POLITIK

Tv2 Té­nyek - Ezek vol­tak a nap leg­fon­to­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­ván­csi vagy a nap leg­fon­to­sabb tör­té­né­se­ire? Össze­szed­tük egyet­len cikk­ben, mi tör­tént itt­hon és a vi­lág­ban, a Tv2 Té­nyek se­gít­sé­gé­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

VÉLETLENÜL LÕTTE LE KISLÁNYÁT

Véletlenül lőtte fejbe 9 éves kislányát egy miskolci apuka. A tragédia egy szívesség miatt történt: a szomszédban lakó nő vitte át az értékeit a családhoz, mert hosszabb időre elutazott. A férfi az ő holmija között találta meg a fegyvert, de nem tudta, hogy igazi, és addig forgatta, amíg elsült, és pont a gyermekét találta el. A kislány életéért küzdöttek a mentők, a Tények úgy tudja, hogy sikerült is újraéleszteni őt, de a kórház felé tartó úton életét vesztette. A férfit gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt hallgatták ki.

Nézd meg a videót itt!

VISSZADOBTA A KÚRIA A LÚGOS-ÜGYET

Majdnem elsírta magát a lúgos támadás áldozata, amikor kedden kiderült, hogy nem születik ítélet az ügyében. Renner Erikának maró anyaggal öntötték le a nemi szervét, a bűncselekmény négy évvel ezelőtt az egész országot sokkolta. Másodfokon volt szeretőjét ítélték el, aki 9 év börtönt kapott. Most azonban az egész eljárás kezdődik elölről. A Kúria szerint ugyanis nincs egyértelmű bizonyíték arra, hogy kizárólag a volt kórházigazgató követhette el a bestiális bűncselekményt.

A Kúria azt kifogásolta, hogy a volt kórházigazgató ellen kizárólag közvetett bizonyítékok vannak. Azaz nincs beismerő vallomás, felismerés vagy DNS a helyszínen. A volt kórházigazgató egyelőre előzetes letartóztatásban marad.

Nézd meg a videót itt!

NAGYAPJA MIATT HALT MEG A KÉTÉVES

Egy év hat hónapot kapott az a nagypapa, aki mellett meghalt az unokája még 2016-ban a Somogy megyei Büssün. A nagypapa és az unoka épp egy mozgóárusnál vásároltak. A férfi elengedte a gyerek kezét, aki az elinduló kisteherautó elé lépett, az pedig halálra gázolta. Az árus attól félt, hogy meglincselik, ezért elmenekült, egy másik faluban adta fel magát. Õt végül felmentették, a nagypapát viszont most elítélték. A vádlott férfi védője három nap gondolkodási időt kért, hogy elfogadják-e az 1 év 6 hónapos felfüggesztett ítéletet.

Nézd meg a videót itt!

10 PERC ALATT LE LEHET ÉGNI A NAPON

Rekordvékony ózonréteg volt ma az ország fölött, ezért akár már 10 perc alatt le lehetett égni a napon, olyan erős volt az UV sugárzás. Siófokon mérték a legerősebbet, a 10-es skálán 9-es erejűt, de a Kékestetőn is 8-as feletti értékeket észleltek. A meteorológusok szerint egészen péntekig marad ez az idő, akkor azonban egy hidegfront jön, a felhőkön pedig már nem jutnak át az erős UV sugarak.

Nézd meg a videót itt!

MÉG FÉL A VÍZTÕL A KISTIGRIS

Először született szibériai tigriskölyök a debreceni állatkertben. A hét hetes hímet kedden mutatták be, mostanáig titokban tartották a nagyközönség előtt. A kistigris anyjának nem volt elég anyateje, ezért kézből kellett etetni. A kicsinek volt egy testvére is, de ő nem élte túl az első napokat. Egyelőre nincs neve az új jövevénynek, az interneten lehet majd szavazni arról, hogy hogyan nevezzék el.

Nehezen viselte a 7 hetes kistigris, amikor azonosító csipet szúrtak a bőre alá. Aztán meg akarták mérni, hogy születése óta mennyit gyarapodott, de ezt sem akarta hagyni. A kölyök végül akkor nyugodott meg, amikor megetették. A kölyök már annyira megerősödött, hogy már nem csak tejet kap, esténként csirkecombfilét is adnak neki a gondozók. A kistigris, most ismerkedik a környezetével, még minden új a számára, még a víz is.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?