KÜLFÖLD

Sürgősen deportálna 40 ezer migránst az új brit belügyminiszter

Priti Patel 72 órát adott a hivatalának, hogy találjanak egy jó megoldást arra, ami évek óta húzódik.
  • Szerző: SZM

A Brexithez vezető döntés egyik fontos indoka az volt, hogy Nagy-Britannia nem értett egyet az unió nyitott kapukon alapuló bevándorlás-politikájával. Ehhez képest tavaly októberben azt jelentette a Migrant Watch UK, hogy az országba évente 105 ezer illegális migráns érkezik. Közülük körülbelül 35 ezret sikerül visszatoloncolniuk a határon, de a számuk még így is évi 70 ezer fővel nő. A szervezet szerint már több mint 1 millió illegális migráns lehet az országban, olyanok tehát, akik még tartózkodási engedélyt sem kértek.

Ráadásul a The Times brit napilap szerint a deportálások 42% -kal estek vissza az elmúlt négy évben azok körében, akik kértek, de nem kaptak tartózkodási engedélyt. Ezen szeretne változtatni Priti Patel, az új brit belügyminiszter (a képen alább), aki 72 órát adott hivatalának, hogy készítsen el egy tervet a deportálások „azonnali végrehajtáshoz”. Mert amíg a sajtó azzal van elfoglalva, hogy éppen hány, 15-20 vagy akár 100 migránsnak sikerül átkelnie a csatornán, az országon belül 40 ezer (!) bevándorlót már régóta jogerősen arra ítéltek, hogy hagyják el a Nagy-
Britannia területét, de ők még mindig ott laknak.

Ez a szám 2014-ben még csak 20 ezer volt, mára duplázódott meg. Kíváncsian várjuk, hogy az “új söprű jól seper” közmondás működni fog-e Nagy-Britanniában is. Ráadásul ez a seprű most egy nő kezében van.

Forrás: Breibart

 

És ezeket olvastad már?