Létrehozva: 2021.10.18.

Politikai lélegezetőgép: Márki-Zay együtt akar kormányozni Gyurcsánnyal

Maga Márki-Zay Péter beszélt közös kormányzásról Gyurcsány Ferenccel, mindez pedig adóemeléssel, rezsiemeléssel jár majd – mondta Kocsis Máté napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz politikusa felhívta a figyelmet arra, hogy maga a DK frakcióvezetője jelezte, hogy a legnagyobb frakció választja majd meg a kormányfőt, és a legnagyobb baloldali frakció mindenképpen a Demokratikus Koalícióé lesz.

Várják meg mielőtt eredményt hirdetnek, mert mi is indulni fogunk a következő parlamenti választáson. A Gyurcsány-által irányított frakció lesz a vezető a következő ciklusban a baloldalon - mondta Kocsis Máté napirend előtt. Nem a bilincs, hanem Ön kattant – mondta a Fidesz frakcióvezetője Jakab Péternek. Egy fénylő csillag van a baloldalon, az pedig Gyurcsány Ferenc. Önök pedig boldogan tették bele a fejüket ebbe a hurokba - mondta az ellenzéki frakcióknak Kocsis. A politikus közölte, hogy maga Márki-Zay közös kormányzásról beszélt Gyurcsánnyal. Mindez pedig adóemeléssel, rezsiemeléssel jár majd – tette hozzá. A legnagyobb frakció választja majd meg a kormányfőt – hívta fel a figyelmet Kocsis Gyurcsány legutóbbi kijelentésére. Mi pedig folytatjuk az aláírásgyűjtésünket – zárta Kocsis. Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, hogy vasárnap a baloldalon arról beszéltek, hogy egyszerre váltották le az ellenzéket, és majd működnek együtt Gyurcsánynéval. Ugyanazok a szereplők vannak a háttérben, miközben a kirakatban változnak a szereplők - tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. A politikus felidézte Márki-Zay pozitív nyilatkozatait Gyurcsányról. Márki-Zayjal a rozsdás múlt kopogtat, mivel aki úgy beszél mint egy baloldali politikus, és úgy is cselekszik mint egy baloldali politikus, az baloldali politikus – zárta Dömötör Csaba.

Rezsiválság van Európában

Európa még le sem győzte a koronavírus-járványt, és most egy újabb válsággal kell szembenézni: rezsiválsággal – mondta napirend előtt Hollik István. Ezt a rezsiválságot Brüsszel idézte elő - hangsúlyozta a KDNP képviselője. Brüsszel átgondolatlan energiareformja most bosszulja meg magát – tette hozzá. Brüsszel az időzítést rontotta el, mivel nem épült még fel a zöld energiarendszer, miközben a korábbit már leépítették. Csak a magyar rezsicsökkentési politika működik ebben a helyzetben – hangsúlyozta a KDNP képviselője. Hollik ismertetése szerint több nyugati nagyvárosban a többszörösét fizetik rezsire, mint Budapesten. A tervezett uniós klímaadó 32 ezer forintos pluszterhet jelentene havonta a magyar embereknek. Schanda Tamás minderre azt mondta, Brüsszel a magyar családok megadóztatására készül. Brüsszel új adókat akar ránk kényszeríteni a klímavédelem jelszava alatt – tette hozzá az ITM parlamenti államtitkára. A visegrádi országok nem fogadják el ezeket a terveket. Mi ismét készek vagyunk megküzdeni a rezsicsökkentésért – mondta Schanda. A nemzeti konzultációban is óriási többség állt a rezsicsökkentés megvédése mellett – tette hozzá. Az energiapolitikában sem térhet vissza a Gyurcsány-korszak.

„Megértem, hogy feszült”

Az Önök új miniszterelnök-jelöltje elmélkedett arról, hogy a lámpavasat mire lehet használni, míg a főnöke szerint a művészeket börtönbe kell zárni, mindezek fényében pedig Ön beszél gyűlöletkeltésről, az elképesztő – így reagált Dömötör Csaba Jakab Péter (Jobbik) felszólalására. Önt leszavazták, és mostantól nincs szükség Önre a baloldalon – tette hozzá a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Gyurcsány mondja, hogy a DK lett a legerősebb a baloldalon – tette hozzá. Megértem, hogy feszült ebben a helyzetben, de tudván azt, hogy a Jobbik önállóságát felszámolták, a legfőbb kérdés, hogy megérte-ez?

