POLITIK

Szívszorító fotók, borzalmas körülmények között élt a magatehetetlen férfi

Átverték, kifosztották, majd rabszolgaként dolgoztatták.
  • Szerző: sk

Letartóztatását tölti az a 27 éves enyingi férfi, akivel szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda (KR NNI) Székesfehérvári Osztálya folytat büntetőeljárást – számolt be róla a rendőrség honlapja.

Sz. Róbert a gyanú szerint még 2017 májusában, adásvételi szerződéssel megvásárolta egy férfi Torvaj belterületén lévő földterületét, az azon található ingatlannal együtt. A vételárat még aznap ismeretlen módon visszaszerezte az eladótól, aki akkor már különböző mentális betegségei miatt, meglehetősen rossz egészségi állapotban volt. Sz. Róbert az adásvétel és a fizetési szándék színlelésével megszerzett ingatlant még abban az évben továbbértékesítette, a kiszolgáltatott sértettet pedig egy mezőszentgyörgyi ingatlan garázsépületéből leválasztott ablaktalan, folyóvízzel nem rendelkező helyiségében helyezte el.

Az étel feldarabolt, nyers virsli volt
Fotó: Police.hu

A bíróság által gondnokság alá helyezett sértett nyugdíj előtti ellátását, majd a gondnok által küldött nyugdíj jelentős részét a gyanúsított és hozzátartozói átvették, felhasználták, mindeközben a sértett minimális ellátást kapott és a lakhatásért cserébe a ház körül foglalkoztatták. A férfit egy rendőri akció keretében 2020. december 10-én helyezték biztonságos környezetbe.

Sz. Róberttel szemben – letartóztatásba helyezése mellett – nagyobb kárt okozó csalás bűntett, emberkereskedelem és kényszermunka bűntett elkövetése miatt folytatnak nyomozást.

A sértett ágya...
Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?