Létrehozva: 2017.06.13.

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.

Szerző Ripost

VÉLETLENÜL LÕTTE LE KISLÁNYÁT

Véletlenül lőtte fejbe 9 éves kislányát egy miskolci apuka. A tragédia egy szívesség miatt történt: a szomszédban lakó nő vitte át az értékeit a családhoz, mert hosszabb időre elutazott. A férfi az ő holmija között találta meg a fegyvert, de nem tudta, hogy igazi, és addig forgatta, amíg elsült, és pont a gyermekét találta el. A kislány életéért küzdöttek a mentők, a Tények úgy tudja, hogy sikerült is újraéleszteni őt, de a kórház felé tartó úton életét vesztette. A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki.

VISSZADOBTA A KÚRIA A LÚGOS-ÜGYET

Majdnem elsírta magát a lúgos támadás áldozata, amikor kedden kiderült, hogy nem születik ítélet az ügyében. Renner Erikának maró anyaggal öntötték le a nemi szervét, a bűncselekmény négy évvel ezelőtt az egész országot sokkolta. Másodfokon volt szeretőjét ítélték el, aki 9 év börtönt kapott. Most azonban az egész eljárás kezdődik elölről. A Kúria szerint ugyanis nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy kizárólag a volt kórházigazgató követhette el a bestiális bűncselekményt.

A Kúria azt kifogásolta, hogy a volt kórházigazgató ellen kizárólag közvetett bizonyítékok vannak. Azaz nincs beismerő vallomás, felismerés vagy DNS a helyszínen. A volt kórházigazgató egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

NAGYAPJA MIATT HALT MEG A KÉTÉVES

Egy év hat hónapot kapott az a nagypapa, aki mellett meghalt az unokája még 2016-ban a Somogy megyei Büssün. A nagypapa és az unoka épp egy mozgóárusnál vásároltak. A férfi elengedte a gyerek kezét, aki az elinduló kisteherautó elé lépett, az pedig halálra gázolta. Az árus attól félt, hogy meglincselik, ezért elmenekült, egy másik faluban adta fel magát. Õt végül felmentették, a nagypapát viszont most elítélték. A vádlott férfi védője három nap gondolkodási időt kért, hogy elfogadják-e az 1 év 6 hónapos felfüggesztett ítéletet.

10 PERC ALATT LE LEHET ÉGNI A NAPON

Rekordvékony ózonréteg volt ma az ország fölött, ezért akár már 10 perc alatt le lehetett égni a napon, olyan erős volt az UV sugárzás. Siófokon mérték a legerősebbet, a 10-es skálán 9-es erejűt, de a Kékestetőn is 8-as feletti értékeket észleltek. A meteorológusok szerint egészen péntekig marad ez az idő, akkor azonban egy hidegfront jön, a felhőkön pedig már nem jutnak át az erős UV sugarak.

MÉG FÉL A VÍZTÕL A KISTIGRIS

Először született szibériai tigriskölyök a debreceni állatkertben. A hét hetes hímet kedden mutatták be, mostanáig titokban tartották a nagyközönség előtt. A kistigris anyjának nem volt elég anyateje, ezért kézből kellett etetni. A kicsinek volt egy testvére is, de ő nem élte túl az első napokat. Egyelőre nincs neve az új jövevénynek, az interneten lehet majd szavazni arról, hogy hogyan nevezzék el.

Nehezen viselte a 7 hetes kistigris, amikor azonosító csipet szúrtak a bőre alá. Aztán meg akarták mérni, hogy születése óta mennyit gyarapodott, de ezt sem akarta hagyni. A kölyök végül akkor nyugodott meg, amikor megetették. A kölyök már annyira megerősödött, hogy már nem csak tejet kap, esténként csirkecombfilét is adnak neki a gondozók. A kistigris, most ismerkedik a környezetével, még minden új a számára, még a víz is.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

life.hu

Müller Péter: Életünk legnagyobb eseményei észrevétlenül indulnak

life.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: hagyd, hogy a hatodik érzéked vezessen!

hirtv.hu

Iránytű Intézet: Magyar Péteré a legerősebb ellenzéki párt, de a Fideszt nem veszélyezteti + videó

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

A dollárbaloldal az utolsó perceket is kihasználná Brüsszelben

POLITIK

Orbán Viktor beszédével ma kezdődik a CPAC HUngary

POLITIK

Palesztinpárti tüntetések, zsidógyűlölet az USA egyetemein

POLITIK

Már a héten megindulhatnak az új fegyverszállítások Ukrajnába