Létrehozva: 2020.02.21.

Sokan már előre elköltötték a gyöngyöspatai kártérítést, jöhet az uzsorakamat

Gyöngyöspatán széltében-hosszában arról beszélnek, hogy sokan már jó előre elköltötték a megítélt milliós kártérítéseket amiket Soros-ügyvédek szereztek meg nekik, mert nem vegyes osztályokba jártak. Olajat önthet a tűzre egy hétvégi tüntetés, amit baloldali politikusok szervezgetnek.

Így aztán az önkormányzat és az oktatási hivatal ajánlatát már nem tudják és akarhatják elfogadni hiszen a kölcsönt, ráadásul többnyire uzsorakamattal vissza kell fizetni a lehető leghamarabb.

Méghozzá akár a többszörösét hiszen a leggyorsabban uzsorások adtak pénzt a Soros-ügyvédek által megszerzett, de még ki nem fizetett milliók reményében.

Azok a gyöngyöspatai romák, akiknek kártérítést ítéltek meg, elenyésző számban jeleztek vissza, hogy az oktatással, továbbképzésekkel kívánnának élni – mondta Hevér Lászlóné, Gyöngyöspata polgármestere az Origónak.

Azt sem mindenki tudja, hogy a megítélt 100 milliós kártérítés, amiből 80 milliót Gyöngyöspatának kellene kifizetnie, azonnal csődbe juttatná a kisvárost. Bezárhatna az összes önkormányzati intézmény. Széles körben beszédtéma ez a településen, tetszik-nem tetszik sokan beszólogatnak azoknak akik beperelték Gyöngyöspatát Soros-ügyvédek segítségével.

Gyöngyöspata éppen azért kért korábban halasztási kérelmet a Kúriától, mert nem tud ekkora összeget előteremteni.

Olajat önthet a tűzre a hétvégi tüntetés A nem nagy érdeklődést kiváltó aláírásgyűjtés után kormányellenes tüntetést szervez a hét végére egy bizonyos Setét Jenő. Arra tüzelik a romákat, hogy ne fogadjanak el oktatási lehetőségeket, követeljék bármi áron a milliókat. Ahogy Setét a petícióban szó szerint írja: „megpróbál támogató akciókat kicsikarni” illetve megmozgatja európai uniós kapcsolatait is. Különösen hangzik, hogy az aktivista szolidaritását fejezi ki az önkormányzatot százmilliós kártérítésre köteleztető ügyvédekkel szemben is. -Mi a közös a gyöngyöspataiak 99,7 százalékában? – tette fel ezután a kérdést a FIDESZ helyi országgyűlési képviselője Horváth László, amit azonnal meg is válaszol: „Az, hogy ők nem írták alá Setét Jenő roma aktivista petícióját, melyben, idézem: „szolidaritásunkat fejezzük ki a gyöngyöspatai kártérítési perben a felperes/sérelmet szenvedett gyermekeket, és családjaikat képviselő ügyvédek és a CFCF szervezet mellett”.

Az országos ellenzéki hírverést, és a pert szervező alapítvány teljes mozgósítását maga mögött tudó online petícióhoz, közel egy hónap alatt, Gyöngyöspatáról mindössze heten (7-en, értsd: heten) csatlakoztak. Ez még a 62 felperes cigány tanuló családtagjainak számához képest is elenyésző arány” – írja Horváth.

Az aláírók között ugyanakkor ott van Donáth Anna (a Momentum EP-képviselője), Fekete-Győr András (a Momentum elnöke), Arató Gergely (egykori MSZP-s oktatási államtitkár), Horváth Aladár (a Roma Parlament elnöke), Horn Gábor (egykori Gyurcsány-államtitkár), Magyar Bálint ( a kérdéses szegregáció idején ő volt az oktatási miniszter) és Vágó István (DK-s politikus, egykori műsorvezető).

„És bennük mi a közös?” – kérdezi ismét a képviselő, ugyancsak megválaszolva, hogy „sok más mellett az, hogy soha nem jártak Gyöngyöspatán”.

A településen széles körben beszélik, hogy ez a tüntetés csak olaj lesz a tűzre és így egy lépéssel sem jut senki közelebb a megoldáshoz. Mindeközben az uzsorások persze tovább reménykedhetnek, hiszen a pénzek zömmel az ő zsebükben landolhatnak.  

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

magyarnemzet.hu

Klopp egy játékost emleget, ő lehetett volna a siker kulcsa?

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

ripost.hu

Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat Dárdaiéknál, óriási bejelentést tett a Hertha

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Komoly az esélye a benzinárstop bevezetésének

POLITIK

Mexikói filmsztár a CPAC Hungary egyik vendége

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Izrael rakétákat lőtt ki Iránra

POLITIK

A Mészáros-csoport megvásárolta a híres babaáruház-láncot

POLITIK

Honvédelmi miniszter: Nincs NATO a nemzeti haderők nélkül

POLITIK

Az oltásellenesség mindannyiunk biztonságát veszélyezteti