézte a gyilkosságot, a szomszédokhoz ő szaladt át segítséget kérni. Bálint szerint ha a gyilkos a gyereket is észreveszi, már ő sem élne.

Nézd meg a videót itt!

BOMBÁVAL SÉTÁLT BE A POLGÁRŐRSÉGRE

Biciklijén vitt be egy második világháborús bombát a polgárőrségre egy biatorbágyi férfi. A robbanószerkezetet az erdőben találta és úgy érezte, fel kell vennie. Forgatásunk közben egy nő is megjelent a polgárőrségen, hogy elmondja: ő pedig két bombára bukkant az erdőben.

A férfi a második világháborús robbanószerkezetet az erdő szélén találta. Az eset után értesítették a rendőrséget és a tűzszerészeket is. Kiderült, hogy a bomba nem volt éles. A helyi polgárőrség és önkéntes tűzoltó egyesület elnökhelyettese szerint húsz éves pályafutása alatt hoztak már be önjelölt régészek emberi koponyákat, csontmaradványokat, volt, aki reklámszatyorban vitt be lőszert hozzájuk. De ezeknél még érdekesebb bejelentéseket is kapnak.

Közben egy nő is talált egy bombát, ő bejelentést tett. Azt mondja, már máskor is talált hasonló robbanószerkezetet. Az erdőben dolgozó nő megmutatta a rendőröknek, hogy hol találták a bombákat. A robbanótestet az évek alatt a fa körbenőtte. A kisebbik is egy második világháborús tüzérségi lövedék volt, innen egy kilométerre. A tűzszerészek megállapították, hogy mindkettő éles volt.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?