POLITIK

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

MEGÖLTE, MERT SZERETTE

Nem tudta elviselni a szakítást, ezért ölte meg 17 éves barátnőjét az a férfi, akinek ma enyhítették a büntetését. A fiatal két évvel végzett korábbi barátnőjével Zalaegerszegen, mert ő nem akarta tovább folytatni kapcsolatukat. Első fokon 20 évet kapott, ezt most 18 évre rövidítették. A tinigyilkos azt mondta a bíróságon: soha nem tudta volna a lányt szánt szándékkal bántani, mivel ő volt a legjobb dolog  az életében. Ennek ellenére a lányt a gyilkosság idején ötször, hatszor megütötte, majd egy késsel huszonötször megszúrta a nyakán és tarkóján a zalaegerszegi parkerdőben 2015 áprilisában.

Nézd meg a videót itt!

ROSSZ ÉTELEK MIATT TÖBB BETEG GYEREK

A rossz ételek és a környezet is lehet az oka, hogy az elmúlt években jelentősen megnőtt a a gyulladásos bélbetegségekben szenvedő gyerekek száma. Évente kétszáz új Crohn-beteg gyereket regisztrálnak Magyarországon. A betegség igen súlyos, hiszen növekedészavarral, hasfájással, hasmenéssel, véres széklettel járhat. Az elmúlt öt évben csaknem ötödével nőtt Magyarországon a gyulladásos bélbetegségekben szenvedő gyerekek száma, ez évente csaknem kétszáz új esetet jelent.

A gyulladásos bélbetegség a 12-13 évesek körében a leggyakoribb, de már 2 hónapos kisbabán is látták a betegség kezdeti tüneteit. A Crohn-betegségből sosem lehet teljesen kigyógyulni, ám megfelelő kezeléssel teljes életet élhetnek az érintettek.

Nézd meg a videót itt!

30 FOK, FÜRDENEK A BALATONBAN

Pénteken már fürödtek a Balatonban, de sokan fürdőruhában sétáltak vagy napoztak a parton, olyan meleg volt. Siófokon 30 fok körül volt a hőmérséklet. Hétvégén azonban eső, zivatar és vihar várható országszerte. A víz még nem olyan meleg, de már majdnem 20 fokos.

Hajdúszoboszlón közel 26 fokot mutatott a hőmérő. A rekordtól azért ez jócskán elmarad,1896 május 19-én 36 fokot mértek Kaposváron.

Nézd meg a videót itt!

SOK A FELESLEGES ORVOSI IGAZOLÁS

Teljesen elfogadhatatlan a három nap szülői igazolás - állítja egy pomázi gyermekorvos. Szerinte a munkája nagy része ugyanis azzal telik, hogy az anya vagy apa bemegy hozzá, és anélkül, hogy látná a gyereket, ki kell állítania az igazolást.

Az orvos szerint betegség esetén a szülők sokszor vagy későn, vagy be se viszik a gyereket vizsgálatra. Csak az anya vagy apa elmondása alapján tudja megítélni, hogy a gyerek beteg-e még. Õ úgy gondolja, hogy a szülőknek kellene igazolni a betegség miatti hiányzásokat. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete már korábban javasolta a minisztériumnak, hogy a 3 helyett 15 napot igazolhassanak a családok egy tanévben.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?