Létrehozva: 2019.11.23.

Szorul a hurok az Ördög Ügyvédje körül

Hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, aki egyes források szerint nem magányos elkövető, hanem több személy egy ellenzéki párthoz közelálló körből, írja a Magyar Nemzet.

Az „ördög ügyvédje” tette közzé azt a titokban készült szexvi­deót, amin Borkai Zsolt volt győri polgármester és ügyvéd barátja látható, és ami a politikus bukását okozta.

A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy az „ördög ügyvédje” nem egy személy, és még csak véletlenül sem a bűncselekmények miatt körözött Keserű Sándor ügyvéd, aki izraeli keltezésű videóiban rendre ezt állítja magáról. Mint azt győri, szombathelyi és fővárosi politikai és üzleti körökben megfogalmazták, az „ördög ügyvédje” egy ellenzéki párt jól meghatározható köréből kikerült csoportot takar. Az „ördög ügyvédje” az önkormányzati választás előtt egy héttel tette közzé a világhálón azt a szexvideót, amin Borkai Zsolt győri – azóta posztjáról lemondott – polgármester és ügyvéd barátja látható az Adrián, egy luxusjachton. Az akciót kommentálva egy sor bűncselekményről is szó esik, így kokainfogyasztásról, illetve közpénzek ellopásáról, amelyekről bizonyítékokat is ígértek, de ezek a mai napig nem kerültek elő.

Hatósági forrásokból pedig arról értesültek, hogy miután az ügyben két nyomozás is bűncselekmény hiányában megszűnt, hamis vád és nagy nyilvánosság miatt elkövetett rágalmazásért hamarosan meggyanúsíthatják az „ördög ügyvédjét”, azaz a név mögött megbújókat, akiket állítólag már azonosított is a hatóság.

A kábítószer miatt – Tényi István bejelentése alapján – indult nyomozásról csütörtökön közölték, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást, miután semmi sem igazolta a kokainozásról szóló vádat. Az ellenzéki Párbeszéd a Győr-Moson-Sopron megyei főügyészségen tett feljelentést, miután a videó megtekintése után felmerült bennük a gyanú, hogy a győri polgármester környezetéhez tartozó emberek törvénytelen pénzügyi ügyleteket hajtottak végre. Ugyanezért – hivatali visszaélésért – Tényi István is bejelentést tett. Szerdán közölte az ügyészség, hogy az eljárást megszüntették ugyancsak bűncselekmény hiá­nyában.

Időközben több orgánum is arról írt, hogy szerintük szépen lassan kirajzolódik a kép. Hogyan „bűvészkedett” a zsaroló szexvideóval a Gyurcsány-klán, s hogyan vezetnek a szálak egyre biztosabban a börtönviselt Czeglédyhez, Gyurcsány jobbkezéhez.

A 24.hu például ismertette, hogy Póczik József egykori válogatott labdarúgót, korábbi DK-s önkormányzati képviselőjelöltet gyanúsítják azzal, hogy egy szexvideóval megzsarolta Borkai Zsoltot, sőt egyre többen állítják, hogy a felvételek kiszivárogtatása mögött a Demokratikus Koalíció, sőt személyesen Czeglédy Csaba és a „főkolompos” Gyurcsány Ferenc áll.. Amúgy elsőként a Jobbik győri politikusai állították, még a kampány idején, hogy a Demokratikus Koalíció a szexvideó-botrány értelmi szerzője és kivitelezője.

Zsarolt is a Gyurcsány-káder?

A kiszivárgott információk szerint Póczik nem pusztán a titokban készült felvételeket mutatta meg a győri polgármesternek, de kapcsolatba hozható azzal a férfival is, aki a prostituáltakat kiközvetítette.

Az már bizonyos, maga az érintett is beismerte, hogy Póczik József kopogtatott be hosszú hónapokkal ezelőtt a polgármesterhez. Az a Póczik, aki 2014-ben a DK, tehát a Gyurcsány-párt színeiben indult képviselőjelöltként a győri önkormányzati választáson.

A 24.hu úgy tudja, hogy Póczik először négy fotót mutatott Borkainak az adriai túráról, és tízmillió forintot kért értük. A pénz átadásáról állítólag hangfelvétel készült (nincs információ arról, hogy előre egyeztetett vagy titkos módon), valamint a felek aláírtak egy dokumentumot is, amelyben Póczik ígéretet tett arra, hogy a képekből nincs másolata, az átadott fotókkal kapcsolatban pedig nincs további követelése.

Egy további verzió szerint Póczik azonban vérszemet kapott, és másodszor is megjelent Borkainál. Ekkor már több tucat fotót vitt magával, és húszmillió forintot követelt. Ezúttal azonban elhajtották, hivatkozva a korábban általa is aláírt dokumentumra.

Sokan azt is tudni vélik, miként juthatott hozzá az adriai felvételekhez az egykori válogatott focista. E szerint egyik közeli ismerőse rokoni kapcsolatban áll a felvételt eleve zsarolási szándékkal készíttető férfival, aki megszervezte a prostituált lányok kiutaztatását a horvátországi jachtos kiruccanásra.

Egy informátor szerint a nők készítették a felvételeket, ezért is vette őket őrizetbe a rendőrség a zsarolási üggyel összefüggésben. Póczik a közeli ismerőse révén juthatott hozzá az anyaghoz, aki pedig a rokonától szerezte meg azt.

Könnyű kirakni a mozaikot, hogyan került egyáltalán az ügy a Gyurcsány-párt „agyközpontjához”, ki és hogyan mozgatta Póczikot.

Pócziknak egykor csapattársa volt a Rába ETO-ban Glázer Róbert, akivel nemcsak a nyolcvanas években a (közép)pályán játszottak egymás mellett, de 2016-tól közösen edzették az ETO öregfiúk csapatát is. A ma is élő kapcsolat okán bizonyos, hogy Póczik már azelőtt is személyesen ismerhette a DK-s Glázer Tímeát, a győri ellenzék közös polgármesterjelöltjét, Glázer Róbert testvérét, hogy ugyanahhoz a párthoz csatlakoztak volna. Glázer Tímea pedig már napi kapcsolatban állt és áll Czeglédyvel, Dobrev Klárával és persze Gyurcsánnyal...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

metropol.hu

Most jött: baleset történt, fontos szakaszon nem jár a 4-es és a 6-os villamos

mandiner.hu

Amerikai szenátor: Ukrajna elveszítette ezt a háborút

origo.hu

Tíz férfival csókolózott Anne Hathaway

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Hídpénz-botrány: Így juthatott vissza a pénz a Városházára

POLITIK

Karácsony elismerte, hogy sok kérdésben kamuzott

POLITIK

Ma tartja utolsó beszédét Brüsszelben Ursula von der Leyen

POLITIK

Az egri polgármester DJ Dominique megöléséről beszélt