POLITIK

Szijjártó: Az EU az európai embereknek kell munkát adjon – videó

Az Európai Unió első számú feladatának kell lennie, hogy a koronavírus-járványban elveszett európai munkahelyek pótlásával az európai embereknek teremtsen munkahelyeket.
  • Szerző: Ripost

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán hétfőn, a Külügyek Tanácsának online ülését követően beszámolt arról, hogy az EU külső tevékenységéért felelős szerv ülésének egyik témája a közösség és 79 kevésbé fejlett, afrikai, csendes-óceáni és karibi ország 20 év után lejáró gazdasági és migrációs együttműködési megállapodásának újratárgyalása volt.

A tárgyalásokkal kapcsolatban a miniszter elmondta, hogy hazánk továbbra sem támogatja az ENSZ migrációs csomagjának céljait, a készülő új szerződésben ezért nem lehet semmiféle utalás annak megvalósítására.

Óvatosságra kértem azokat a tagországokat, amelyek még a világjárvány előtt folyamatosan arról beszéltek, hogy szükség van a legális migrációra, munkavállalók behozatalára az EU-ba, mert itt most új helyzet van, emberek százezrei veszítették el állásukat – hangoztatta a miniszter.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?