Létrehozva: 2019.11.30.

Sérti a nemzeti érdeket a Soros-project

Nem cáfolta a titkosszolgálat az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának pénteki ülésén a Magyar Nemzet nemzetbiztonsági forrásból származó információit, amelyek szerint Soros György megpróbált nyomást gyakorolni Angela Merkel német kancellárra annak érdekében, hogy ne a magyar kormány jelöltje kapja meg az Európai Bizottság bővítési biztosi pozícióját. Szijjártó Péter külügyminiszter közölte: a spekuláns akciója sérti a nemzeti érdeket, ezért is vette napirendre a bizottság a befolyásolási kísérletét.

„Soros György és szervezetei komoly lobbitevékenységet folytattak, hogy ne Várhelyi Olivér kapja a bővítési portfóliót”, hangsúlyozta Szijjártó Péter, magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki azt is hozzátette: a milliárdos törekvései eredménytelennek bizonyultak. Szijjártó közölte: a bevándorláspárti milliárdos számára „nagy veszélyt jelentene az európai integrációra, ha a magyar kormány jelöltje kerülne a bővítési tárca élére”.

A Magyar Nemzet korábban napilap nemzetbiztonsági forrásokra hivatkozva közölte, hogy a Soros-hálózat, a Nyílt Társadalom Alapítvány az egyik főtámogatója a Német Külpolitikai Társaságnak, amelynek elnökét, Daniela Schwarzert Soros személyesen hívta fel, lobbizzon Várhelyi Olivér magyar biztosjelölt személy ellen, akire az ellenséges lobbitevékenység ellenére Ursula von Der Leyen bizottsági elnök a bővítési és szomszédságpolitikai portfoliót bízta. Soros azért is ágállt a magyar biztos személye ellen, mert a magyar politika teljes mellszélességgel kiáll az unió nyugat-balkáni bővítése mellett, ami sérti a migrációt támogató Soros érdekeit, mert instabil balkáni országokon könnyebben lehet átáramoltatni migránsok tömegeit.

Az információ pénteken a magyar Parlament nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyalta Soros befolyásolási kísérletét. „Ez többünk véleménye szerint magyar nemzeti érdeket sértő befolyásolás lehet. Ahogy erről korábban beszéltünk, hogy megkérdezzük a hivatalt, az információs hivatalt is erről a dologról, erre sor került.”, közölte az ülést követően Halász János, a bizottság fideszes alelnöke, aki szerint a magyar titkosszolgálattól „a sajtóban megjelent információkkal ellentétes tájékoztatást” nem kaptak az ülésen.

Az üggyel kapcsolatban Szijjártó Péter külügyminiszter arra is rámutatott, hogy a Nyugat-Balkánon 98 ezer illegális bevándorló torlódott fel, és ez Közép-Európa számára kockázatot jelent. Ugyanakkor Törökországból 398 ezer illegális határátlépési kísérletet jelentettek november közepéig, ez 128 ezerrel több, mint az egész éves adat.

Soros-projektek Egy nehezen körülhatárolható gazdasági érdekcsoport a rendelkezésére álló tőkével a háta mögött már nem elégszik meg a szimpla üzleti sikerekkel. A még nagyobb profit érdekében igyekszik beépülni a célország politikai vezetésébe, pártokon és politikusokon keresztül befolyást szerezni, amivel tartósan biztosítani tudja a maximális profitot. Mindezen célok eléréséhez sikeresen használják fel a közösségi médiát és a nem kormányzati szervek hálózatát. (Horváth József biztonságpolitikai szakértő)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

metropol.hu

A Házasság első látásra sztárja vallomást tett

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Hamarosan újraindulnak a népszerű dunakanyari körjáratok

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Varga Judit újabb posztja: Rettegtem, sírtam, féltem a férjem mellett

POLITIK

Gulyás Gergely reagált Magyar Péter manipulált hangfelvételére

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Franciaországban rendőrök őrzik a templomokat

POLITIK

Összeáll a dollárbaloldal

POLITIK

Varga Judit részletesen beszélt a rendőri jelentés történetéről

POLITIK

Már több mint 380 ezren látták a Varga Judit-interjút