INSIDER

Tarlós jelentős előnyét mérték Karácsonnyal szemben

A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatása szerint Tarlós István főpolgármester népszerűsége jelenleg nagyobb, mint két kihívójának, a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergelynek és a független Puzsér Róbertnek együttvéve. Az is sokatmondó adat, hogy a Budapesten élők 62 százaléka szerint a főpolgármester-jelöltek közül Tarlós István képes leginkább arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak a jövőben.
  • Szerző: RIPOST

Tarlós István nyerne Budapesten, ha most vasárnap tartanák a választásokat – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített reprezentatív közvélemény-kutatásából. Az augusztus 23. és augusztus 27. között Budapesten ötszáz fő telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint a jelenlegi főpolgármester 51, a baloldal közös jelöltjeként induló Karácsony Gergely 43, a független Puzsér Róbert pedig a biztos szavazó fővárosiak hat százalékának támogatásában bízhat. Sokatmondó adat, hogy a jelenlegi főpolgármester tábora nagyobb, mint az ellene induló jelölteké összesen.

Tarlós István nagy támogatottságának a hátterében az állhat, hogy a megkérdezettek túlnyomó többsége (62 százalék) szerint ő lenne képes arra, hogy a legtöbb pénzügyi forrást megszerezze a fővárosnak. Ugyanez az arány rendkívül alacsony Karácsony Gergely esetében: a zuglói polgármester csupán a megkérdezettek 9 százaléka szerint lenne képes arra, hogy megfelelő forrást biztosítson Budapestnek. Ez majdnem olyan kevés ember, mint ahányan Puzsér Róbertet jelölték meg (egy százalék).

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Pogácsától a sós rúdig! A legfinomabb sós vendégvárók az ünnepekre

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?