Márki-Zay lett a serpa

Észak-Koreában működnek hasonlóan a dolgok, mint ahogyan az előválasztáson, mivel Önnek nem volt egyetlen ellenfele sem – így reagált Orbán Balázs Varju László (DK) napirend előtti felszólalására. Most Márki-Zay Péterre és nem Medgyessy Péterre osztották azt a serpa szerepet, ami Gyurcsányt a hatalom csúcsára viszi – mondta a Miniszterelnökség államtitkára. Orbán Balázs kijelentette, hogy nem kívánják vissza azt a kormányzást, amit Gyurcsány képviselt. Szólt arról is, hogy a baloldalnak van elszámolni valója azzal kapcsolatban, hogy miből költött 500 milliót kampányra Karácsony Gergely. Az államtitkár felhívta a figyelmet, hogy a baloldal rezsiemelésre készül azzal, hogy az európai energiaunióhoz akar csatlakozni.

Budapest ennél többet érdemel

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője napirend előtti felszólalásában szóba hozta, hogy Márki-Zay Péter nyerte a Gyurcsány-showt, de egyetlen baloldali képviselő sem tapsolta meg ezt a megjegyzését. Dömötör Csaba minderre azt válaszolta, hogy ízelítőt kapott most mindenki a baloldali szeretetpolitikából. A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára arról is beszélt, hogy a Párbeszéd pár hete is arról beszélt, hogy a kormánypártok Karácsony Gergelytől félnek. Azóta Karácsony visszalépett, és világosan kiderült, hogy a főpolgármesternek semmilyen vezetési képessége nincsen - tette hozzá. Dömötör felidézte, hogy pár hónapja az Economist írt arról, hogy karácsony fogja leváltani Orbánt. A főpolgármester a sok hónapos kampányolás során mindennel foglalkozott csak azzal nem, amivel megbízták. Budapest Önöknek egy kampánypódium volt, de a város ennél többet érdemel – mondta Dömötör.

„Önök behódoltak Gyurcsánynak”

Szívesen elmagyarázom, hogy miért a múlt visszatérése, ha Ön Gyurcsány Ferencnek kampányol – így reagált Keresztes László Loránt (LMP) felszólalására Rétvári Bence. Az Emmi parlamenti államtitkára szerint Gyurcsány a rendszerváltáskor és 2009 után is átmentette magát. Gyurcsány nem olyan, hogy a második, vagy a harmadik helyre jelentkezzen be – tette hozzá. Nem háttérember, hanem első számú vezető akar lenni. Önök behódoltak Gyurcsánynak, és nem tudták kizárni a politikai mezőnyből, hanem felkéredzkedtek a Gyurcsány-listára – mondta Rétvári. Semmi lényegi változás nem történt a baloldalon – tette hozzá. Mindezek mellett pedig ne sértegessék a Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony! – petíciót aláírókat. Az elmúlt hetekben láthattuk a szocialista párt vergődését, ha pedig tiszteletben tartanák az emberek véleményét, akkor a nemzeti konzultációt is támogatnák – így reagált Tóth Bertalan (MSZP) felszólalására Rétvári Bence. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a baloldalon továbbra is a rezsiemelés mellett állnak, mivel világpiaci árakat követelnek. Szólt arról is, hogy a szocialisták a kormányzásuk során szinte mindent eladtak, miközben súlyos megszorítások voltak.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Most jött a hír: Putyinnak lett igaza

origo.hu

Remegve menekült a kérdések elől Magyar Péter - videó

metropol.hu

Visszahívják az emberek kedvenc jégkrémét: nagy probléma van vele

vg.hu

Csengeri óriásbörtön: zajlik a toborzás, kiderült, mennyiért keresnek dolgozókat

life.hu

Kegyetlen és gyerekes: megdöbbentő dolgok derültek ki Meghan Markle-ről

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Így búcsúznak a sztárok Azahriah menedzserétől

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Elnyílt a tulipánod? Mutatjuk, mit kell tenned a hagymával

ripost.hu

Oroszországban élhet az OBI tulajdonosa, aki 6 éve tűnt el rejtélyes körülmények között

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor kemény üzenetet küldött az uniós elitnek: menniük kell!

POLITIK

Magyar Péter mögött ott áll Bajnai Gordon és a DATADAT!

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Még az idén növekedési pályára áll a magyar gazdaság

POLITIK

Mit lehet teljesíteni az ukránoknak tett ígéretekből?

POLITIK

Hídpénzbotrány: lassan kirajzolódik a pénz útja

POLITIK

Az ukrán elnök nem érti, hogy miért szeretik jobban Izraelt