POLITIK

Szijjártó Péter külügyminiszter ma a GE Gas Power csapatával ünnepelt Veresegyházán

A GE Gas Power Veresegyházi Gyára 20 éve kezdte meg működését. Ez alkalomból tartottak helyben ünnepséget, melyen részt vett Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, aki a gázalapú energiatermelés szerepéről beszélt az ország dekarbonizációja felé vezető úton.
  • Szerző:

A GE (NYSE:GE) ma a helyi önkormányzat és Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében ünnepelte a GE Gas Power Veresegyházi Gyárának 20 éves évfordulóját. A média és a munkavállalók részvételével tartott eseményen a vállalat megerősítette elkötelezettségét a GE legnagyobb magyarországi gyártóüzemének további korszerűsítése mellett. Az üzem átalakítása magában foglalja új gyártósorok bevezetését és új lean módszerek alkalmazását a gázturbinák és alkatrészeik gyártásához.

Szijjártó Péter: 100 új munkahely csak idén!

Fotó: GE Power

A telephely bővítése mintegy 100 új munkahelyet teremtett 2021-ben. Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter beszédében hangsúlyozta a GE Power magyarországi és globális jelentőségét. „Szeretném kiemelni az amerikai beruházó közösségből a GE-t, amely az elmúlt évtizedekben szoros partnerségben működött együtt Magyarországgal, a mindenkori kormánnyal, a magyar emberekkel. Magyar emberek ezreinek adva munkát, akiknek remek teljesítményére alapozva folyamatosan bővítette a magyarországi tevékenységét és amelynek egyik meghatározó, stratégiai helyszíne itt van Veresegyházon. Büszkék vagyunk az itt dolgozó magyar szakemberekre.

 

Folyamatos lesz a fejlesztés az egészségesebb jövő érdekében

Fotó: GE Power

Horváth Zoltán, gyárigazgató beszédében már a jövőbe tekintett. „A gyár 20 éves működése kivételes mérföldkő, figyelembe véve a piaci kihívásokat és az energiaipar átalakulását, amelyekhez folyamatosan alkalmazkodnunk kell. A gáztechnológia dekarbonizációban játszott szerepe miatt világszerte növekvő keresletet tapasztalunk termékeink iránt, és fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a legjobb termékeket nyújtsuk ügyfeleinknek. Továbbra is fejlesztjük világszínvonalú üzemünket, és várjuk a következő kerek évforduló megünneplését.”

 

Európa és Magyarország a leggyorsabb és legnagyobb mértékű kibocsátáscsökkentést érheti el

A gázenergia és a megújuló energiaforrások egymást kiegészítő alkalmazásával Európa és Magyarország a leggyorsabb és legnagyobb mértékű kibocsátáscsökkentést érheti el, és jelentősen hozzájárul, hogy 2050-re elérhesse a klímasemlegességre vonatkozó célkitűzését. A gáztechnológia globálisan már most is előremozdítja a dekarbonizációt a szénről gázra való átállással, és eközben többféle, alacsony széndioxid-kibocsátású gáztechnológiák fejlesztésén is dolgozunk” – nyilatkozta Lencsés Gergő, a globális gázturbina gyártás vezérigazgatója.

Mint fogalmazott: a rugalmas gázturbinás technológia biztosítja a leggyorsabb és legköltséghatékonyabb kibocsátáscsökkentést, miközben az energiarendszer stabil és megbízható marad az átmenet során, ami Magyarország hosszútávú energiapolitikai stratégiájában is kiemelt prioritás.

Fotó: GE Power

Cél a dekarbonizáció!

A GE úgy véli, hogy a hidrogén üzemanyagként való felhasználása a gázüzemű energiatermelés dekarbonizációjának egyik lehetséges módja. A GE világelső a gázturbinák üzemanyag-flexibilitása terén, több mint 100 olyan gázturbinával, amelyek hidrogéntartalmú üzemanyaggal működtek vagy működnek. Ez a flotta több mint 8 millió üzemórát halmozott fel.

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A vendégváró, amiből egy morzsa sem marad
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?