POLITIK

Titokban ENSZ repülőkön hozzák Európába a migránsokat

Tavaly októberben már az ENSZ-hez tartozó nemzetközi migrációs szervezet, az IOM mintegy véletlenül bevallotta saját honlapján, hogy szeptember 11-én több mint 240 afrikai migránst szállítottak Egyiptomból a hannoveri repülőtérre. Rövidesen ismét 1000 afrikai érkezik repülővel Európába, immár az EU és az ENSZ támogatásával.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Tavaly szeptember 11-én több mint 240 afrikai migránst szállítottak Egyiptomból a hannoveri repülőtérre. “Az utazók Szíria, Dél-Szudán, Szudán, Eritrea és Szomália menekültjei. A csoportban 64 gyermek és kilenc csecsemő is volt”, írták az ENSZ szervezet honlapján. Laurent De Boeck, az ENSZ misszióvezetője megköszönte az egyiptomi és a német kormánynak a segítségét. Az is kiderült, hogy szorosan együttműködtek a Német Szövetségi Migrációs és Menekültügyi Hivatallal (BAMF) és az Egyesült Nemzetek Menekültügyi Főbiztosával .

A németországi érkezésüket követően a menekültek az alsó-szászországi Friedlandbe utaztak, ahol elszállásolták őket és integrációs tanfolyamokat tartottak nekik, mielőtt az ország más részeiben telepedtek volna le. Tavaly több mint 600 menekültet segített a német kormány nevében Németországba telepíteni. az ENSZ szervezet. Hogy a több tízezer migráns közül vajon hogy tudták kiválogatni éppen azt a hatszázat, egyelőre nem tudni.

A legfrisseb hírek szerint rövidesen ismét 1000 afrikai érkezik repülővel Európába, immár az EU és az ENSZ támogatásával. Bár nem reklámozták, de a „sürgősségi tranzitmechanizmus” már 2017 óta működik és azóta 5000 bevándorlót szállítottak át légi úton Európába. Olykor utólag is derültek ki „apróbb” szállítások. Például 100 „menekült” áthelyezése Nigerből közvetlenül Olaszországba, 400 szomáliai átszállítása egy közvetlen repülőjárattal a németországi Kasselbe.

Rövidesen 1000, Líbiából behozott és Afrikában „ideiglenesen parkoló” migráns fog hamarosan új otthont találni Norvégiában (600-an), Franciaországban (150-en) és Svédországban (200-an). Az átszállítás szintén repülővel történik. Az egészet az ENSZ és az Afrikai Unió) közötti megállapodás teszi lehetővé Niger és Ruanda partnerországokkal, az Unió társfinanszírozásával.

Azokban az országokban hoztak létre „vészhelyzeti tranzitközpontokat” ahol a kivándorlásra jelentkezők addig maradhatnak, amíg a befogadó országokat meg nem találják számukra. Ezekben a táborokban főként Eritrea, Etiópia, Szomália és Szudán állampolgárai tartózkodnak, Nigerben körülbelül háromezren. Ruanda tavaly lett része a megállapodásnak és beleegyezett abba, hogy északról, Líbiából, 500 főt befogad a saját táborába, más források szerint ez akár 30 ezer is lehet.

Magyarán az ENSZ a legnagyobb titokban létrehozott egy migránsokat rendszeresen Európába szállító utaztatási mechanizmust, az érintett EU országok közvéleményét megkerülve.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?