POLITIK

Századvég: A többség támogatja az érettségi megtartását

A Századvég felmérése szerint a társadalom döntő része támogatta az írásbeli vizsga megtartását.
  • Szerző: Ripost

A Századvég két kutatást is végzett az érettségi megtartásának ügyében, az első esetében a megkérdezettek 80 százaléka, a másodiknál pedig 73 százalék – vagyis a társadalom döntő része – támogatta az írásbeli vizsga megtartását – mondta Nagy Zoltán, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. oktatási üzletágvezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

Az üzletágvezető elmondta, a kérdésre adott válaszok pártpolitikától függetlenek voltak, vagyis mindegy, hogy ki hova szavaz, alapvetően támogatták az érettségi megtartását a válaszadók.

Hangsúlyozta, Magyarországon az érettséginek két nagyon fontos funkciója van: az egyik, hogy lezárja a középiskolai tanulmányokat – ráadásul összehasonlítható formában, hiszen minden diák ugyanabból tesz vizsgát -, a másik, hogy felsőoktatási felvételiként is funkcionál. Ez nem minden országban van így. Amelyik országban elhalasztották az érettségit, ott később tartanak felvételit. A közép-európai régió nagy részében egyébként megtartják a vizsgát – fűzte hozzá Nagy Zoltán.

És ezeket olvastad már?