Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.16.

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

TAXISOKAT TÁMADTAK MEG A FÕVÁROSBAN

Öt taxist támadtak meg az elmúlt pár napban Budapesten. Az Országos Taxis Szövetség szerint, a közelgő karácsony miatt válhatnak célponttá a személyszállítók.

A támadások a város több pontján történtek az elmúlt napokban. Két esetben a Blaha Lujza téri drosztnál ültek be a tolvajok az egyik autóba. Egy idős taxist a IX. kerületbe irányítottak a támadók, ahol az egyik azt kiabálta: "jaj elütött egy gyereket". Ekkor a taxis kiszállt, az egyik kapualjból pedig kirontott egy férfi baltával, ezzel ütötte meg a taxist és az autót is. Míg ők dulakodtak, az utas ellopta a taxis tabletjét és pénzét.

Másnap egy gyerekét egyedül nevelő taxisnőtől akart lopni az utasa. Amikor a nő kirakta a XVIII. kerületben, a férfi el akarta lopni a telefonját, de a taxisnő megvédte magát és lefújta gázsprével. A Garay téren egy taxis figyelmetlenségét használták ki tolvajok, aki megfosztották az értékeitől, így történt a Vágóhíd utcában és Soroksáron is. A taxis szövetség elnöke szerint, nem zárható ki, hogy van összefüggés az esetek között, hiszen eddig ilyen támadások nem voltak.

FÕNÖKE MIATT HALT MEG A FAVÁGÓ

Egy hatalmas farönk alá esett és meghalt egy favágó vontatás közben Putnokon még januárban, főnöke felelőtlensége vezethetett a halálához. A favágó ugyanis se munkavédelmi oktatást, se védőfelszerelést nem kapott, ráadásul munkaadója a vontatást is szakszerűtlenül végezte. Az ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a 44 éves vállalkozó ellen.

Az ügyészség szerint a vállalkozó ki tudta volna szabadítani a férfit, ha van a helyszínen láncfűrész, ami az ilyen munkavégzéseknél kötelező.

ELKAPTÁK A JEGYAUTOMATÁS TOLVAJOKAT

Eltömítették a jegyautomaták nyílásait, így szerezték meg a visszajáró pénzeket Budapesten, a Nagyvárad téri metróaluljáróban. Bárki, aki jegyet akart vásárolni, hiába várta a pénzt, nem kapta meg. A két tolvajt elfogták, a józsefvárosi rendőrök most azokat keresik, akik pórul jártak az említett automatáknál.

Budapesten rendszeresek a hasonló esetek. - a tolvajok ilyenkor beragasztják a nyílást, hogy fizetés után az aprót ne dobja ki a gép.

Fónai Kende a Közlekedő Tömeg Egyesület egyik tagja elmondta, sokszor a BKK automaták hátulján lévő matricát kaparják le és azzal ragasztják le a pénzvisszaadó nyílást. A BKK már próbált intézkedni az ügyben:

"Van egy érzékelő ezekben a gépekben, 15 másodpercenként szkenneli az érmecsatornát, ha bármilyen akadályt észlel benne, letiltja a készpénzes fizetési lehetőséget. Erre azért volt szükség, mert korábban eltömítették ezeket a csatornákat és napokon keresztült gyűlt benne a pénz, most már csak egy adagnyi visszajáró tud megakadni."

Szakemberek szerint készpénzes vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy le van-e ragasztva a pénzvisszaadó nyílás. Ha igen, akkor azt érdemes eltávolítani. Ha pénz is volt alatta, azt a BKK ügyfélszolgálatán le kell adni.

ELVISELHETETLEN VIZELETBÛZ A HÁZBAN

Több éve terjeng macskavizeletszag egy Kazinczy utcai tömbházban, Békéscsabán. A szomszédok elmondása szerint az egyik lakó szabályos macskafalkát tartott két lakásában is, illetve az egyik ingatlanban két kutya is élt. A bűz mellett az állandó nyávogás, ugatás és a higiénés viszonyok is elviselhetetlenné tették az ott élők mindennapjait. Tetézi a gondokat, hogy az állatbarát nem igazán nyit ajtót senkinek, és nem vesz át leveleket sem, ami lelassítja a hatóságok munkáját.

A múlt héten azonban - miután a Beol.hu-n megjelent egy cikk az áldatlan állapotokról - megjelent a rendőrség, és minden állatot elvittek az érintett lakásokból.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz. Az állatok, a macskák és a kutyák pedig most már jó helyen vannak. A rendőrség állatvédők segítségével elhelyezte őket.

JÖN AZ INFLUENZASZEZON

Jön az influenzaszezon. Már most rengetegen vannak a rendelőkben, különböző megbetegedések miatt. Az influenza főleg a gyerekeket és az időseket veszélyezteti, de könnyen elkaphatják a krónikus betegek is.

Kevesen tudják, hogy a rendelőben is bármikor megfertőződhetnek, ha nincsenek beoltva. Az influenza tünetei: magas láz, fejfájás, levertség, végtagfájdalom, torokfájás, orrfolyás, illetve köhögés.

A kismamák, a 6 hónap és 3 év közötti gyerekek, a 60 év felettiek és az egészségügyi dolgozók kaphatják el a legkönnyebben. Kortól függetlenül a krónikus betegekre is veszélyt jelenthet. Az influenzát megelőzni gyakori kézmosással, kézfertőtlenítéssel, egészséges életmóddal és védőoltással lehet.

4 ÉV UTÁN IS BÜNTETNEK A HORVÁTOK

Négy és fél év után fizettetnék ki egy magyar állampolgárral a horvátországi parkolási bírságát. Egy pulai parkolási társaság ügyvédje próbálja behajtani a több éve ki nem fizetett büntetéseket.

169 eurót, azaz több, mint ötvenezer forintot követelnek. A levél szerint ebből huszonhétezer forint csak az a költség, melyet a hatóságok az autó tulajdonosának felderítésére költöttek. Az ügyvéd szerint maga a fizetési felszólítás azonban még nem jelenti azt, hogy azt a horvát hatóság be is tudná hajtani.

A felszólító levélhez fényképfelvételt is csatoltak. A megbüntetett magyar szerint azonban az autó alig látszik az elmosódott fotókon. Ha a magyar állampolgár nem fizet, a parkolási társaság a horvát bírósághoz fordulhat. Ha ott bizonyítást nyer, hogy nem fizetett parkolási díjat, az addigra megsokszorozódott pénzbírság Magyarországon is behajtható lesz.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Meglepetés egy nagy bukás után: új SUV-ot mutatott be a Lada

origo.hu

Indulhatnak a NATO-csapatok az orosz határ közelébe

metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

magyarnemzet.hu

A Liu fivérek a kínai himnuszról beszéltek, amit egy „árulóval” énekeltek + videó

metropol.hu

Házasság első látásra: Nelli újra férjet keres

vg.hu

Valami eltörött: a magyarországi Spar kivonulásáról beszélt az osztrák anyacég vezérigazgatója – „Harcolunk”

origo.hu

Újabb hatalmas botrány Harry herceg körül, milliókat követelhet a pornós domina

mindmegette.hu

Megvan a titkos recept: ebből a tésztából készül minden az albán pékségekben!

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Újabb legenda távozott: elhunyt a népszerű rockbanda frontembere - Videó

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Ez volt a Legyen Ön is milliomos legnehezebb kérdése, alig tudja rá valaki a választ

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat

POLITIK

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK

Ezért akar Macron NATO-csapatokat Ukrajnába

POLITIK

Erről szól valójában az ukrán háború?