Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.07.03.

Orbán Viktor: Magyarország megerősödve kerülhet ki a válságból

Magyarország megerősödve kerülhet ki a koronavírus-járvány okozta válságból – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Szerző RIPOST

Ha Magyarország nem engedi, hogy a koronavírus-járvány ismét „felszaladjon”, ha „észnél van a határvédelemnél”, ha támogatja a beruházásokat és a munkahelyteremtést, és ha nem engedi, hogy „baleknak” nézzék Nyugaton, akkor megerősödve kerülhet ki a válságból – mondta a kormányfő.

Azt is kiemelte: ha jól készülnek fel, jól dolgoznak az egészségügyi szakemberek – akiknek köszönetet mondott a Semmelweis-nap alkalmából -, akkor nem lesz második hullám.

A háborút még nem nyertük meg

Az utóbbit, a járvány esetleges második hullámát firtató felvetésre Orbán Viktor azt válaszolta: Magyarország a járvány első hullámával szemben győzelmet aratott, de „ez egy szakaszgyőzelem”, „nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát”. Mivel a környező világ hatással van Magyarországra is, jól és okosan kell dönteni például a nyaralásról, meg kell gondolni a külföldi vakációt. „Lehet, hogy most inkább a Balatont érdemes választani” – hangsúlyozta.

A kormány feladata pedig – jelezte -, hogy figyeljen, „ne nyaralgasson”, „még jó néhány hétig itt kell lennünk, a hivatalban”.

Megerősítette továbbá: a kormány ellenáll annak a brüsszeli nyomásnak, hogy engedjen be újabb és újabb országokból ellenőrzés nélkül embereket. Ezért egyelőre – Szerbián kívül – nem EU-s országokból nem engednek be Magyarországra ellenőrzés nélkül senkit, az átutazás pedig mindenkinek csak korridorokon keresztül lehetséges.

A migrációval szemben keményen kell fellépnünk

Arra is törekedni kell, hogy a migráció felerősödése ne veszélyeztesse a magyar egészségügyi helyzetet – tette hozzá a miniszterelnök, megjegyezve: a hagyományos migránsútvonalak mentén fekvő államokban nő a fertőzések száma, vagyis most a határvédelem egyben egészségügyi védelem is, ezért meg is erősítették a határvédelmet. Közölte azt is: az embercsempészek aktivitása váratlanul megnőtt.

„Szükség van a rendőreinkre, katonáinkra. (...) Amit Nyugat-Európában meg Amerikában látunk, hogy a társadalom, illetve a politika elárulja a saját rendőreit, ez megengedhetetlen Közép-Európában” – jelentette ki.

A tranzitzónákra is kitért, jelezve, az uniós bíróság ezt fogvatartásnak minősítette, a magyar kormány válasza pedig az volt, hogy ezeket bezárta, és még keményebbé tette a határvédelmet.

„Ha azt akarjuk, hogy Magyarország továbbra is békés, biztonságos és nyugodt hely legyen, akkor a migrációval szemben a legkeményebben kell fellépnünk” – mondta Orbán Viktor.Hozzáfűzte: a most zajló nemzeti konzultációban a migráció és a járványügy összefüggéséről is kérdeznek, mert ezek összeérnek néhány ponton.  

Segítünk a délieknek, de balekok nem akarunk lenni

A járvány miatt tervezett, „visszatérés-segítő” EU-s alapot úgy kommentálta: „ez valójában egy általunk nyújtott segítség a délieknek”. A pénzügyileg sokkal rendezettebb Közép-Európának azt kell megfontolnia, akar-e segíteni kommunizmust el nem szenvedett, az EU-hoz korábban csatlakozott, nála gazdagabb országoknak – fogalmazott, közölve: „készen állunk” segíteni a bajba jutott délieknek, de cserébe fair elbánást kért, mert „balekok nem akarunk lenni”.

Úgy értékelt: Közép-Európa kihúzhatja magát, a járvány elleni védekezés sikeresebb volt, mint Nyugaton, a gazdaságai versenyképesek, „egy baj van, hogy szegényebbek vagyunk”, de erről „a kommunisták tehetnek”.

