POLITIK

Tovább prédikálhat a szexrabszolgaságot hirdető lelkipásztor

Még mindig imámként dolgozik Cardiffban és előadásokat tart az a keményvonalas nézeteket képviselő imám, aki arról beszélt fiatal követőinek pár éve az Al-Manar mecsetben, hogy az iszlám vallásban megengedett a szexrabszolgák „tartása”. Az imám azt is mondta a mindössze 13 éves gyerekeknek, hogy szerinte a világ a végéhez közeledik
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ali Hammuda Palesztinában született, de már az Egyesült Királyságban nőtt fel. Rendszeresen tart prédikációkat vagy szabadidős programokat – sokszor fiataloknak. Neve egyébként nem először került be a hírekbe radikális nézetei miatt. Öt éve három fiatal férfi, akik Szíriába utaztak, hogy csatlakozzanak az Iszlám Államhoz éppen abban a mecsetben radikalizálódott, ahol ő prédikál.

Az imám a fiataloknak arról is beszélt, hogy szerinte a jövőben számos háborúra lehet majd számítani. Ezek eredményeként a nőket foglyul ejtik és rabszolgákká teszik őket. A férfiak a nők „urai” lesznek, és az imám szerint engedélyezett az iszlámban, hogy egy nő valakinek a szolgája és a felesége is legyen.

Az ügy kirobbanásakor Shahid Raza, aki szintén imám Nagy-Britanniában elítélte Hammuda szavait és felhívta a figyelmet arra, hogy a rabszolgaság tiltott.

Szélsőséges nézetei ellenére Hammuda továbbra is minden héten tart előadásokat, amelyeket ráadásul az érdeklődők akár az interneten is visszanézhetnek.

„Hálával borulunk le Allah előtt!”

Az iszlám képe kettős a nőkkel kapcsolatban – az egyik a hívő muszlim nők csoportja, akik feleséggé válnak, a másik a szexrabszolgák, gyaur azaz nem hívő csoportja, ami egy bevett gyakorlat az Iszlám Állam 1400 éves történelme során.

Akkor lehet több feleséget venni, ha a férfi képes gondoskodni róluk, eltartani őket. Így társadalmi státusszá vált az Iszlám Államon belül, hogy hány feleséget engedhet meg magának egy férfi és hány szexrabszolgát. A házasságon kívüli szexuális kapcsolat létesítése szigorúan tilos és megkövezéssel, ostorozással büntetik, de amennyiben tulajdonában áll egy rabszolga nő a férfinek, az már társadalmi rangot jelen.

Gyakran rámutatnak, hogy Allah nemcsak elnézi ezt, mivel négy vers van a Koránban, mely megemlíti azokat, akiket a „jobb kezed birtokol”, vagyis a női rabszolgákat. Avval is érvelnek, hogy Mohamednek nem egy vagy két, hanem ennél is több szexrabszolgája volt.

A szexrabszolgaságot tehát Allah nem ítéli el, hiszen Mohamed is tartott szexrabszolgákat. Az érvelésben még ennél is tovább mennek, mondván, hogy Mohamed szinte minden kísérőjének voltak szexrabszolgái.

Az iszlám állam egyik harcosa korábban így írt a szexrabszolgaságról DABIQ című lapjukban:

„Én és a többiek itthon hálával borultunk le Allah előtt, hogy az első szexrabszolgalány otthonunkba került. Köszönjük az Úrnak, hogy megérhettük a napot, amikor láthattuk a káfírok (hitetlenek) megalázását, és zászlajuk megsemmisítését. És íme, annyi évszázad után újjáéled a prófétai hagyomány, amit az arab és nem arab ellenségeink eltemettek. Allah segítségével hoztuk ezt vissza a kardok élével, nem pedig pacifizmus, tárgyalások, demokrácia vagy választások útján. Mindezt a prófétai módon, véráztatta kardok által, nem pedig szavazó vagy twittelő ujjak segítségével hajtottuk végre.”

 

címkék:
És ezeket olvastad már?