POLITIK

Pénzeső hullik Gyurcsány embereire, Karácsony hálás a gazdinak

Fizetésemelésekkel jutalmazza meg a DK elnök politikai támogatását. Gyurcsány testőre után újabb kulcsfontosságú Gyurcsány káderekre hullik pénzeső. Karácsony hálás fiú, a korábbi pénzeket alaposan felturbózták.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Karácsony Gergely a megválasztását követően nem habozott sokat, eszeveszett tempóban kezdődött meg a Gyurcsány-korszak embereinek a reaktiválása.

Draskovics Tibor, Gyurcsány Ferenc egykori minisztere, aki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának új elnöke például alaphangon 644 ezret fog keresni, amire persze jöhetnek bőségesen a pótlékok.

Egy másik volt Dk-s miniszternek, az egykori MSZMP-s Kolber Istvánnak 322 ezres havi fizetés jut jövőre, aki a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatóságába ül be. Ugyanennyit fog keresni Bodnár Zoltán, a Fodor Gábor-féle Liberálisok 2014-es főpolgármester-jelöltje, öt éve még csak 160 ezres fizetést szavaztak meg ugyanezekre a posztokra.

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke Tordai Csaba lesz, aki szakállamtitkár volt a Bajnai-féle Miniszterelnöki Hivatalban, aztán ő lett az Átlátszó tulajdonosa, amiből most kiszáll.

Tordai 483 ezer forintot fog kapni havonta. Elődjének, Barts J. Balázsnak ennél jóval kevesebbet, 200 ezret szavaztak meg 2014-ben.

Katona Tamás, a Pénzügyminisztérium egykori államtitkára, az MSZP korábbi pártigazgatója a BKV igazgatóságában folytatja, havi 322 ezer forintért cserébe, szemben az öt éve megszavazott 250 ezer forinttal.

Gál J. Zoltán, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkára és Karácsony idei kampányfőnöke 483 ezer forintot fog keresni jövőre a Városüzemeltetési Holding igazgatósági tagjaként. Pont annyit, mint Lakos Imre egykori újbudai alpolgármester, az SZDSZ volt budapesti elnöke.
A DK-s Élő Norbertnek a választáson nem sikerült bejutnia a közgyűlésbe, de felügyelőbizottsági tagként havi 290 ezer forinttal vigasztalódhat. 2014-ben csak 210 ezer járt volna neki.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Diós és mákos bejgli, úgy, ahogy a nagyi készíti

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?