POLITIK

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

HATAN HALTAK MEG, EGY KISMAMA IS

Hatan haltak meg, köztük egy 17 éves kismama is, amikor Fegyverneknél két autó frontálisan ütközött tegnap éjszaka. Úgy tudjuk, a vétkes egy kamionsor előzésébe kezdett, de nem vette észre, hogy szemből, szabályosan érkezik egy másik autó és már nem tudott visszasorolni a sávjába.

A 4-es főúton, azaz a halálúton történt a tragédia vasárnap éjszaka, nem sokkal 11 óra után Fegyvernek és Kenderes között. Az egyik autó kamionosokat akart megelőzni, ezért átment a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan szembejövő autóval.

A rosszul előző autóban csak egy 42 éves hajdúszoboszlói férfi ült. A vétlen kocsiban, amit egy 24 éves kenderesi férfi vezetett, összesen öten voltak. Mindannyian meghaltak. Az áldozatok között volt egy 17 éves kismama is. A holttesteket csak a tűzoltók tudták kiszabadítani az összeroncsolódott autókból. Úgy tudni, hogy az áldozatok közül többen nem voltak bekötve. Ha használták volna a biztonsági övet, túlélhették volna a horrorbalesetet. Azt, hogy pontosan mi okozhatta a tragédiát, még vizsgálják.

Nézd meg a videót itt!

ÖKÖLLEL, MAJD VIPERÁVAL ÜTÖTTE

Először ököllel verte, majd egy fémpálcával, úgynevezett viperával ütötte riválisa lábát egy perkátai férfi. A vita féltékenységből robbant ki kettőjük között. A támadó ugyanis egy évig zaklatta a megvert férfi barátnőjét, de az kikosarazta őt. A férfi emiatt annyira ideges lett, hogy elhatározta, hogy bosszút áll a barátján.

A támadó a másik barátnőjét akarta elszeretni, de hiába, mert a nő kikosarazta őt. A férfi egy évig zaklatta a párt, hol a nőt, hol meg a barátját fenyegette. 

Két napja, szombaton csapott le a perkátai támadó, a pékség melletti ivóban dolgozó nő barátjára. Kileste a szerelmét meglátogató férfit, majd, amikor az hazaindult, követte őt.

A két férfi között korábban is volt már konfliktus. Igaz, akkor csak virtuálisan szálltak ringbe. Facebookon küldtek fenyegető üzeneteket egymásnak. A zaklató veréssel, a nő barátja pedig a rendőrséggel fenyegette a másikat. Szombaton végül elszabadultak az indulatok, aminek a rendőrök vetettek véget. A kikosarazott, viperás támadót felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Nézd meg a videót itt!

ÓRIÁSIT DRÁGULT A ZÖLDBORSÓ

Drágult a zöldborsó a tavalyi árakhoz képest, pedig már akkor sem volt olcsó. A legtöbb piacon 1500-2000 forinttól indult a szezon elején a borsó kilója, most 800-1000 forint között kapható. A tavalyihoz képest ez nagyjából 27 százalékos drágulást jelent. A magas árakat viszont már nem sokáig kell elviselni.

A fagyasztott és az üveges borsók azért is kelendők, mert azzal kevesebb a munka és fejteni sem kell. Ráadásul a friss fejtett borsó még drágább is.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet adatai szerint idén a zöldborsó termelői ára a Budapesti Nagybani Piacon a 20. héten 27 százalékkal drágult. Tavaly ugyanebben az időszakban csak 700 forint volt, idén pedig már 900. Egy eladó szerint viszont már nem kell sokat várni, hogy a zöldborsó ára átlépjen a megfizethető kategóriába. Akár már a jövő héttől csökkenhet a zöldborsó ára.

Nézd meg a videót itt!

TÍZEZREKKEL DRÁGUL A HORVÁT NYARALÁS

Drágább lesz idén a horvátországi nyaralás. Egy horvát étteremben egy négytagú család számlája 30-40 ezer forintnál kezdődik és a szálláshelyek is jelentősen drágultak. Ennek ellenére a magyarok körében továbbra is kedvelt a horvát tengerpart. Volt, aki azt mondta: ha nem foglal előre szállást, a helyszínen már nehezen talál szabad szobát.

A horvát nyaralást tervező családoknak az idén jobban a zsebükbe kell nyúlniuk, az idei szezonban ugyanis a horvát tengerpart jelentősen drágul.

Az útdíjak árainak emelkedése mellett a horvát pénz, a kuna is 2,4 százalékot drágult a forinttal szemben, de az éttermek drágulása is tízezrekkel növelheti a kiadásokat.

A Központi Statisztikai Hivatal a Tényeknek elmondta, hogy 2018-ban a magyarok 8,6 millió több napos utazást tettek külföldön, ami 10 százalékkal volt több, mint 2017-ben.

A legtöbben továbbra is a szomszédos országokba, ezen belül Ausztriába, illetve Németországba utaztak, de a legkedveltebb nyaralási célpontok továbbra is Olaszország és Horvátország voltak.

Nézd meg a videót itt!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Karácsonyi menüötletek
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?