POLITIK

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

"NÉZZ A SZEMEMBE, ÍGY KORREKT"

Szembesítés! A támadás óta először nézett Makai Viktória ultrafutónő szemébe az a férfi, aki megverte és megerőszakolta őt tavaly edzés közben. Az áldozat a tárgyalás során addig kérlelte támadóját, hogy látni akarja a tekintetét, míg a zokogó férfi ránézett. A férfi azt mondta, olyan érzése volt, mintha az erőszak ideje alatt egy ismeretlen erő szállta volna meg.

A kisgyermekes családapa nagyon megverte a futónőt, csakis a fejére és a szemére ütött ököllel. A támadás fél óráig tartott, ekkor talált rájuk a nő aggódó férje, aki megmentette a futónő életét. a férfi meztelenül, alsónadrág nélkül menekült haza, a hűtőszekrény mögött megbújva várta a rendőröket. A szakértők megállapították, hogy a férfi a kóros ittasság állapotában követte el az erőszakot, ez korlátozta abban, hogy felismerje tettének társadalomra veszélyességi fokát.

A támadó azt mondta a bíróságon, hogy hányingere van magától, azóta sem tudja, miért tette meg ezt a borzalmat. Az erőszakoló a tárgyaláson Makai Viktória férjétől is bocsánatot kért. A per újabb tanúk meghallgatásával folytatódik majd.

Nézd meg a videót itt!

MEGKÉSELTE, MAJD HAGYTA ELVÉREZNI

Önvédelemből szúrt, legalábbis ezt mondta a Tényeknek annak a személyi edzőnek az édesanyja, aki megkéselt egy férfit Nádasdladányban, majd hagyta őt elvérezni. Egy rendezvényen vesztek össze, ahol verekedni kezdtek, kivezették őket a biztonságiak, ezután szúrta mellkason vitapartnerét a férfi. Õ elismerte a bűnösségét, a rendőröknek pedig azt is megmutatta, hogy mi történt pontosan. A bíróság ma döntött a letartóztatásáról.

A férfi a letartóztatását tudomásul vette, de védője fellebbezett ellene. A Tények úgy tudja, ismerték egymást. Pár héttel ezelőtt egy olyan rendezvényen találkoztak, ahol a tettes biztonsági őrként dolgozott. Ezen a bulin ki kellett vezetni a megkéselt férfi társaságát.

Nézd meg a videót itt!

PUCÉRAN FÜRDÖTT A BELVÁROSI PATAKBAN

Teljesen meztelenre vetkőzve fürdött egy nő Miskolc belvárosában, a Szinva patakban. Még tusfürdőt is vitt magával a tisztálkodáshoz. Az sem zavarta, hogy videózták és beszólogattak neki. Alaposan megmosta mindenét, majd jól irányzott mozdulatokkal leöblítette a testéről a habot.

A Szinva terasz Miskolc egyik központi része, rengeteg itt a fiatal és mindig sok a járókelő. Ez a férfi azt mondja, ő ritkán jár erre, de még soha nem látott meztelenkedő nőt a városban.

Nézd meg a videót itt!

SZÚNYOGOK MIATT FÉLNEK A FÛNYÍRÁSTÓL

Óriási szúnyoginvázió lepte el a Szigetközt. Iszonyatos mennyiségű szúnyog hemzseg arrafelé, az ott élők már füvet se nagyon tudnak nyírni, az utcán is sokszor futva közlekednek, annyira csípik őket a szinte felhőkben szálló vérszívók. A polgármester szerint rémisztő a helyzet, van, hogy szinte horrorisztikus.

Ásványráró polgármestere szerint a nyárias idő beköszöntével rémisztő számban szaporodtak el a szúnyogok.

Országszerte ezen a héten 216 településen összesen 86 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat. A 2013-as árvíz óta az Országos Katasztrófavédelem végzi a szúnyoggyérítést. De szerintük mindenki tehet azért, hogy kevesebb legyen a szúnyog. Főleg egy esős hónap után, amikor egészen kevés víz is elég nagyon sok szúnyog kifejlődésének.

A szúnyogok általában hajnalban vagy alkonyatkor a legaktívabbak. Egy háziorvos szerint a csípés helyét körültekintéssel kell kezelni.

Az Országos Katasztrófavédelem honlapján minden hétfőn frissítik, hogy hol lesz szúnyoggyérítés az országban.

Nézd meg a videót itt!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Méteres sütemény, ahogy a nagyi készíti
címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?