Létrehozva: 2019.09.27.

Szánthó Miklós: Az ellenzéket gengsztertempó jellemzi

Karácsony Gergely nyíltan beszél a zuglói MSZP lopásairól, kritizálja ellenzéki szövetségeseit és a családját ért fenyegetésekre is utal. A sok szempontból Gyurcsány Ferenc őszödi beszédére emlékeztető felvételen a baloldal főpolgármester-jelöltje két ismeretlen személlyel osztotta meg például azt a vélekedését, miszerint elásnák, ha visszatérne a kerületébe.

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója szerint a legnyilvánvalóbb következtetés, amit az egész „sztoriból„ le lehet vonni, az az, hogy egy ilyen összetákolt politikai konstrukció, illetve egy olyan főpolgármester-jelölt, aki maga vall koalíciós partnerei politikai, szellemi és intellektuális alkalmatlanságáról, maga is totálisan alkalmatlan bármiféle vezető pozíció betöltésére.

A hangfelvétel kiszivárgása-kiszivárogtatása sokat elmond arról a gengsztertempóról, ami az ellenzéki oldalt jellemzi – mondta Szánthó Miklós az Origónak.

A hangfelvételt egy polgárpukkasztó balliberális oldal „tette közzé”, azaz nevetséges az a vád, hogy ez a jobboldal „lejárató akciója” lenne. Sokkal inkább arra mutat rá: időről időre felszínre törnek annak jelei, hogy a baloldalon – miközben a külvilág felé a formális jópofizás zajlik – folyamatos a belső leszámolás.

Az Alapjogokért Központ igazgatója szerint ez nyilvánvalóan abból fakad, hogy a nagy ellenzéki összefogósdi valójában egy „patyomkin-hadművelet”, egy kirakat-színjáték, miközben a háttérben iszonyatos és mély konfliktusok rémképei sejlenek fel.

Ebben nincs semmi meglepő, mert egy olyan összefogásról beszélünk, mely a tegnap még radikálisan szélsőjobboldali Jobbiktól a kommunista utódpárton és az SZDSZ-reinkarnáció Momentumon át Magyarország ma legszélsőségesebb pártjáig, a DK-ig ér.

Egy ilyen szivárványkoalíciót nem, hogy egyben tartani, de igazából politikailag összehozni is lehetetlen – legfeljebb papíron működik a dolog.

A politikai, személyes és pártos törésvonalak sokasága tehát magában hordozza az olyan „önlejárató akciókat”, mint Karácsony újabb őszinteségrohamának nyilvánosságra hozatala.

Szánthó Miklós szerint ami a felvételen konkrétan elhangzik, mindent elárul arról az erkölcsi és morális klímáról, ami a balliberális „összefogást” jellemzi, ráadásul az érintett plasztikusan körül is írja saját lehetetlen helyzetét – például a zuglói állapotokkal összefüggésben.

A legfontosabb következtetés azonban, amit az egész „sztoriból” le lehet vonni, az az, hogy egy ilyen összetákolt politikai konstrukció, illetve egy olyan főpolgármester-jelölt, aki maga vall koalíciós partnerei politikai, szellemi és intellektuális alkalmatlanságáról, maga is totálisan alkalmatlan bármiféle vezető pozíció betöltésére – mondta az Origonak Szánthó Miklós.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ön tudja, hogy hogyan írják helyesen ezeket az országokat?

origo.hu

Váratlan hír érkezett Putyinról

metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

metropol.hu

Lezárult egy korszak, 10 év után búcsút int a Lidl

mandiner.hu

Politikai dráma Pest vármegyében: nemcsak Magyar Péter, legújabb szövetségese is a nagypolitikába vágyik

origo.hu

Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

mindmegette.hu

Ezek a leghatásosabb természetes szerek a levéltetvek ellen

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

A verseny előtt kapott szívrohamot a sikeres sportoló, nem tudták megmenteni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Brüsszelben úgy gondolják: a tömeges bevándorlás aranyat ér. Vajon kinek?

POLITIK

Terrorriadó a német strandokon: Felfegyverkeznek a fürdők az erőszak ellen

POLITIK

Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK

Háborús pszichózis: Óriási fegyverkezésbe kezdenek a britek

POLITIK

Már fél millió ukrán katona esett el a háborúban

POLITIK

Katonákat küldhet Ukrajnába az Egyesült Államok

POLITIK

Reális az atomháború veszélye