POLITIK

Soros egyetemi hálózat alapításával erősíti politikai befolyását

Az egész világon terjesztené a nyílt társadalom eszméjét Soros György. A bevándorláspárti milliárdos a davosi világgazdasági fórumon bejelentette, egy új egyetemi hálózatot szeretne létrehozni. Ez arra utal, hogy világszerte növelni akarja politikai befolyását.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Soros bejelentése arra utal, hogy az általa finanszírozott NGO-k mellé a tervezett egyetemi hálózat is lényegében az ő politikai elképzeléseinek támogatója lenne.

A CEU önmagában nem elég erős ahhoz, hogy olyan meghatározó oktatási intézménnyé váljon, amelyre a világnak szüksége van, ezért „ehhez újfajta globális oktatási hálózatra van szükség – mondta Soros György a svájci Davosban, a világgazdasági fórumon a BBC, az AP hírügynökség, és a Reuters tudósítása alapján. Az amerikai bevándorláspárti milliárdos tőzsdespekuláns úgy ítélte meg, elérkezett az idő, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány ambiciózus terveket indítson egy új és innovatív oktatási hálózat felépítésére, amelyre a világnak valóban szüksége van. Erre a projektre egyébként egymilliárd eurót szán Soros. Nem véletlenül: az egész oktatási tervének a lényege a befolyásvásárlás.

„Az új ötlet egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára„ – fejtette ki Soros György. „Közös tanfolyamokat tartunk a világ különböző részein található egyetemek hallgatói számára. Az OSUN a CEU és a Bard mintájára folytatja a magas színvonalú oktatást igénylő helyek elérését, és az elhanyagolt népesség, például menekültek, bebörtönzött emberek, a cigányok és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült népek kiszolgálását.

Az elmúlt időszakban egyre több jel utal arra, hogy a tevékenységüket jelentős részben külföldi forrásokból fedező NGO-k (nem kormányzati szervezetek) korábbi, tisztán jogvédő funkciójukat háttérbe szorítva egyre nagyobb befolyást kívánnak szerezni a magyar politikai térben.

A Századvég Alapítvány szerint bár civil szervezetként aposztrofálják őket, aktív, ideológiailag elkötelezett politikai szereplők, támogatóik üzleti és politikai érdekeit képviselik. Magyarországon ilyen, külföldi forrásból gazdálkodó NGO például az Amnesty International, a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor vagy az Eötvös Károly Intézet – sorolták. A Magyar Helsinki Bizottság 2018-as beszámolójából például kiderül, hogy a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványaihoz is kötődő szervezet csaknem ötszázmillió forintos éves bevételéből mindössze ötmillió forint származik a hazai adófizetők egyszázalékos adományaiból.

Soros mostani oktatási tervének is az lényege, hogy így akar világszerte még nagyobb befolyásra szert tenni. Ezzel kapcsolatban mondta legutóbb Orbán Viktor a Kossuth rádióban, hogy Soros György maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára, hozzáfűzve, hogy a milliárdos spekuláns a világ első számú oligarchája.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?