POLITIK

Tragédián gazdagodna Baranyi Krisztina kerülete

Törvényjavaslatot kénytelenek benyújtani a kormánypártok, hogy megakadályozzák a ferencvárosi önkormányzat visszataszító próbálkozását. 100 milliót próbálnak keresni a református kollégium tragédiáján.
  • Szerző: Ripost

A kormánypártok azt javasolják, hogy mentesüljön a közterület-használati díj megfizetése alól a közérdekű, központi költségvetésből megvalósuló építési beruházások egy szűk köre.

A törvényjavaslat benyújtását az indokolja, hogy a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzat több mint 100 millió forintot szedne be a tavaly januárban leégett Ráday utcai református kollégium újjáépítése után. Az építkezés a tragédia miatt szükséges, ezért nyilvánvalóan nem egy tervezett önkormányzati bevételről van szó.

(Fotó: MTI-Mihádák Zoltán)

Mint emlékezetes, a tűzben egy ember meghalt, a kár óriási volt. Az újjáépítés kisebb-nagyobb adományokból, állami támogatásból végre elkezdődhetett.

A javasolt díjmentességre még a közérdekű cél megvalósítását szolgáló beruházások esetében is csak a lehető legszűkebb, az építési munkálatok elvégzéséhez nélkülözhetetlen mértékben, időtartamban és területre korlátozottan kerülhet sor.

A ferencvárosi önkormányzat nyerészkedési próbálkozása legalábbis méltánytalan, hiszen egy szörnyű tragédiából szeretnének tetemes bevételre szert tenni. Nem tudni, hová ásta el az együttérzését Baranyi Krisztina polgármester, de az biztos, hogy jó mélyre.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?