POLITIK

Sose támogatta a baloldal a munkahelyek védelmét

A Fidesz közleményben reagált a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéd politikusának sajtótájékoztatójára.
  • Szerző: Ripost

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) többek között felmelegítette a 100 ezer forintos alapjövedelem ötletét és különféle követeléseket fogalmazott meg a kormány munkaügyi politikájával szemben. Erre reagált közleményében a Fidesz.

Forrás: Facebook

„Az a baloldal beszél a munkahelyekről, amely az elmúlt hónapokban egyetlen gazdaságvédelmi és munkahelyvédelmi intézkedést sem támogatott, ehelyett csak akadályozta a járvány elleni védekezést. A baloldal nem szavazta meg a gazdaságvédelmi intézkedésekhez szükséges jogszabályokat és költségvetési forrásokat sem. Most is ugyanazt a káros gazdaságpolitikát nyomják, amivel egymillió embert tettek munkanélkülivé a Gyurcsány-Bajnai kormány alatt: a válságot megszorításokkal akarják kezelni, feladnák hazánk gazdasági szuverenitását, a magyar gazdasági érdekek érvényesítését, és a külföldi profitérdekeket kiszolgálva munka helyett inkább segélyekre ítélnének százezreket.

A kormány gazdaságvédelmi intézkedéseinek köszönhetően a magyar munkahelyek a járvány okozta gazdasági visszaesés közepette is erős védelmet kaptak, az álláskeresők száma hatodik hete csökken. A június közepi mélypont óta már több mint 15 ezerrel csökkent a regisztrált álláskeresők száma, ami munkaerőpiaci fordulatot jelent. A baloldallal ellentétben nem megszorítással, hanem bértámogatásokkal, adócsökkentésekkel és a beruházások támogatásával kezeljük a válságot. A munkahelyvédelmi, a munkahelyteremtő és az innovációs bértámogatások, valamint a gazdaságvédelmi akcióterv adó- és járulékkedvezményei jelenleg több mint egymillió ember munkahelyét védik” – áll a Fidesz közleményében.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?