Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.11.16.

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

TAXISOKAT TÁMADTAK MEG A FÕVÁROSBAN

Öt taxist támadtak meg az elmúlt pár napban Budapesten. Az Országos Taxis Szövetség szerint, a közelgő karácsony miatt válhatnak célponttá a személyszállítók.

A támadások a város több pontján történtek az elmúlt napokban. Két esetben a Blaha Lujza téri drosztnál ültek be a tolvajok az egyik autóba. Egy idős taxist a IX. kerületbe irányítottak a támadók, ahol az egyik azt kiabálta: "jaj elütött egy gyereket". Ekkor a taxis kiszállt, az egyik kapualjból pedig kirontott egy férfi baltával, ezzel ütötte meg a taxist és az autót is. Míg ők dulakodtak, az utas ellopta a taxis tabletjét és pénzét.

Másnap egy gyerekét egyedül nevelő taxisnőtől akart lopni az utasa. Amikor a nő kirakta a XVIII. kerületben, a férfi el akarta lopni a telefonját, de a taxisnő megvédte magát és lefújta gázsprével. A Garay téren egy taxis figyelmetlenségét használták ki tolvajok, aki megfosztották az értékeitől, így történt a Vágóhíd utcában és Soroksáron is. A taxis szövetség elnöke szerint, nem zárható ki, hogy van összefüggés az esetek között, hiszen eddig ilyen támadások nem voltak.

FÕNÖKE MIATT HALT MEG A FAVÁGÓ

Egy hatalmas farönk alá esett és meghalt egy favágó vontatás közben Putnokon még januárban, főnöke felelőtlensége vezethetett a halálához. A favágó ugyanis se munkavédelmi oktatást, se védőfelszerelést nem kapott, ráadásul munkaadója a vontatást is szakszerűtlenül végezte. Az ügyészség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt emelt vádat a 44 éves vállalkozó ellen.

Az ügyészség szerint a vállalkozó ki tudta volna szabadítani a férfit, ha van a helyszínen láncfűrész, ami az ilyen munkavégzéseknél kötelező.

ELKAPTÁK A JEGYAUTOMATÁS TOLVAJOKAT

Eltömítették a jegyautomaták nyílásait, így szerezték meg a visszajáró pénzeket Budapesten, a Nagyvárad téri metróaluljáróban. Bárki, aki jegyet akart vásárolni, hiába várta a pénzt, nem kapta meg. A két tolvajt elfogták, a józsefvárosi rendőrök most azokat keresik, akik pórul jártak az említett automatáknál.

Budapesten rendszeresek a hasonló esetek. - a tolvajok ilyenkor beragasztják a nyílást, hogy fizetés után az aprót ne dobja ki a gép.

Fónai Kende a Közlekedő Tömeg Egyesület egyik tagja elmondta, sokszor a BKK automaták hátulján lévő matricát kaparják le és azzal ragasztják le a pénzvisszaadó nyílást. A BKK már próbált intézkedni az ügyben:

"Van egy érzékelő ezekben a gépekben, 15 másodpercenként szkenneli az érmecsatornát, ha bármilyen akadályt észlel benne, letiltja a készpénzes fizetési lehetőséget. Erre azért volt szükség, mert korábban eltömítették ezeket a csatornákat és napokon keresztült gyűlt benne a pénz, most már csak egy adagnyi visszajáró tud megakadni."

Szakemberek szerint készpénzes vásárlás előtt érdemes megnézni, hogy le van-e ragasztva a pénzvisszaadó nyílás. Ha igen, akkor azt érdemes eltávolítani. Ha pénz is volt alatta, azt a BKK ügyfélszolgálatán le kell adni.

ELVISELHETETLEN VIZELETBÛZ A HÁZBAN

Több éve terjeng macskavizeletszag egy Kazinczy utcai tömbházban, Békéscsabán. A szomszédok elmondása szerint az egyik lakó szabályos macskafalkát tartott két lakásában is, illetve az egyik ingatlanban két kutya is élt. A bűz mellett az állandó nyávogás, ugatás és a higiénés viszonyok is elviselhetetlenné tették az ott élők mindennapjait. Tetézi a gondokat, hogy az állatbarát nem igazán nyit ajtót senkinek, és nem vesz át leveleket sem, ami lelassítja a hatóságok munkáját.

A múlt héten azonban - miután a Beol.hu-n megjelent egy cikk az áldatlan állapotokról - megjelent a rendőrség, és minden állatot elvittek az érintett lakásokból.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz. Az állatok, a macskák és a kutyák pedig most már jó helyen vannak. A rendőrség állatvédők segítségével elhelyezte őket.

JÖN AZ INFLUENZASZEZON

Jön az influenzaszezon. Már most rengetegen vannak a rendelőkben, különböző megbetegedések miatt. Az influenza főleg a gyerekeket és az időseket veszélyezteti, de könnyen elkaphatják a krónikus betegek is.

Kevesen tudják, hogy a rendelőben is bármikor megfertőződhetnek, ha nincsenek beoltva. Az influenza tünetei: magas láz, fejfájás, levertség, végtagfájdalom, torokfájás, orrfolyás, illetve köhögés.

A kismamák, a 6 hónap és 3 év közötti gyerekek, a 60 év felettiek és az egészségügyi dolgozók kaphatják el a legkönnyebben. Kortól függetlenül a krónikus betegekre is veszélyt jelenthet. Az influenzát megelőzni gyakori kézmosással, kézfertőtlenítéssel, egészséges életmóddal és védőoltással lehet.

4 ÉV UTÁN IS BÜNTETNEK A HORVÁTOK

Négy és fél év után fizettetnék ki egy magyar állampolgárral a horvátországi parkolási bírságát. Egy pulai parkolási társaság ügyvédje próbálja behajtani a több éve ki nem fizetett büntetéseket.

169 eurót, azaz több, mint ötvenezer forintot követelnek. A levél szerint ebből huszonhétezer forint csak az a költség, melyet a hatóságok az autó tulajdonosának felderítésére költöttek. Az ügyvéd szerint maga a fizetési felszólítás azonban még nem jelenti azt, hogy azt a horvát hatóság be is tudná hajtani.

A felszólító levélhez fényképfelvételt is csatoltak. A megbüntetett magyar szerint azonban az autó alig látszik az elmosódott fotókon. Ha a magyar állampolgár nem fizet, a parkolási társaság a horvát bírósághoz fordulhat. Ha ott bizonyítást nyer, hogy nem fizetett parkolási díjat, az addigra megsokszorozódott pénzbírság Magyarországon is behajtható lesz.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

ripost.hu

Kiderült a titok: megtudtuk Szegedi Fecsóék pici babájának a nevét

mandiner.hu

Ukrajnában szavaztak a magyarokról – lesújtó a végeredmény

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Szívbemarkoló: így teljesítik a hétévesen elhunyt Dominik utolsó kívánságát

ripost.hu

50 hullócsillag ragyog az égen - erre a három csillagjegyre köszönt rá a szerelem

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

A dollárbaloldal kulcsemberei ott állnak Magyar Péter mögött

POLITIK

Hova lett Kispesten az orvosi rendelő pénze?

POLITIK

Újabb súlyos orosz támadások Ukrajna ellen

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra