Létrehozva: 2020.11.13.

Orbán Viktor: Nekünk minden ember élete számít

Jó ütemben hoztuk meg a döntéseket, így az egészségügyi rendszer képes lesz működni. Minden ember életéért harcolni fogunk – mondta a miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Orbán Viktor az interjú elején arról beszélt, hogy sokat nem aludt a tegnapi meccs miatt, de végre történt valami jó. „Büszkék lehetünk a fiainkra, mert harc volt, és nagy dolog a vikingeket legyőzni, drámai csatában realizáltuk a papírformát” – utalt a miniszterelnök az Izland ellen 2:1-re megnyert mérkőzésre.

Orbán Viktor a járványügyi helyzettel kapcsolatban közölte, hogy a korlátozások esetében Ausztria volt a minta. Minden technikai eszköz rendelkezésre áll a védekezéshez, de orvos és ápolónő annyi van, amennyi. Ha nem lett volna semmilyen lépés, akkor vészesen megközelítjük azt a határt, amikor már nem lehet elégséges ellátást nyújtani. A kormányfő szerint jó ütemben, kellő pontossággal hozták meg ezeket a döntéseket. 99 százalék az esélye annak, hogy az egészségügy képes lesz működni – tette hozzá. Senkiről sem akarunk lemondani.

A miniszterelnök a friss járványügyi adatokról elmondta: 6690 ember van kórházban és 518-an vannak lélegeztetőgépen. Sok diákot mozgósítottak, így a műszaki egyetem diákjai viszik ki a medikusokat mintavételre – ismertette a kormányfő. Akik eddig munkába álltak, azokról csak jót lehet mondani, megemelem a kalapot az egyetemisták előttünk is – mondta a kormányfő.

A vakcina már a horizonton van

Orbán Viktor közölte, hogy Magyarországon nagyon szigorú szabályok vonatkoznak a gyógyszerek forgalomba hozására. Itt az is előfordulhat, hogy valaki a rossz gyógyszer miatt betegszik meg, de a rugalmasság és a szigor közötti egyensúly megtalálása nem könnyű egy-egy gyógyszer engedélyezése során – mondta a kormányfő. Nem szabad politikai ügyet csinálni a vakcinából, és mivel nem lesz kötelező, ezért mindenki eldönti, hogy beoltatja-e magát – tette hozzá. A vakcina már a horizonton van. A kormányfő elmondta azt is, ugyan különböző elméletek léteznek arról, hogy mi várható a járvány további részében, „előbb-utóbb megszűnnek a járványok, és a kérdés, hogy ezzel a mostanival, mi alakul majd” – mondta Orbán Viktor.

5 százalék áfa az elvitelre kerülő ételek esetében

A gazdaság ügyeire térve a miniszterelnök közölte: a kormány meghozta azokat az intézkedéseket, amiket a korlátozások miatt súlyosan érintett ágazatok viselnek. Ezek áthidaló lépések. Az elvitelre kerülő ételek esetében 5 százalék lesz az áfa – jelentette be a kormányfő. A gazdasági növekedési munkacsoport is működik, várhatóan adócsökkentő lépések jöhetnek majd, ami segíti a vállalkozásokat – mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint, ha nem csökkentenek adót, akkor nem lesz munkahely. 2021-ben érezhető mértékű adócsökkentés kell” – tette hozzá.

A magyarok pénzét nem lehet elvenni

Orbán Viktor szólt arról is, hogy sok leágazása van az uniós vitáknak. „Sok levelet írtam, lassan Tolsztoj regényhősnek érzem magam” – fogalmazott. Hangsúlyozta: a magyar álláspont világos, és ugyanazt mondom most is, mint nyáron”. Az Országgyűlés leütött néhány cöveket, és ezt eddig is betartottam, és be is fogom tartani. Orbán Viktor Angela Merkel német kancellárral tárgyalt csütörtökön és közölte vele, a magyarok pénzét nem lehet elvenni, a gazdaság működni fog.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor - kép

mindmegette.hu

9 házi lagzis sütemény, amivel rengeteget spórolhatsz a frigy költségein

vg.hu

Már csak a csoda segíthet: Varga Mihály rossz hírt közölt a nyugdíjasokkal – lehetett sejteni, hogy ez lesz

life.hu

Pázsit helyett, kavics nélkül: talajtakaró növények a kertben

magyarnemzet.hu

Megelégelte a Welt, hogy a német politikusok folyton hazudnak a migránsbűnözésről

origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Kollégái közölték: elhunyt a népszerű rádiós, 68 éves volt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Alig lehet ráismerni Magyarország korábbi ünnepelt sztárjára - fotók

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Brüsszelben tárgyal Orbán Viktor. A tét: háború vagy béke

POLITIK

Mutatjuk, hol jár a legnagyobb otthonfelújítási támogatás

POLITIK

A baloldali aktivista elárulta, így támogatják Magyar Pétert

POLITIK

Orbán Viktor: A kommunisták akartak így elhallgattatni!

POLITIK

Magyar Péter tüntetését a gurulódollár-botrány egyik cége szervezte

POLITIK

A Fidesz a valaha volt legerősebb EU-kampányra készül