POLITIK

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok időd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A PÉNZ SEM KÁRPÓTOLHATJA A SPORTOLÓT

Alapítványt hoztak létre Szvitacs Alexa asztaliteniszezőnek csoporttársai. A 28 éves sportoló toxikus sokk-szindrómát kapott a menstruáció alatt használt tampontól, emiatt kellett amputálni bal alkarját és az összes lábujját. A lány nem tart senkit felelősnek, de már szeretné megtudni, miért kapta el a súlyos fertőzést.

Szvitacs Alexa asztaliteniszezőnek egyetlen nap változtatta meg a teljes életét, ami sosem lesz olyan, mint a tragikus nap előtt. Szvitacs Alexának az ország egyik legsikeresebb asztaliteniszezőjének tavaly augusztusban magas láza és hányingere volt, emiatt vitték be a kórházba. Állapota folyamatosan rosszabbodott, majd kiderült a 28 éves játékos toxikus sokk-szindrómát kapott. Ekkor életmentő műtéten esett át, ami után amputálni kellett a bal alkarját és az összes lábujját. A lány a Tényeknek elmondta: valaki biztosan hibázhatott, ennek ellenére ő mégsem haragszik senkire.

Az asztaliteniszezőnek egyébként a csapattársai egy alapítványt is létrehoztak, ami elsősorban őt segíti. Azonban később Alexa is szeretné támogatni a hozzá hasonló helyzetben lévőket is. A lány már az edzéseket is elkezdte és paralimpiai bajnok szeretne lenni.

Nézd meg a videót itt!

ÖSSZETÖRT A MEGHALT MATRÓZ CSALÁDJA

Összeroppant a hajóbaleset magyar áldozatának édesanyja. A matróz holttestét csütörtökön találták meg a Dunában. Sem az asszony, sem másik fia nem volt képes arra, hogy azonosítsa. Ezt a sógornője tette meg. A család nem tud beszélni a történtekről, ügyvédjük nyilatkozott a Tényeknek.

A matróz holttestét a Bálnánál a Dunában találták meg még csütörtökön. Ezzel a család utolsó reménye is szertefoszlott. Az elhunyt matróz édesanyja nem bírta megnézni fia holttestét.

Az elsüllyedt Hableány matrózának édesanyja korábban azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy érezte, hogy baj van, a tragédia estéjén ugyanis fia nem vette fel a telefont.

Igazságot szeretnének, ezért fordultak a budapesti ügyvédhez. A balesetet okozó hajó elhagyta az országot, az ügyvéd szerint óriási hiba volt elengedni.

Ráadásul most egy olyan fotó került ki az internetre, amely szerint a Viking hajó sérült elemeit átfestették. Az ügyvédnek erről hivatalos tudomása nincs. Azonban szerinte az fontos tény, hogy a kapitány a hajóbaleset után adatokat törölt a telefonjáról, és az is kiderült, hogy nem ez volt az első balesete.

Most a család részéről a legfontosabb, hogy el tudják temetni szerettüket.

Nézd meg a videót itt!

BÖRTÖNBEN MARAD A GYANÚS VÁLLALKOZÓ

Rácsok mögött marad az a férfi, akivel szemben a rendőrség két villanyszerelő eltűnése miatt nyomoz. A vállalkozót a bíróság előtt táblákkal várták az áldozatok hozzátartozói. Ordibálva azt követelték, mondja meg a férfi, hova rejtette szeretteiket. A gyilkossággal gyanúsított férfi letartóztatását meghosszabbította a bíróság.

A férfit vasalt ingben, öltönynadrágban kísérték a törvényszékre letartóztatásának meghosszabbítására. A vállalkozót táblákkal várták az épület előtt, ami többek között azt írták: "Zoliért, Vilmosért, minden eltüntetett emberért." A gyilkossággal gyanúsított vállalkozó mindkét villanyszerelőnek milliókkal tartozott, ezt követően tűntek el. A nyomozás során megtalálták a villanyszerelők autóját is, az egyik egy bontóban volt, a másik pedig a gyilkossággal gyanúsított férfi egyik rokonánál. Az egyik eltűnt férfi Mácsik Zoltán feleségét felháborítja, hogy nincs joga tudni arról mi történhetett a férjével.

Az eltűnt villanyszerelők rokonai azért vonultak a bíróság elé, hogy a vállalkozó végre mondja el, hol vannak szeretteik.

A Győri járásbíróság korábban úgy határozott, hogy a férfi nyomkövetővel a lábán hazamehet, de ezt a döntést megváltoztatták, és a férfi letartóztatásban maradt. Most újra bíróságra vitték az ügyet, a vállalkozó haza kart menni, az ügyészség azonban azt kérte, továbbra is rácsok mögött maradjon a férfi. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Nézd meg a videót itt!

LOPOTT BICIKLIVEL HAJTOTT ALULJÁRÓBA

Lopott városnéző biciklivel hajtott aluljáróba egy férfi a budapesti Blaha Lujza téren. A sofőr mögött egy idős asszony utazott. Először lassan próbált lemenni a lépcsőkön, de a bicikli aztán irányíthatatlanná vált és a végén a férfi lerepült az ülésről. Az asszony nem esett ki a hátsó kocsiból, de szerencséje volt. Ezekre a járművekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint például a kerékpárosokra, így nem csak veszélyes volt ez a mutatvány, de szabálytalan is.

Miután az autómentők kiemelték a lépcsőről a kocsit, a 60 év körüli asszony folytatta az útját.

Nézd meg a videót itt!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?