POLITIK

Óriási a felháborodás: Karácsony kitiltaná a dízelautókat Pestről

Kitiltaná a dízel autókat Budapestről Karácsony Gergely – közölte a Hír TV, a főpolgármester Inforádiónak adott interjújára hivatkozva. Máris óriási a felháborodás.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A portál szerint az új főpolgármester intézkedéseinek köszönhetően a jövőben jelentős nehézségekkel szembesülhetnek a Budapesten autózók.

Azok után, hogy a fővárosi közgyűlés alakuló ülésén kihirdették a klímavészhelyzetet, Karácsony Gergely már az autók kitiltásáról beszélt az Inforádióban. A főpolgármester azt is világossá tette, hogy ő nem szeretne járműveket látni a rakpartokon, sőt bejelentette, hogy rövidesen a hétvégén autómentessé teszi a Duna mindkét partját.

Karácsony Gergely műsorvezetői kérdésre, miszerint lehetséges-e, hogy egy idő után nem mehet majd haza a tizenöt éves dízelautójával úgy válaszolt: „előbb-utóbb ez be fog következni„.

A bejelentés nyomán máris hatalmas felháborodás tört ki, hiszen a hebehurgya lépés százezerek életét lehetetlenítené el. Dühös hozzászólások ezrei árasztották el a közösségi médiát.

Az Origo közösségi oldalán az egyik hozzászóló arról ír, hogy

„Úgy látszik szeretne tömegtüntetéseket és kártérítési perek sokaságát. Arról nem is beszélve, hogy a tömegközlekedés, áruszállítás és a taxik nagy része diesel”. Szerintem tiltsunk ki minden autót! Csak riksával meg szekérrel lehessen közlekedni! Budapest hamarosan úgyis egy hatalmas erdő lesz! – írta egy másik hozzászóló.

 

Mások még ennél is jobban felháborodtak:

„De remélem akkor a BKV buszok sem járhatnak, sem a teherautók amik a boltokba szállítják az élelmiszert, a patikákba a gyógyszert, valamint megszünteti a gázolaj jövedéki adóját, és a diesel autókra vonatkozó súlyadót is eltörli ez a kis f...p. ”

„Szerintem nem tudja, mit csinál ill. mi a következménye. Még azt sem tartja be, amit ígért, de az összellenzékiek kedvébe akar járni kapzsi kívánságok teljesítéseként első legfontosabb feladatként ezt a baromságot találta ki.”

„Alig 1-2 hete tette be a seggét a főpolgi székbe, de már kapja az ívet a ”sajátjaitól„.... szerintem csoda lesz, ha kihúzza az 5 évet. Ekkora dilettantizmussal, hebehurgyasággal, mellyel folyamatos magyarázkodásra kényszerül, nap mint nap megerősítve, hogy mekkora lúzer. Derék kis botrányok lesznek még itt. És azok se fogják sokáig a helyén hagyni, akik most a vállán tartják a kezüket.... tán eleve ez is volt a szándék.”

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?