Létrehozva: 2020.05.25.

Orbán Viktor: Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk, július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak

A kormány munkáját az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben, az azonnali kérdések órájában hétfőn. Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk – jelentette ki a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök a Jobbik elnökének, Jakab Péternek adott válaszában ismertette a friss munkahelyvédelmi számokat: 1 millió 62 ezer ember részesült támogatásban, és 2100 milliárd forintnyi forrást hagytak az intézkedések a gazdaságban. A munkahelyvédelmi bértámogatás több mint százezer munkavállaló foglalkoztatói vették igénybe. Közölte, amit vállaltunk, teljesíteni fogjuk, amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, annyit létre is hozunk.

 

Kiemelte, hogy Magyarország egy nehéz és veszélyes időszakon van túl, az ország megfeszítette az erejét, hogy megvédje sok tízezer ember életét. A kormány munkáját pedig az minősíti, hogy nemzetközileg is példásan és sikeresen védekezett Magyarország. A Jobbikot pedig az minősíti, hogy kiderült, a veszélyhelyzetben nem lehet rájuk számítani. Nem segítették, hanem támadták a védekezésre dolgozó szakembereket, ezt a választók is így látták, hiszen ma már nem lehet eldönteni mi zsugorodik jobban, a Jobbik frakciója vagy támogatottsága.

 

Orbán Viktor a Harangozó Tamásnak (MSZP) adott válaszában kiemelte, hogy hosszú a lista, hogy mit tettek a sikeres védekezés során. Kiemelte: július elsejével kifizetik az 500 ezer forintnyi pluszpénzt az orvosok és ápolók számára.

A miniszterelnök Szabó Tímeának (Párbeszéd) azt mondta, indokolt az óvatosság, ezért tovább végzi a munkáját az operatív törzs, amelynek vezetését a miniszterelnök-helyettes, Pintér Sándor vezeti. A kormányfő közölte, hogy átvilágítják Pintér vezetésével az egészségügyet, hogy felkészítsék az intézményrendszert egy világjárványra, hogy ne a baj idején kelljen cselekedni. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy: Szabó állításai ténybelileg hamisak és felhívta a figyelmet arra, hogy Káslernek köszönhetően a kabinet már akkor foglalkozott a járvány várható következményeivel, a védekezés megszervezésével, amikor Európában még alig lekicsinyelték a járványveszélyt.

Orbán Viktor Varju Lászlónak (DK) adott válaszában kiemelte, hogy a tárcáktól összesen 1345 milliárd forintot csoportosítottak át a gazdaságvédelmére.

Mindenkitől kértek támogatást a védekezéshez, az önkormányzatoktól és a parlamenti pártoktól is, de kivéreztetésről nincsen szó. A miniszterelnök emlékeztette Varju Lászlót, hogy amikor ők voltak kormányon valóban kivéreztették az önkormányzatokat, hiszen több mint 1300 milliárd forint adóssága volt az önkormányzatoknak 2010-ben.

Minderre Varju László úgy reagált, hogy a miniszterelnök annak örülne, ha rendőrséggel vitethetné ki őt a Parlamentből. Orbán Viktor erre azt mondta: majd a választók döntik el, hogy meddig kormányoz, és arról beszélt, a DK és a szocialisták politikusai lövették ki annak idején a tüntetők szemét. A miniszterelnök idézte az őszödi beszéd szavait, emlékeztetve Varju Lászlót a baloldali kormányok gyenge teljesítményére. Orbán Viktor gratulált mindehhez az ellenzéknek.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ez botrányos: elmondhatatlanul drága mulatság lesz a magyar szurkolóknak az olimpián kézilabdameccseket nézni

origo.hu

Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

borsonline.hu

4 csillagjegy, amelynek sosem látott bőséget hoz a Bika hava

mandiner.hu

Egész Európa arról beszél, mi történt Brüsszelben

ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

hirtv.hu

Napi aktuális – ... + videó

origo.hu

Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 18.: a Rák megkönnyebbül, a Vízöntő elszánt

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

A mai napig zavarba jön tőle: ezt a szerepét bánta meg a legjobban Sandra Bullock

magyarnemzet.hu

Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Hídpénzbotrány: vesztegetés miatt tett feljelentést Budai Gyula

POLITIK

Orbán Viktor nem kertel: Elegünk van! Brüsszelben változás kell

POLITIK

Orbán Viktor: Június 9-én kell elmondanunk, hogy nem kérünk a háborúból!

POLITIK

Meloni Tunéziában küzd az illegális migráció ellen

POLITIK

Brüsszelben félnek a nemzetállamoktól

POLITIK

Ismét fegyverszállítást sürgetett Ukrajnába a NATO főtitkár

POLITIK

- Ne lőjenek! - mondta Orbán Viktor az újságíróknak