POLITIK

Szoros szövetségben a Soros-párti polgármesterek

Tavaly decemberben Varsó, Prága, Pozsony és Budapest balliberális főpolgármestere együttműködési megállapodást írtak alá. A megállapodás aláírásának helye is jelképes: a budapesti Soros-egyetemen történt az együttműködés megkötése.
címkék:
  • Szerző:

Nem lehet véletlen, ugyanis a balliberális politikusok által vezetett városokban egyre aktívabban vannak jelen a Soros Györgyhöz köthető szervezetek.

A városvezetők tevékenységéről egyébként egy nemrég adott interjújában Soros is megemlékezett. A Corriere della Sera nevű olasz napilapnak nyilatkozva azt mondta, hogy „a polgármesterek nagyon aktívvá váltak az egész világon.”

Azt is hozzátette, hogy „ha ezek a kezdeményezések továbbfejlődnek, és az alulról és felülről jövőket sikerül összekapcsolni, egy Európa és a nyitott társadalom számára nagyon előnyös mozgalom jöhet létre”, vélekedett.

Az együttműködési megállapodásban egyebek mellett vállalják: a jövőben együttesen lépnek majd fel Brüsszelbe, kimondva-kimondatlanul Soros érdekében politizálva.

Budapest balliberális főpolgármestere Karácsony Gergely már a tavalyi választási kampányában arról beszélt, hogy ott kell legyen a magyar főváros önkormányzatának épületé­ben a Transparency International, a Levegő Munkacsoport, a Greenpeace, a How To Help Humanity.

Varsó főpolgármestere a Polgári Platform színeiben lett a lengyel főváros első embere. A választási kampányában egy fórumon kiderült, hogy a politikus tanulmányait Soros György alapítványa finanszírozta Oxfordban. Egy vlogger meg is kérdezte Trzaskowskit, aki kitérő választ adott.

Trzaskowski komoly nemzetközi kapcsolatokkal is bír. Tagja a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által is pénzelt New Pact for Europe nevű szervezetnek, amelynél tanácsadói szerepet tölt be.

A lengyel főpolgármester kifejtette, hogy az együttműködés alapját az adja, hogy a V4-ek fővárosainak vezetői liberálisabbak és EU-pártibbak a jelenleg regnáló kormányaiknál. Trzaskowski úgy érvelt a lépés mellett, hogy Lengyelország és Magyarország ellen folyamatban van egy hetes cikkely szerinti eljárás, amelynek végén a jogállamiságot érintő problémák miatt Brüsszel forrásokat vonhat el ezektől a tagállamoktól, valamint a csökkenő kohéziós és strukturális támogatások is azt vetítik előre, hogy a közép-európai fővárosok kevesebb pénzben részesülnek a jövőben.

Érdekesség, hogy egy másik Soros-szövetséges, Guy Verhofstadt neve is feltűnik a listán. Továbbá, akárcsak a budapesti főpolgármester esetében itt is feltűnik a volt magyar miniszterelnök, Bajnai Gordon neve.

A dolog tétje nem meglepő módon ezúttal is a migránskérdés.

A zöldpárti Heinrich Böll Alapítvány már egy éve azt javasolta a migránsok befogadásának és tagállamok közötti szétosztásának lehetőségeit vizsgáló tanulmányában, hogy a gyakran renitens nemzeti kormányok helyett a problémát városi szinten kéne kezelni. A tervezet kidolgozói azzal tennék érdekelté a polgármestereket a bevándorlók letelepítésében, hogy cserébe közvetlen hozzáférést biztosítanának nekik az uniós forrásokhoz.

Orbán Viktor egy korábbi rádióinterjúban arról beszélt, hogy Soros György maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára, hozzáfűzve, hogy a milliárdos spekuláns a világ első számú oligarchája.

 

címkék:
És ezeket olvastad már?