POLITIK

Puzsér: Karácsony le van maradva, lépjen vissza

Puzsér Róber független főpolgármester-jelölt ismét visszalépésre szólította fel az alkalmatlan Karácsony Gergelyt, a balliberális elit budapesti indulóját egy lapinterjúban.
  • Szerző: Ripost

Csütörtökön „Tarlós a ló, Karácsony a szamár, de én nővel k.rnék” címmel jelentett meg interjút az Index Puzsér Róbert független főpolgármester-jelöltettel. A beszélgetés jelentős részében az ellenzékváltás volt a téma: a humorista szerint el kell takarítani az útból Gyurcsány Ferencet, a Demokratikus Koalíció elnökét, és feleségét.

Puzsér kitért az ellenzéki vitákra, és a bukott kormányfő motivációira is. Úgy látja, az előválasztás során Gyurcsányék Kálmán Olga indításával próbálták „megpuccsolni” Karácsony Gergelyt, és miután nem sikerült, Gyurcsány „nem fog bánkódni”, ha a balliberális oldal jelöltje nem nyer októberben.

Fotó: MTI

Karácsony Gergely veresége a Párbeszéd azonnali megsemmisülését eredményezi, az MSZP-nek pedig lesz három éve, hogy a DK egyik tagozatává váljon – – fejtegette, mi várható abban az esetben, ha az alkalmatlan zuglói polgármester bukik a főpolgármester-választáson. Puzsér úgy tartja, éppen ellenzéki ellenfele az akadálya az ellenzék fővárosi győzelmének, ezért ismét visszalépésre szólította fel Karácsonyt.

A Karácsony irányába nyilvánvalóan elfogult portálnak arra a kérdésére, miszerint mégis hogyan lesz leváltva Tarlós István, Puzsér úgy felelt, hogy úgy, ha ő nyer. „Karácsonyon múlik. Ha visszalép, szemmel láthatóan megnő az esélyem” – ismertette az egyszerűnek látszó tervet. Majd megkapta a jolly joker kérdést, miszerint miért lépne vissza Karácsony, hiszen a közvélemény-kutatásokban jobban áll, mint Puzsér, és a népszerűsége közelít a főpolgrmesteréhez. „Ez nem igaz, és ezt a politikai és médiaelitben mindenki tudja. Le van maradva Tarlóstól.”

Puzsér egyébként Karácsony őszödi beszédének kiszivárgása után is felszólította ellenzéki ellenfelét a visszalépésre. „Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza! Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat” – írta a független főpolgármester-jelölt, miután előkerült a hangfelvétel, amelyen Karácsony többek között a zuglói korrupcióról, saját alkalmatlanságáról és szövetségeseinek hibáiról beszélt.