POLITIK

Tüntettek Budapesten Dobrev Klára ellen

Tüntetők jelentek meg Gyurcsányné és Kálmán Olga szombat reggeli budai fórumán. A megjelentek hangosan tiltakoztak a szocialista múlt visszatérése ellen. Az elmúlt időszakban több alkalommal is demonstráltak a Demokratikus Koalíció (DK) kampányrendezvényein.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A napokban országjárásra indult Gyurcsányné, aminek legújabb állomása a házától oly távoli Buda volt. A Demokratikus Koalíció (DK) Facebook-oldalán közzétett információk szerint a politikusfeleség szombaton reggel 8 órai kezdettel a II. kerületi Fény utcai piacon tartott utcafórumot.

Vele tartott Kálmán Olga, a választókerület DK-s jelöltje is, aki egyébként az esemény házigazdája volt. A bukott tévés posztja szerint nem egészen úgy alakultak a dolgok, mint ahogy azt a pártközpontban eltervezték. A helyszínen ugyanis tüntetők jelentek meg, akik bekiabálásokkal megzavarták a rendezvényt.

A legutóbbi műsoraival megbukott, így politikusnak állt exriporter nehezen viselte a valóságot, és dühös posztjában becsmérelni kezdte a demonstrálókat. A tüntetők a szocialista múlt visszatérése ellen tiltakoztak. Az egyik táblájukon az szerepelt, hogy „el a kezekkel a bérünktől” – írta Kálmán Olga, amiből arra lehet következtetni, hogy a megjelentek a Gyurcsány-féle adóemelések ellen is felemelték a hangjukat.

Mint ismert, a 2010 előtti baloldali kormányok alatt mindennaposak voltak az adóemelések és a különféle megszorító intézkedések. Hiába telt el több mint tíz év a kormányváltás óta, hiába állította fejlődő pályára a jobboldali kormány a magyar gazdaságot, a hazai baloldal ennek ellenére ismét adóemeléseket vezetne be. A Parlament hétfői ülésén Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke elvetemült ötletnek nevezte az Orbán Viktor által bejelentett adócsökkentéseket.

A DK szombati utcafórumán egyébként megjelent a Gyurcsánynét rendszeresen kísérgető Rónai Sándor uniós képviselő és az oltásellenes háziorvos, Komáromi Zoltán is.

Az elmúlt időszakban több alkalommal is tüntettek a Demokratikus Koalíció kampányrendezvényein. Legutóbb Gyurcsány Ferencet vonták kérdőre a 2006-os rendőrterror miatt Tapolcán. A megjelentek többek között a „Dobrev-Gyurcsány=Nem APRÓ hiba”; „Még hányszor akarod el****i?”; „Klári-Feri-Lali! Ne akarjatok lopni!” feliratú táblákkal fejezték ki nemtetszésüket.

A demonstrálók kormányzásával próbálták szembesíteni a volt miniszterelnököt, aki látva a hangulatot, a tervezettnél jóval hamarabb elhagyta a helyszínt.

„Ha van kedved beszélgetni arról, hogy mi, a DK-ban milyen országot képzelünk el vagy csak készítenél velem egy szelfit, esetleg megkérdeznél, hogy mit gondolok a Fidesz gyurcsányozó kampányáról, akkor fussunk össze Tapolcán” – ezekkel a szavakkal hirdették meg Gyurcsány Ferenc utcafórumát a Demokratikus Koalíció központi oldalán.

Azonban nemcsak a baloldali párt szimpatizánsai, hanem ellentüntetők is megjelentek a szerdai eseményen. A tucatnyi demonstráló nem tetszését fejezte ki a baloldali politikus látogatása miatt, és a HírTV beszámolója szerint az esemény alatt végig hangosan skandált, és egyértelmű üzeneteket küldött Gyurcsány Ferencnek. Ahogy az a televízió felvételén jól látszik, a megjelentek transzparensekkel is tiltakoztak.

Mint azt a csoport hangadója elmondta, elsősorban a 2006-os rendőrterrorral, és a 2010 előtti baloldali kormányok kudarcaival szerették volna szembesíteni a volt miniszterelnököt.

Az esemény végül a tervezettnél jóval hamarabb véget ért, Gyurcsány Ferenc néhány szelfi után elhagyta a helyszínt.

címkék:
És ezeket olvastad már?