POLITIK

Van, ahol hózáport jósolnak, máshol jég eshet – itt vannak a részletek

Az időjárás-felelős mindent megtesz azért, hogy otthon maradjunk ezen a hétvégén. Késik a tavasz.
  • Szerző: Ripost

Pénteken a napsütést gyakran zavarhatják gomolyfelhők, több tájegységünkön is előfordulhatnak átmeneti jelleggel futó záporok, hózáporok, néhol akár az ég is megdörrenhet, apró szemű jég is eshet. Az északi-északnyugati szél északkeleten élénk lehet, de a záprokat, hózáporokat is kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban -6 és +1, napközben 3 és 8 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Hózápor is előfordulhat (Képünk illusztráció)
Fotó: Pixabay.com

Szombaton elsősorban a Dunántúlon számíthatunk záporokra, hózáporokra, de nyugaton, északnyugaton havazás is kialakulhat. Eközben a Dunától keletre többfelé szakadozottabb lehet a felhőzet. Nyugaton az északias szél lehet élénk, erős, máshol a keleti-északkeleti szelet kísérhetik élénk lökések. Hajnalban az ország legnagyobb részén fagyhat, délután pedig 2-9 fokot mérhetünk, nyugaton lesz napközben hidegebb az idő. Reggelre többfelé pára, köd képződhet.

Vasárnap a déli tájakon kisebb eső, havas eső, kezdetben gyenge havazás előfordulhat, máshol száraz időre van kilátás. Északon, északnyugaton és nyugaton számíthatunk a legtöbb napsütésre. A Dunántúlon erős lökések kísérhetik az északias szelet. A hideg reggelt követően délutánra 4 és 10 fok közé melegedhet a levegő – írja az időkép meteorológiai portál.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?