Létrehozva: 2017.11.22.

Tv2 Té­­nyek - Ezek vol­­tak a nap leg­­­fon­­to­­sabb hírei

Nincs sok idõd, de kí­­ván­­csi vagy a nap leg­­­fon­­to­­sabb tör­­té­­né­­se­ire? Össze­­szed­­tük egyet­­len cikk­­ben, mi tör­­tént itt­­hon és a vi­­lág­­ban, a Tv2 Té­­nyek se­­gít­­sé­­gé­­vel.

Szerző Ripost

VAK BANDAVEZÉR CSEMPÉSZETT DROGOT

Vak volt a főnöke annak a drogkereskedő bandának, amelynél 20 millió forintnyi marihuánát foglaltak le a rendőrök Budapesten. Az 5 fős csapat egyik tagja menekülni próbált, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök.

A csapat rendszeresen 7-10 kilós csomagokban szállított marihuánát a Szerbiából Magyarországra. A rendőrök a napokban ütöttek rajta a csapaton. vezetőjük egy vak férfi volt.

A 9. kerületben az NNI és a TEK műveleti egységének segítségével elfogta a bűnszervezet mind az 5 tagját. Két személyt a mélygarázsban éppen a drog átadása közben értek tetten. Tőlük 8 kilogramm marihuánát foglaltak le. A teremgarázs mellett egy lakásban is találtak drogot a rendőrök, összesen két kilót. Innen az egyik drogkereskedő menekülni akart, amikor rájött, hogy lebukott. Kiugrott a 3. emeletről, és körülbelül 15 métert zuhant majd megsérült, őt a mentők látták el először csak később vitték el a rendőrök.

MINDENÜK PORRÁ ÉGETT A TÛZBEN

Porrá égett egy parasztház Hernádnémetin, Borsodban. A házban egy idős házaspár lakott, akik a szomszédoknak köszönhetik az életüket. Egyedül az állataikat próbálták meg kimenteni, miközben mindenük odaveszett a tűzben.

A ház tetőszerkezete kapott lángra a tűz gyorsan átterjedt a ház többi részére. A tüzet az egyik szomszéd vette észre. 

A házaspár elmondása szerint minden iratuk, készpénzük és berendezési tárgyuk porrá égett a tűzben. Azt mondják, hogy az életük munkája veszett oda. A ház lakhatatlanná vált. Most az önkormányzattól várják a segítséget, amíg a biztosító nem fizet. Azt egyelőre nem tudni, mitől kapott lángra a régi épület.

STADIONAVATÓ ALATT TÖRTEK BE

Legalább 50 betöréssel gyanúsítanak a rendőrök egy öt fős betörő bandát. 12 megye 30 településén törtek be családi házakba. Megvárták, míg besötétedik, majd jellemzően ajtó, vagy ablak befeszítéssel jutottak be az épületekbe. Elsősorban készpénzt és gyorsan eladható ékszereket vittek magukkal. Külön nyomozócsoport alakult a kézre kerítésükre. Az ország másik felében pedig cseh bűnözőket fogtak el, akik Vas, Győr-Moson Sopron és Veszprém megyében törtek be házakba.

Összehangolt, több megyét érintő akcióban fogták el őket. A betörésből származó értékek egy részét megtalálták, és további károsultakat keresnek.

IDÕS FÉRFIT GÁZOLTAK A ZEBRÁN

Zebrán gázoltak el egy férfit Várpalotán. Az ütközés akkora volt, hogy még az autó szélvédője is betört. Az áldozat métereket repült a zebrától. Eközben egy másik autós arról töltött fel videót az internetre, hogy egy őt előző terepjáró majdnem balesetet okozott, szintén egy zebránál.

ÁTVETTE A REPÜLÕGÉP IRÁNYÍTÁSÁT

Kívülről átvette egy utasszállító repülő irányítását egy férfi az Egyesült Államokban Atlantic City repülőterén. Ez nem egy terrortámadás volt, de lehetett volna az is. A kibertámadást ugyanis a Belbiztonsági Minisztérium egyik szakembere hajtotta végre, és a behatolás csak egy teszt volt. Azt vizsgálták, hogy mennyire sérülékeny, vagyis támadható egy biztonságosnak mondott repülő vezérlőrendszere.

Az FBI kihallgatta a férfit, aki annyit mondott, hogy a behatolással a repülés biztonságának fejlesztése volt a célja. Ugyanis akár terroristák kezébe is kerülhet egy utasszállítógép irányítás.

24 ÉVES FÉRFI KAPTA AZ 500. SZÍVET

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán elvégezték az 500. magyar szívátültetést. Az első műtéthez, még 1992-ben a szívmotort egy amerikai minta alapján az akkori Irodagép-javító Vállalat készítette. Professzionális gép csak a tizenhatodik szívátültetés után érkezett az Egyesült Államokból egy pulikutyáért cserébe.

A Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán szerdán már a 502. szívátültetést végezték el.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Így lett Magyar Péterből udvari bolond

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

life.hu

Láthatatlan trükkök: így tudják elviselni a sztárok az extra magas sarkú cipőket

magyarnemzet.hu

Tragédia: váratlanul elhunyt párját gyászolja a klasszis teniszező

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Jó hír a nyugdíjasoknak: újabb kedvezmény érkezik

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

magyarnemzet.hu

Ma lenne nyolcvanéves minden idők egyik legnépszerűbb magyar énekese

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

Újabb izraeli hadművelet indulhat Gázában

POLITIK

Donald Trump végre békét teremthet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt