Létrehozva: 2019.11.15.

Soros emberei próbálják megakadályozni a magyar EU-biztos elfogadását

A magyar biztosjelölt alkalmasságát többnyire olyan képviselők firtatták, akiket erős szálak fűznek Soros Györgyhöz, vagyis Sorostól egyáltalán nem függetlenek – írja riportjában a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A magyar biztosjelöltet, Várhelyi Olivért többen is a budapesti kormánytól való függetlenségéről kérdezték csütörtöki meghallgatásán, ahol egyelőre nem sikerült megszereznie a szükséges támogatást, így írásbeli pótkérdéseket kap majd. Ám a magyar biztosjelölt függetlenségét többnyire olyan képviselők firtatták, akiket egyébként erős szálak fűznek Soros Györgyhöz, vagyis Sorostól egyáltalán nem függetlenek.

Ahogy arról a RIPOST is beszámolt csütörtökön zajlott a meghallgatása a magyar biztosjelöltnek, Várhelyi Olivérnek az Európai Parlament külügyi bizottsága előtt.

A bővítési és szomszédságpolitikai uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér az Európai Parlament (EP) külügyi szakbizottságának meghallgatásán Brüsszelben, 2019. november 14-én.Forrás: MTI/EPA/Olivier Hoslet

A magyar jelöltet az európai képviselők közül többen is a magyar kormánytól való függetlenségről kérdezték.

A függetlenséget annyira nagyra tartó politikusok azonban egyáltalán nem nevezhetők függetlennek, pláne nem Soros Györgytől.

Az egyik kérdést Tonino Picula tette fel, ami azért nem meglepő, mert ha az ember kicsit utánanéz, hamar rájön, hogy a horvát politikus kapcsolatban áll a Soros-féle politikai lobbival. Erről a l'Antidiplomatico írt még tavaly, amikor felfedték a Soros-hálózat néhány emberének személyét. A cikkből kiderül, hogy Tonino Picula az Ukrajnát érintő kérdésekben van segítségére a Soros-hálózatnak.

Tonino PiculaForrás: V4NA

Szintén Várhelyi Olivér függetlenségét firtatta Raphael Glucksmann baloldali francia képviselő is, aki Piculához hasonlóan ugyanúgy a szociáldemokraták színeiben tűnik fel az európai porondon. Ő azt a kérdést is feltette a magyar biztosjelöltnek, hogy elítéli-e a Magyarországon jelen lévő „illiberális„ demokráciát. Bár Glucksmann nem szerepel azon a Soros-listán, ami azt mutatja be, melyik európai képviselő kapcsolható a milliárdos spekulánshoz, azért nem kell félteni a „hűségét” illetően.
Raphael GlucksmannForrás: V4NA
Tavaly ugyanis megjelent egy cikk a Current Values-ben, ami Soros György tervét fedte fel arra vonatkozóan, hogyan is használja a milliárdos a hatalmas vagyonát a különböző civilszervezetek finanszírozására, és azokon keresztül a társadalom és a politika befolyásolására. Erre azonban Raphael Glucksmann azonnal farkast, vagyis inkább antiszemitizmust kiáltott, és elítélte a cikket, mondván a magyar vélemény már átterjedt Franciaországba is.
A meghallgatáson nem maradt ki a kérdezők sorából a spanyol zöldpárti képviselő, Ernest Urtasun sem. Érdekes hallgatni Urtasun beszédét a függetlenségről, amikor ő maga rajta van a korábban említett Soros-listán, amit a Nyílt Társadalom Alapítvány hozott nyilvánosságra.
Ernest UrtasunForrás: V4NA
A listán több spanyol politikus is feltűnik, és bizony ott van feketén-fehéren Ernest Urtasun neve is, így ő is azok közé tartozik, akiket a Soros-szervezet megbízhatónak tart a saját céljaira. A magyar biztosjelöltnek kérdést tett fel honfitársa, a Jobbikhoz tartozó Gyöngyösi Márton is, aki viszont függetlenként van jelen az Európai Parlamentben. Gyöngyösi Márton korábban egyébként antiszemita botrányairól vált híressé Magyarországon, miután több olyan megszólalása is napvilágot látott, ahol a zsidókat gúnyolja ki.
Gyöngyösi MártonFotó: Polyák Attila – Origo
Ezek egyike volt, amikor azt mondta, listázná a magyar Országgyűlés zsidó származású képviselőit. Mostanra már egy más álláspontot képvisel, ami viszont erősen hajaz Soros György véleményére – Gyöngyösi is beállt ugyanis azok sorába, akik szerint segíteni kell a migránsokat és harcolni kell a „populizmus„ ellen. Erről a European Security Journal-nak adott interjújában beszélt, ahol azt is hozzátette, együtt kell működni az Európai Unióval, és ha kell, támogatná a bevándorlási kvótát is. Ezek a mondatok összecsengenek Soros gondolataival, akitől a migránskvóta ötlete is származik.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

vg.hu

Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

ripost.hu

Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút

POLITIK

Az oroszok újra Herszont támadják

POLITIK

A brit légierő hat vadászgépe Romániába érkezett