Létrehozva: 2019.05.27.

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

HATAN HALTAK MEG, EGY KISMAMA IS

Hatan haltak meg, köztük egy 17 éves kismama is, amikor Fegyverneknél két autó frontálisan ütközött tegnap éjszaka. Úgy tudjuk, a vétkes egy kamionsor előzésébe kezdett, de nem vette észre, hogy szemből, szabályosan érkezik egy másik autó és már nem tudott visszasorolni a sávjába.

A 4-es főúton, azaz a halálúton történt a tragédia vasárnap éjszaka, nem sokkal 11 óra után Fegyvernek és Kenderes között. Az egyik autó kamionosokat akart megelőzni, ezért átment a szemközti sávba, ahol frontálisan összeütközött egy szabályosan szembejövő autóval.

A rosszul előző autóban csak egy 42 éves hajdúszoboszlói férfi ült. A vétlen kocsiban, amit egy 24 éves kenderesi férfi vezetett, összesen öten voltak. Mindannyian meghaltak. Az áldozatok között volt egy 17 éves kismama is. A holttesteket csak a tűzoltók tudták kiszabadítani az összeroncsolódott autókból. Úgy tudni, hogy az áldozatok közül többen nem voltak bekötve. Ha használták volna a biztonsági övet, túlélhették volna a horrorbalesetet. Azt, hogy pontosan mi okozhatta a tragédiát, még vizsgálják.

ÖKÖLLEL, MAJD VIPERÁVAL ÜTÖTTE

Először ököllel verte, majd egy fémpálcával, úgynevezett viperával ütötte riválisa lábát egy perkátai férfi. A vita féltékenységből robbant ki kettőjük között. A támadó ugyanis egy évig zaklatta a megvert férfi barátnőjét, de az kikosarazta őt. A férfi emiatt annyira ideges lett, hogy elhatározta, hogy bosszút áll a barátján.

A támadó a másik barátnőjét akarta elszeretni, de hiába, mert a nő kikosarazta őt. A férfi egy évig zaklatta a párt, hol a nőt, hol meg a barátját fenyegette. 

Két napja, szombaton csapott le a perkátai támadó, a pékség melletti ivóban dolgozó nő barátjára. Kileste a szerelmét meglátogató férfit, majd, amikor az hazaindult, követte őt.

A két férfi között korábban is volt már konfliktus. Igaz, akkor csak virtuálisan szálltak ringbe. Facebookon küldtek fenyegető üzeneteket egymásnak. A zaklató veréssel, a nő barátja pedig a rendőrséggel fenyegette a másikat. Szombaton végül elszabadultak az indulatok, aminek a rendőrök vetettek véget. A kikosarazott, viperás támadót felfegyverkezve elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

ÓRIÁSIT DRÁGULT A ZÖLDBORSÓ

Drágult a zöldborsó a tavalyi árakhoz képest, pedig már akkor sem volt olcsó. A legtöbb piacon 1500-2000 forinttól indult a szezon elején a borsó kilója, most 800-1000 forint között kapható. A tavalyihoz képest ez nagyjából 27 százalékos drágulást jelent. A magas árakat viszont már nem sokáig kell elviselni.

A fagyasztott és az üveges borsók azért is kelendők, mert azzal kevesebb a munka és fejteni sem kell. Ráadásul a friss fejtett borsó még drágább is.

Az Agrárgazdasági Kutatóintézet adatai szerint idén a zöldborsó termelői ára a Budapesti Nagybani Piacon a 20. héten 27 százalékkal drágult. Tavaly ugyanebben az időszakban csak 700 forint volt, idén pedig már 900. Egy eladó szerint viszont már nem kell sokat várni, hogy a zöldborsó ára átlépjen a megfizethető kategóriába. Akár már a jövő héttől csökkenhet a zöldborsó ára.

TÍZEZREKKEL DRÁGUL A HORVÁT NYARALÁS

Drágább lesz idén a horvátországi nyaralás. Egy horvát étteremben egy négytagú család számlája 30-40 ezer forintnál kezdődik és a szálláshelyek is jelentősen drágultak. Ennek ellenére a magyarok körében továbbra is kedvelt a horvát tengerpart. Volt, aki azt mondta: ha nem foglal előre szállást, a helyszínen már nehezen talál szabad szobát.

A horvát nyaralást tervező családoknak az idén jobban a zsebükbe kell nyúlniuk, az idei szezonban ugyanis a horvát tengerpart jelentősen drágul.

Az útdíjak árainak emelkedése mellett a horvát pénz, a kuna is 2,4 százalékot drágult a forinttal szemben, de az éttermek drágulása is tízezrekkel növelheti a kiadásokat.

A Központi Statisztikai Hivatal a Tényeknek elmondta, hogy 2018-ban a magyarok 8,6 millió több napos utazást tettek külföldön, ami 10 százalékkal volt több, mint 2017-ben.

A legtöbben továbbra is a szomszédos országokba, ezen belül Ausztriába, illetve Németországba utaztak, de a legkedveltebb nyaralási célpontok továbbra is Olaszország és Horvátország voltak.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

A HVG által megszerzett rendőri jelentés drámaian részletezi, Magyar Péter hogyan kínozta Varga Juditot

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Döntöttek az új üzemanyagárakról: szerdától megint drágább lesz a benzin – nem is kevéssel

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett