POLITIK

Összmagyar érdekeket sért néhány felelőtlen ellenzéki politikus

Vannak olyan ellenzéki erők, amelyek ártani akarnak a magyarságnak – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A műsorban elhangzott, Rétvári Bence részt vett csütörtökön az UNESCO közgyűlésén, ahol a kárpátaljai magyarok jogainak megvédését sürgette. Az államtitkár péntek reggel úgy fogalmazott, nagyon sok jogsértés érte az elmúlt időszakban a kárpátaljai magyarokat.

Ezek között megemlítette az ukrán oktatási és nyelvtörvényt, valamint azt, hogy tavaly merényletet követtek el a kárpátaljai kulturális szövetség irodája ellen.

Hozzátette, mivel a kisebbségi jogok szűkültek Ukrajnában, minden fórumon ki kell állni a kárpátaljai magyarokért. Ugyanakkor biztatónak nevezte, hogy új politikai vezetés van Ukrajnában.

Hogy mely a magyar érdekeket sértő ellenzéki erőkre gondolt Rétvári Bence nem nehéz kitalálni.

Az elmúlt hetekben legaktívabban a Momentum vezető politikusai „árulták a hazát”.

Mint ismeretes a Momentum nevű SZDSZ-es utódpárt folyamatosan szembehelyezkedve az összmagyar érdekekkel külföldi politikusokat támogat, vagy az USA-ban a NATO közbeavatkozását kéri a magyar belpolitikába.

Fekete-Győr András például beszállt a romániai elnökválasztás kampányába, a román USR (Mentsétek meg Romániát) szövetséget méltatva, a magyar jelölttel Kelemen Hunorral szemben.

Az abortuszt propagáló szülész-nőgyógyászból lett EP-képviselő Cseh Katalin, a Momentum második számú politikusa kifejezetten azért utazott el Erdélybe és szerepelt erdélyi városokban tartott politikai rendezvényeken, hogy egy román jelölt mellett kampányoljon a magyar jelölttel szemben.

Saját közösségi oldalán népszerűsítette a Momentumos Donáth Anna, hogy részt vett a Progressszív Szlovákia és a SPOLU szlovák pártszövetség komáromi kampányrendezvényén.

A Momentum alelnöke arról írt: azért támogatja a két liberális szlovák párt jelöltjeit a közelgő parlamenti választáson, mert ők állnak legközelebb a Momentum liberális politikájához. A Momentum által támogatott Progresszív Szlovákia egy erősen Brüsszel-párti, liberális politikai formáció, amely ugyanannak a bevándorláspárti pártcsaládnak a tagja az Európai Parlamentben, mint a Momentum.

Mindez megalázza és aggodalommal tölti el a határon túli magyarokat. A napokban Deutsch Tamásnak is elege lett ebből. A következő posztot tette közzé:

Deutsch sommás véleményét az váltotta ki, hogy a Momentum már az USA kongresszusában akarja mószerolni Magyarországot, mondván, hogy „kőkemény diktatúrában” kell élniük és elnyomják őket. Ráadásul még a NATO magyarországi közbeavatkozását(!) is sürgette a momentumos hiperaktivista Cseh Katalin.

Külön anyagot szerkesztett

Cseh Katalin az Európai Parlament amerikai delegációs csoportjának tagjaként, ezt saját maga méltóztatott bejelenteni a Facebookon.

„Az Egyesült Államok Kongresszusának szerdai meghallgatására tájékoztató anyagot küldtem, amelyben világossá tettem: a világ közvéleménye nem maradhat közömbös!”

Mint írta, a Kongresszust a jogállamiságról és külpolitikáról összesen 18 területen tájékoztatja majd, így például a médiaszabadságról, a civil szervezetek vagy a CEU szerinte zajló ellehetetlenítéséről.

Kifejtette azt is, hogy hogy a NATO szerveinek figyelni kell azokat a tagországokat, amelyek autoriter(?) országokkal működnek együtt.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?