POLITIK

Rogán: Menekülőre fogta az ellenzék

A miniszterelnök a szerdai kormányülésen megköszönte a korábbi miniszterek munkáját. Új döntések nem lesznek, a tárcák előkészítik az átadás-átvételt, az elvégzett munkáról a miniszterek számot adnak a nyilvánosság előtt is - mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője az Origónak adott interjújában.
  • Szerző: Ripost

Történelmi eredmény háromszor egymás után kétharmaddal megnyerni egy országgyűlési választást, a mostani választás pedig nagyon erős felhatalmazást ad a kormánynak – így kezdődik az az interjú, amelyet Rogán Antal adott az Origónak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint a választók kijelölték a számukra fontos kérdéseket: a migráció megállítását és a nemzeti szuverenitás megvédését.

Beszélt arról is, hogy logikus lenne folytatásról beszélni, de a Fidesz-KDNP nem folytatásra, hanem új kormányzásra készül. Ezt azzal támasztotta alá, hogy amikor 2014-ben megalakult a harmadik Orbán-kormány, akkor mind Európában, mind a világon teljesen más volt a helyzet.

Akkor nem volt migrációs válság, nem volt tervben a nemzetállamok meggyengítése, Brüsszel megerősítése és az európai egyesült államok létrehozása.

A mostani, megváltozott körülményekhez való alkalmazkodás azonban új embereket és új struktúrákat igényel. A miniszterelnök a szerdai kormányülésen megköszönte a korábbi miniszterek munkáját. Új döntések nem lesznek, a tárcák előkészítik az átadás-átvételt, az elvégzett munkáról a miniszterek számot adnak a nyilvánosság előtt is.

A miniszterelnök és a Fidesz-KDNP politikai közössége mindenkinek a munkájára számít, de nem ugyan olyan feladatkörben és nem ugyanazon a poszton. A Fideszben ugyanis régi szokás, hogy „náluk nem pozíciót, hanem feladatot osztanak”.

Rogán május elejére ígérte, hogy akkor majd sokkal többet fogunk tudni a várható kormányzati szerkezetről.

A miniszter szerint kétségtelenül óriási lesz a nyomás a magyar kormányon, a Soros-hálózat nem adja fel. Magyarországot támadni fogják, idehaza Brüsszelben, valamint a nemzetközi sajtóban is, hogy a kormány fogadja el júniusban az új európai bevándorlási jogszabályt. De az új brüsszeli menekültpolitika számunka elfogadhatatlan, mert megegyezik a régivel sőt, még annál is rosszabb.

Április 8-án a magyar emberek egyértelműen döntöttek, és megadták a felhatalmazást ahhoz, hogy a kormány minden eszközzel éljen a nemzeti szuverenitás megvédése érdekében. Éppen ezért

az Országgyűlés ismét napirendre fogja venni azt a 2016-os alkotmánymódosítást, amit a Jobbik elutasított.

"A Stop Soros törvényt le kell porolni, újra elő kell venni, és az új körülményeket is szem előtt kell tartani. A javaslatot nem kiüresíteni, hanem bővíteni kell" - mondta a miniszter, majd azzal folytatta:

"A támadás már csütörtökön elkezdődött, az Európai Parlament LIBE bizottsága tegnap tárgyalt a hazugságoktól és tárgybeli tévedésektől hemzsegő Sargentini jelentésről. Ez egy Soros-jelentés hazánkról. Soros szervezetei készítették elő az ő sok százszor elmondott hazugságaikat tükrözi vissza. A dokumentumnak egy célja van, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kabinetre".

Ennek ellenére Rogán nem számol azzal, hogy a Brüsszel elindítja Magyarország ellen a hetes cikk szerinti eljárást.

Ágyútűz lesz, de ilyen eljárás nem, mert a magyar és a lengyel kormány biztosította egymást arról, hogy politikai boszorkányüldözés esetén vétózni fognak. Ez pedig egy politikai boszorkányüldözés, hiszen azok az állítások, hogy például Magyarországon ellenzéki politikusokat vernek, ezek igazak voltak, csak nem most, hanem 2006-ban. Akkor semmiféle eljárást nem indítottak el” – emlékeztetett a miniszter.

Mint fogalmazott, Össztűz lesz a magyar kormányra is, de egyre több szövetségesünk is lesz. Lengyelország, a V4-ek, Ausztria és Bajorország mellé rövidesen csatlakozni fognak az olaszok is.

Arról, hogy az ellenzék választási csalást kiált, Rogán Antal azt mondta, amikor az ellenzék vitatja az eredményt, valójában menekül a saját felelőssége elől.

Ez kicsit gyerekes, de azért van demokrácia, hogy mindenről lehessen vitatkozni.

A politikai bolhacirkuszt azt teszi nyilvánvalóvá, hogy átlagos számú jogorvoslati kérelem van a választási bizottságok előtt. Nem több és nem kevesebb, mint négy vagy nyolc éve.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?