POLITIK

Szombathelyi mutyi: több tízmillió közpénz a DK-s képviselő címére

A megyei MSZP-elnök, Nemény András vezette szombathelyi frakció közel 40 millió forintnyi közpénzhez juttatta hozzá azt a Joskar-Ola Alapítványt, amely a Nemény-frakció önkormányzati képviselője, Kelemen Krisztián lakcímén szerepel – írja a Szombathelyi Hírlap.
  • Szerző: Ripost

A közel 40 milliós tételből ráadásul Kelemen maga adott 7 milliót a saját lakására bejegyzett szervezetnek.

A Joskar-Ola Alapítvány 2016-ban alakult meg és Szombathely egyik legnagyobb lakótelepéről kapta a nevét, amelynek jelenlegi önkormányzati képviselője a DK-s Kelemen Krisztián. A Joskar-Ola Alapítvány saját honlapjának tanúsága szerint is Szombathelyre, a Kodály Zoltán utca 35. IV/10. szám alá van bejegyezve. Egy hihetetlen véletlen eredményeképp Kelemen Krisztián cégének (Kelemen Consulting Group Kft.) székhelye is ugyanitt, ugyanezen cím alatt van feltüntetve.

A 2014-2019 közötti ciklus utolsó szombathelyi közgyűlésén (2019. szeptember 26.) a szocialista Nemény András vezette többség határozatot hozott a következő öt éves ciklus terhére, miszerint a következő öt évben évi 6 milliós (összesen tehát 30 millió forint) támogatásban részesül a Joskar-Ola Alapítvány.

Véletlenül a DK-s képviselő címére mennek a tízmilliók

A szombathelyi lap újságírója jogosan teszi fel a kérdést: vajon miért volt szükség erre ilyen gyorsan, még a választások előtt?

A tőkeinjekció mindenhonnan jól jön, és mivel a szombathelyi képviselők önállóan felhasználható kerettel is rendelkeznek, így is lehetett üzérkedni egy kicsit. Kelemen Krisztián a saját keretéből 7 millió forintot ajánlott fel a saját lakcímén található alapítványnak.

Kelemen Krisztián frakciótársa, az egykori MSZP-s polgármester, Ipkovich György saját képviselői keretéből a 2014-2019 közötti ciklusban háromszor ajánlott fel százezres összegeket a Joskar-Ola Alapítványnak: kétszer 600 ezer forintot, egyszer pedig 500 ezer forintot. Így a Kelemen lakcímén található alapítvány Ipkovichtól is 1,7 millió forintot kapott.

Rendkívül gyanús, ha valaki saját címére bejegyzett cége mellett ugyancsak a saját címére jelenti be az elvileg független alapítványt, ahova lapátolják a pénzt az elvtársak.

Az önkormányzati képviselő természetesen újból megméretteti magát az önkormányzati választásokon a Nemény-szövetség színében.

És ezeket olvastad már?