POLITIK

Szándékosan ráköhögött a mentősökre egy angol férfi

Egy nappal azután, hogy egy másik férfit egy év börtönre ítéltek, mert leköpött egy rendőrt. Minden a koronavírusról szól.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Fertőzésgyanús emberekhez hívtak mentőt Stroud városában Angliában, amikor is egy másik férfi, aki ugyancsak azt állította, hogy koronavírussal fertőzött, szándékosan rájuk köhögött.

Történt ez alig egy nappal azután, hogy egy év börtönre ítélték azt a férfit aki azért köpött le egy rendőrt, hogy szándékosan megfertőzze. A korlátozó intézkedések úgy tűnik, sokak idegeit megviselik szerte a világon.

A mentősöket leköpő férfit, akinél állítólag azért szakadt el a cérna mert nem ővele foglalkoztak elsőként, letartóztatták és már a hét elején bíróság elé állítják. Neki is valószínűleg ugyanúgy egy év körüli szabadságvesztéssel kell számolnia, mint a rendőröket leköpő garázdának, hiszen a mentősök is hivatalos személynek számítanak.

A brit államügyészség kénytelen volt felhívni a lakosság figyelmét, hogy a valakire való szándékos ráköhögés testi sértésnek számít, járvány idején ez pedig közveszélyokozásnak minősül, és akár hat hónap börtönnel is sújtható, sőt egy éves elzárás is lehet belőle, ha éppen mentés vagy hatósági intézkedés közben támadnak rá valakire.

Világszerte beszámolnak hasonló esetekről, néhányan a koronavírussal megfertőződve valóságos biológiai fegyvernek képzelik magukat.

Szaúd-Arábiában is

Az észak szaúd-arábiai Hail város bevásárlóközpontjában egy férfi többször is leköpött egy bevásárlókocsit, aztán sorra még többet. Az alkalmazottak megállásra kényszerítettek, de a férfi azzal fenyegetőzött, hogy koronavírussal fertőzött és követelte, hogy engedjék szabadon.

Miután a rendőrök letartóztatták, elvégezték rajta a COVID-19, koronavírus tesztet, ami pozitív eredményt hozott, vagyis a férfi igazat mondott amikor azt állította, hogy beteg.

A szaúdi hatóságok azonnal lezárták a bevásárlóközpontot és mindenkit a koronavírus-teszt elvégzésére köteleztek aki csak a legtávolabbi kapcsolatba is keveredhetett a köpködő férfival. Aki egyébként vendégmunkás Szaúd-Arábiában. Az esetről tudósító lapok szerint akár halálbüntetést is kaphat a fertőzés tudatos és szándékos terjesztéséért.

USA: Ráköhögött az árúra

35 000 dollár, azaz mintegy 10 millió forint értékű élelmiszert dobtak ki az amerikai Hanover Township nevű kisvárosban, mert egy nő szándékosan ráköhögött egy boltban az árura.

A nő péktermékekre kezdett köhögni, majd a húsipari készítmények következtek, majd ezek után más árucikkeknél is folytatta a szándékos fertőzésnek tűnő cselekedetét.

Bűnvádi feljelentést tettek ellene, előtte azonban pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá.

A járvány szándékos terjesztését akár terrorista cselekedetként is kezelhetik. Egyelőre nem tudni, hogy a nő fertőzött-e. A bolt tulajdonosa elmondta, annak ellenére, hogy nagyon beteges vicc is lehet az eset, az összes összeköhécselt ételt kidobták, az üzlethelyiséget pedig fertőtlenítették.

Szlovákiában is történt hasonló eset

Leköpte a rendőröket és két hozzátartozóját egy férfi a privigyei járásban, hogy megfertőzze őket a koronavírussal – tájékoztatott Facebook-oldalán a szlovák rendőrség.

A 24 éves férfi ittas állapotban azzal fenyegette édesanyját és testvérét, hogy megöli őket. Miután a nyitrabányai (Handlová) rendőrök kiérkeztek a helyszínre, a férfi tovább folytatta a fenyegetőzést.

A rendőrök kényszerítő intézkedéseket alkalmaztak az agresszív férfi megfékezésére, aki őket is halálosan megfenyegette. Mi több, leköpte édesanyját, testvérét és az intézkedő rendőröket is. A férfi eközben azt kiabálta, hogy mindnyájan fertőződjenek meg a koronavírussal.

Az eset után mindnyájukat megvizsgálták, a kerületi rendőrparancsnokság tájékoztatása szerint azonban a férfi tesztje szerencsére negatívnak bizonyult.

Görögországban is köpködött egy férfi

Tizennégy görög rendőrt helyeztek karanténba azután az incidens után, amely Vula városában történt, amikor egy huszonhat éves fiatalember arcon köpte őket, s közben azt kiabálta, hogy koronavírussal fertőzött.

A rendőrök azért közelítették meg a fiatalembert, mert éppen a parkolóban álló autókat rongálta meg. A férfi azt mondta, nemrég Londonban és Athénban járt, s elkapta a koronavírust. A fiatalemberrel összesen tizennégy rendőr került kapcsolatba, s valamennyien karanténba kényszerültek, miután a férfiról bebizonyosodott, hogy valóban beteg.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?