Arra is rámutatott, hogy ma az a Németország a leggazdagabb az EU-ban, amelyet a második világháború végén visszabombáztak a „középkorba”, Közép-Európa pedig, amelyet „odadobtak a Szovjetuniónak”, fejlődik. Történelmi korszakváltás történik: Németországtól és Közép-Európától remélik, hogy kihúzza a kontinenst a bajból – hangoztatta.

„Együtt kell sikeresnek lennünk, Európának össze kell tartania (...), de ehhez az kell, hogy Brüsszelben ne akarjanak ránk kényszeríteni olyan életmódot, amit a magyar nem akar élni, meg a csehek sem, meg a lengyelek sem”. „Hagyják, hogy éljük a saját életünket, és akkor együtt leszünk sikeresek”: nem a birodalomépítés ideje jött el, hanem a nemzetállamok okos összefogásának az ideje – jelentette ki.

A munkahelyvédelem egyik eszköze a költségvetés

A 2021-es magyar költségvetésről – amelyről pénteken szavaz a parlament – a kormányfő azt mondta: stabil számokat, jól feltöltött járványügyi és gazdaságvédelmi alapot tartalmaz a büdzsé. Úgy fogalmazott, most egy második csatát kell megnyerni, a munkahelyvédelmet, amelynek egyik eszköze a költségvetés.

Kiemelte továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítését, és hogy a csecsemőgondozási díj összegét az édesanya fizetésének 100 százalékára emelik.

Erkölcsi mélypont a hazai baloldal

A rádióműsorban a baloldali ellenzékről is szó volt, amelyről Orbán Viktor azt mondta: már nem tudja, mit csinálnak a baloldalon, hiszen nem álltak oda az ország mellé a bajban, azért dolgoztak, hogy gyengüljön a válságkezelő képesség, majd az elmúlt 30 év erkölcsi mélypontjának tekinthető kamuvideóval rémisztgették az országot.

Azt pedig végképp nem érti – folytatta -, miért „lopkodják ki” a postaládákból a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A magyarok felnőttek: ha nem tetszik nekik, majd nem küldik vissza – mondta.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarországon nem ideológiai alapon szerveződő kabinet van, hanem egy nemzeti kormány, ezért úgy is lehetne baloldalinak lenni, hogy közben támogatják a gondolkodásukkal egybeeső lépéseket.

Végül a soros német EU-elnökségről Orbán Viktor azt mondta: ha Magyarország fair elbánást kap a most zajló gazdasági vitákban, akkor együtt tud működni a német elnökséggel.

Egy kérdésben, a menekültügyben viszont a magyar kormány nem tud együttműködni a németekkel, mert míg ők a demográfiai problémákat migrációval próbálják orvosolni, addig a magyarok nem bíznak abban, hogy a muszlim világból érkező népesség-utánpótlás békés, keresztény, magyar életet eredményezne – közölte.

Szerző RIPOST

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ezek a legmegbízhatóbb használt autók, magyar kötődésű modell is dobogóra került

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

borsonline.hu

Kezdődik az asztrológiai újév: ezekre a csillagjegyekre lesz brutális hatással

mandiner.hu

Szoboszlai egyetlen mozdulattal bolondot csinált a manchesteri világsztárból (VIDEÓ)

ripost.hu

Mindenkit meglepett Kulcsár Edina, bejelentette a nevet

magyarnemzet.hu

Menekülnek az emberek Budapestről, mutatjuk, merre mennek

origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

travelo.hu

Új, közvetlen buszjárattal érheted el Budapestről ezt az európai nagyvárost

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

A fejét is elfordítja, csúnyán kihasználta Magyarország egyik leggazdagabb emberét a barátja

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Csillogtak a szemek: talpig feketében, nem akárhol jelent meg Benedek Tibor özvegye, Epres Panni

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Mikor tárgyalja a NATO csapatok küldését Ukrajnába?

POLITIK

Gyurcsányné és Donáth Anna el akarják venni a tanárok pénzét

POLITIK

Hány évet kaphat, mivel vádolhatják meg Osváth Zsoltot?

POLITIK

Gyermekpornográfia: Osváth Zsolt megint próbálja elkenni az ügyet

POLITIK

A nyugat-európai gazdák úgy látják, elveszítették a csatát

POLITIK

Brüsszel egy feladatnak tekinti a migrációt

POLITIK

Magyarország továbbra sem vesz részt az ukrajnai fegyverszállításban

POLITIK

A NATO bevetése Ukrajnában súlyos következményekkel járhat