POLITIK

Szívszorító: Szétszakította a magyar családot a koronavírus

A családapa nagyon komolyan veszi a koronavírus okozta válságos helyzetet.
  • Szerző: BDF

Daragó Gergely, a háromgyermekes édesapa két éve ingázik munkája miatt a bajorországi Donnersdorf és Kőszeg között, a koronavírus-járvány azonban az ő életét is felborította, nem tudott hazautazni. Pontosabban nem akart, ugyanis az egyik legfertőzöttebb tartományban dolgozik, és bár tünetei nincsenek, fél, hogy akár hordozó is lehet. Feleségét, Anitát és a gyermekeit, Kristófot, Hannát és a nyolc hónapos Benettet véletlenül sem szeretné veszélynek kitenni egy esetleges házi karantén esetén.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: www.profimedia.hu

„A párommal döntöttünk így a család biztonsága érdekében. Az már szinte biztos, hogy külön töltjük a húsvétot” – kezdte Gergely, aki egyébként mindennap videócsetel gyerekeivel. Kislánya első kérdése apukájához mindig az, mennyit kell aludni még a találkozásig. Bár az édesapa erre még nem tud válaszolni, elmagyarázta a kicsiknek, miért kell távol maradniuk most egymástól.

„Kristóf és Hanna már tudják, hogy nem ajánlatos kimenni az utcára, értik azt is, miért zárt be az óvoda. Szerencsére otthon a feleségemmel lefoglalják magukat, ugyanaz a napi rutin, mint az oviban” – folytatta a Blikknek férfi.

Gergelynek szintén nem állt meg az élet külföldön, jelenleg egy raktárban dolgozik. Előfordul, hogy száz emberrel van egy légtérben, a távolságot azonban tartják egymástól, folyamatosan kézfertőtlenítőt használnak, kesztyűt húznak.

„Szájmaszkot viszont nem viselünk, ez hiánycikk Németországban” – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?