POLITIK

Továbbra sincs Magyarországon koronavírusos beteg

Magyarországon továbbra sem találtak koronavírussal fertőzött betegeket, a védekezés azonban így is szükséges – jelentette be Müller Cecilia országos tisztifőorvos.
  • Szerző: Ripost

Müller Cecilia közölte, hogy az olaszországi helyzet miatt indokolt az onnan érkezők fokozott ellenőrzése és gyanú esetén karanténba helyezése annak érdekében, hogy Magyarország továbbra is vírusmentes maradjon.

A védekezés részeként az Operatív törzs az eddigi 28 pontos akcióterv mellett újabb lépéseket tesz, hogy biztosítsák a járvány kitörésének megakadályozását.

Kásler Miklós, az Emmi vezetője arról beszélt, hogy átdolgozzák az eljárásrendeket az egészségügyi intézményekben. Gyanú esetén karantént rendelnek el. Ha pedig valakinél kisebb a gyanú, akkor csak megfigyelés alá kerül.

 

A vírus behurcolásának a megakadályozása a legfontosabb eleme a védekezésnek – tette hozzá. – Ha pedig megjelenik, akkor gyorsan kell izolálni az érintetteket.

A miniszter azt is hozzátette, hogy a magyar rendszabályok valamivel szigorúbbak, mint más európai országokban.

A Belügyminisztérium közleménye szerint el kell kerülni a pánikreakciókat, arra semmi okunk nincs. Ezért, és a gyors, hiteles tájékozódás érdekében ügyeleti központot működtet a Koronavírus-fertőzés Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs. E-mailben és ingyenesen hívható zöldszámon is kérhető információ a nap 24 órájában.

Az ügyeleti központ e-mail elérhetősége: [email protected]. A beérkező elektronikus levelekre a központ a lehető legrövidebb időn belül ellenőrzött, hiteles választ küld – közölte a Belügyminisztérium.

A 06-80-277-455, illetve a 06-80-277-456 ingyenesen hívható telefonszámokon a nap 24 órájában fogadják a hívásokat a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?