KÜLFÖLD

Rohamosan nő a szexuális ragadozók száma a londoni metróban

Egy friss jelentés szerint négy év alatt 42 százalékkal több szexuális támadás történt a földalattin. A leginkább érintett központi vonalon még kamerák sincsenek.
  • Szerző: SZM

A londoni földalattin négy év alatt a bejelentett szexuális támadások száma 844-rõl 1 206-ra, azaz 42 százalékkal emelkedett – jelentette a brit közlekedési rendőrség (BTP). Ezt azzal magyarázták, hogy létrehozták a 61016-os számot, amelyen az áldozatok szöveges üzeneteket küldhetnek a rendőrségnek a támadások után.

Persze, a valóság ennél sokkal rosszabb is lehet, hiszen nyilván nem minden nő jelenti be, ha hozzádörgölőznek, tapogatják, obszcén kifejezésekkel illetik, vagy még ezeknél is súlyosabb módon hatolnak be a privát szférájába.

A tettesek nemzetiségéről nem vezetnek statisztikát, de az biztos, hogy az egyes vonalak nem egyformán érintettek. A Központi vonalon 1054, a Victoria vonalon 645, az északi vonalon 601, a Jubileumi vonalon 547 támadás történt. Az éjszakai járaton (Night Tube) 2016 augusztusának kezdete óta 138 szexuális támadás történt, ebből csak tavaly 62.

A szexuális ragadozók kiszűrésére egyre több fedélzeti, titkosügynökökből álló járőrszolgálatot indítunk, 2020-tól pedig a legrövidebb idő alatt bekamerázzuk a legfertőzöttebb Központi vonalat – mondta el a Transport for London (TfL) rendőrségi igazgatója, Siwan Hayward.

Forrás: Standard

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?