Létrehozva: 2019.05.20.

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

PUSZTÍTOTT AZ ÉJSZAKAI VIHAR

Hatalmas pusztítást végzett országszerte az éjszakai vihar. Fák hasadtak ketté, bokáig ért a víz több kertben is. Volt, ahol egy egész parkot tarolt le az orkán erejű szél, máshol pedig a busz is alig tudott az úton maradni, olyan erősen fújt. Ám a hétfő délután sem volt enyhébb, több helyen borsószem nagyságú jég esett az országban. A változékony idő pedig úgy tűnik, huzamosabb ideig megmarad.

Hódmezővásárhelyen annyira esett az eső, hogy egy ház udvarán kisebb tó alakult ki. Pár kilométerrel arrébb, Orosházán az eső mellett a szél is hatalmas volt, szinte dobálta a buszt. Emellett az út menti fákat is alaposan megtépázta, éjjel letört gallyak hevertek mindenhol. 
Orosháza parkjában is óriási pusztítást végzett a vihar, ennek a fának például teljesen kettéhasadt a törzse. Egy másik fának pedig az egyik vastag ágát törte le.

A vasárnap éjszakai vihart ma délután szakadó eső váltotta. Pécsett például borsószem nagyságú jég esett körülbelül öt percen keresztül, amit szintén hatalmas szél kísért. De Baranya megye más részein, például Bogádmindszenten is jeget hozott a nagy eső. Szekszárdon pedig nagyjából 10 percig esett a borsószem nagyságú jég.

Még most sem lehet fellélegezni, az esős, borús idő ugyanis folytatódik. Csütörtöktől viszont újabb felmelegedés érkezik, enyhébb lesz az idő, viszont ezt sem élvezhetjük sokáig.

A középtávú előrejelzések szerint a szakemberek egyelőre nem látnak olyan időszakot, amikor hosszabb távon lehetne számítani a jó időre.

TERHES ANYJÁT ÖLTE MEG A FIÚ

Megölte hét hónapos terhes édesanyját saját 17 éves fia Tóalmáson. Ez még 2013-ban történt, de a nő és a magzat csontjaira csak a napokban találtak rá volt házuk emésztőgödrében. A hatgyermekes nő a környezete szerint nagyon agresszív volt, ütötte-verte gyerekeit, sőt egyik kislányát szándékosan le is forrázta, amikor dühös volt rá. A most 23 éves elkövetőt letartóztatták.

A nőt hat éve keresték eltűntként, ügyét most vizsgálták felül és kiderült, hogy akkor nem keresték tetemkereső kutyával az asszonyt. Ezt most pótolták, az eb pedig rögtön az emésztőhöz ment, amelyben az akkor 36 éves nő és magzata maradványait is megtalálták.

A szomszédok és a rokonok szerint, a nő ezelőtt hat évvel egyik pillanatról a másikra tűnt el, nagyjából hét hónapos terhesen.

A tóalmási asszony 2011-ben költözött a településre, ahol testvérénél lakott. Nem dolgozott, gyermekei apjaival és barátaival tartatta el magát, fiaival és lányaival pedig egészen kegyetlenül bánt. Volt, hogy meggyanúsította kislányát, hogy szexuális viszonyt folytat a férjével ezért szándékosan leforrázta. Az élettársai elmenekültek tőle és vitték a gyerekeiket is. Eltűnése előtt a két nagyobb lakott már csak otthon.

A most 23 éves férfit pénteken tartóztatta le a bíróság. A férfi beismerte tettét, a rendőrség vizsgálja volt-e segítője.

LAJCSI AKÁR 12 ÉVET IS KAPHAT

"Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bűnösségemet ismertem volna el" - ezt mondta Galambos Lajos, miután elutasította a vádalkut. A zenész ártatlannak érzi magát és azt mondja, meg fogja védeni az igazát. A vádalku nélkül akár 12 év börtönbüntetést is kaphat.

Lagzi Lajcsit nagyon megviseli az évek óta elhúzódó ügy, amiben 30 millió forint értékű áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják. 2017-ben már 4 hónapot rácsok mögött is töltött, majd bírócsere miatt márciusban újraindult a büntetőpere. A legutóbbi tárgyaláson is végig feszengett, rosszul lett. A felesége is elkísérte, hogy megnyugtassa, pedig neki nem volt kötelező részt venni a tárgyaláson. Az ügyvédje szerint nem igaz a vádiratnak azon állítása, hogy Lajcsi vesztegetett volna. A legutóbbi fellépésén valaki egy átalakított vízórát adott neki ajándékba viccből, akkor már ez is nagyon rosszul esett neki.

Lajcsin és feleségén, Boglárkán kívül még kilenc társukat vádolják azzal, hogy részt vettek az illegális közüzemi bekötésekben. Közülük ketten időközben meghaltak. A bulvárlapok azt híresztelték, hogy az évek óta tartó pereskedés miatt Lajcsi házassága zátonyra futott.

Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt indult büntetőeljárás. A közműszolgáltatók időközben elismerték, nincs semmilyen követelésük. A tárgyalás szerdán folytatódik. Lajcsi állítja, masszív védekezésre készül, még ha éveken át tartó pernek is néz elébe.

KEVÉS A VÖRÖSHAGYMA, AMI VAN, DRÁGA

Négyszáz forinthoz közelít a vöröshagyma ára. Dupla annyiba kerül, mint tavaly ilyenkor. De vajon miért? Egyrészt Magyarországon egyre kevesebben termesztenek vöröshagymát, illetve az aszály is nagy károkat okozott. A hetek óta tartó esőzés szintén nem tesz jót a termésnek.

Egy kiló csaknem 350 forintba kerül, mégis gyorsan fogy. A vásárlók azt mondják, ez azért van, mert a hagyma szinte nélkülözhetetlen. 

A Tények által megkérdezett termelő azt mondja, a drágulásnak több oka is van. Az egyik például az, hogy szerinte egyre kevesebben termelnek Magyarországon vöröshagymát, makóit pedig még kevesebben. Emellett az időjárás is befolyásolja az árakat. Az aszály nagy károkat okozott, de a folyamatosan esőzés sem tesz jót.

A szakértők azt mondják, a magyar vöröshagymát körülbelül másfél hónap múlva lehet majd kapni, azt még pontosan nem lehet tudni, hogy a jelenleginél is drágább lesz-e.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tizenöt méteres óriáskígyó tartotta rettegésben Indiát

origo.hu

G.w.M elmondta, mitől érzi nőnek magát egy nő

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

hirtv.hu

Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

origo.hu

Első gyerekét várja a Jóban Rosszban egykori színésznője

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

magyarnemzet.hu

Az Orbán-gyűlölő Lilu hatalmas öngólt lőtt, ezt nagyon benézte

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Szentkirályi Alexandra: Takarítsuk ki Gyurcsány embereit!

POLITIK

Menczer Tamás: A valaha volt legerőteljesebb EP-kampányt kezdtük el

POLITIK

Újabb fegyvergyárakat építenek az oroszok

POLITIK

Ukrán drónok felgyújtottak egy orosz üzemanyag bázist