Létrehozva: 2020.01.24.

Soros egyetemi hálózat alapításával erősíti politikai befolyását

Az egész világon terjesztené a nyílt társadalom eszméjét Soros György. A bevándorláspárti milliárdos a davosi világgazdasági fórumon bejelentette, egy új egyetemi hálózatot szeretne létrehozni. Ez arra utal, hogy világszerte növelni akarja politikai befolyását.

Szerző RIPOST

Soros bejelentése arra utal, hogy az általa finanszírozott NGO-k mellé a tervezett egyetemi hálózat is lényegében az ő politikai elképzeléseinek támogatója lenne.

A CEU önmagában nem elég erős ahhoz, hogy olyan meghatározó oktatási intézménnyé váljon, amelyre a világnak szüksége van, ezért „ehhez újfajta globális oktatási hálózatra van szükség – mondta Soros György a svájci Davosban, a világgazdasági fórumon a BBC, az AP hírügynökség, és a Reuters tudósítása alapján. Az amerikai bevándorláspárti milliárdos tőzsdespekuláns úgy ítélte meg, elérkezett az idő, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány ambiciózus terveket indítson egy új és innovatív oktatási hálózat felépítésére, amelyre a világnak valóban szüksége van. Erre a projektre egyébként egymilliárd eurót szán Soros. Nem véletlenül: az egész oktatási tervének a lényege a befolyásvásárlás.

„Az új ötlet egyedi lesz. Nemzetközi platformot kínál majd az oktatás és a kutatás számára„ – fejtette ki Soros György. „Közös tanfolyamokat tartunk a világ különböző részein található egyetemek hallgatói számára. Az OSUN a CEU és a Bard mintájára folytatja a magas színvonalú oktatást igénylő helyek elérését, és az elhanyagolt népesség, például menekültek, bebörtönzött emberek, a cigányok és más, lakóhelyüket elhagyni kényszerült népek kiszolgálását.

Az elmúlt időszakban egyre több jel utal arra, hogy a tevékenységüket jelentős részben külföldi forrásokból fedező NGO-k (nem kormányzati szervezetek) korábbi, tisztán jogvédő funkciójukat háttérbe szorítva egyre nagyobb befolyást kívánnak szerezni a magyar politikai térben.

A Századvég Alapítvány szerint bár civil szervezetként aposztrofálják őket, aktív, ideológiailag elkötelezett politikai szereplők, támogatóik üzleti és politikai érdekeit képviselik. Magyarországon ilyen, külföldi forrásból gazdálkodó NGO például az Amnesty International, a Transparency International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, a K-Monitor vagy az Eötvös Károly Intézet – sorolták. A Magyar Helsinki Bizottság 2018-as beszámolójából például kiderül, hogy a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványaihoz is kötődő szervezet csaknem ötszázmillió forintos éves bevételéből mindössze ötmillió forint származik a hazai adófizetők egyszázalékos adományaiból.

Soros mostani oktatási tervének is az lényege, hogy így akar világszerte még nagyobb befolyásra szert tenni. Ezzel kapcsolatban mondta legutóbb Orbán Viktor a Kossuth rádióban, hogy Soros György maffiaszerű hálózaton keresztül irányítja a politikai tevékenységét és gyakorol befolyást az európai politikára, hozzáfűzve, hogy a milliárdos spekuláns a világ első számú oligarchája.

 

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kétségbeesetten próbálja eltüntetni Magyar Péter a Bajnai Gordonhoz vezető nyomokat

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

vg.hu

Korszakváltás a magyar légvédelemben – Jön a NASAMS, megy a KUB

mindmegette.hu

Mit főzzek hétvégén? 13 tepsis recepttel segítjük az ötletelést szombat-vasárnapra

mandiner.hu

Akciófilmbe illő jelenetek zajlottak a magyar-ukrán határon

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. április 15-21.: Ez a hét nagyon nagy lehetőségeket rejt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

„A színfalak mögött” - Ágyban heverészve kapták le Palvin Barbit

ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Az európaiak elégedetlenek Brüsszellel és békét akarnak

POLITIK

Zelenszkij beismerte, Amerika nélkül nincs esélyük

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?