Létrehozva: 2020.02.18.

Önvédelmi polgárőrség szervezésébe kezdenek a svédek

A svéd polgárok fokozatosan elvesztik a bizalmukat a rendőrségben és önkéntes polgárőrségeket szerveznek.

A Nyheter Idag jelentette először, hogy a korábbi rendőr, Mustafa Panshiri szerint, ha a rendőrség rövid időn belül nem tesz lépéseket a svéd-ellenes támadások csökkentésére, akkor a svédek maguk alakítanak majd önkéntes polgárőrségeket, hogy megvédjék magukat.

A kijelentése reakció volt a Svédországban egyre gyakoribb rasszista támadásokra, amelyek egyre brutálisabb formát öltenek. A hatóságok már több esetet is regisztráltak, amikor a bevándorlók megverték és le is vizelték áldozataikat, és visszatérő motívum az „undorító svéd” kifejezés is, ami alátámasztja a bűncselekmények rasszista motivációját.

Mikael Damberg svéd belügyminiszter szerint a támadások motivációja az, hogy a migránsok elveszítették a reményt, hogy beilleszkedjenek a svéd társadalomba.

Panshiri ezt a svéd állami tévében egy 2005-ös felméréssel cáfolta amit a Lundi Egyetem folytatott és, amely 11 bevándorló hátterű tinédzsert kérdezett, akik rendszeresen raboltak svédeket. A kutatás úgy fogalmaz, hogy „a fiúk egyértelműen elmondták, hogy svédeket támadnak, mert ha látják őket a földön ahogy a lábukat csókolják, erőt ad nekik. Zárásként megjegyezték, hogy a svédek nagyon félénkek, és még csak nem is ellenkeznek, amikor elveszik a cuccaikat”

Szintén felidézte, hogy az utóbbi időben kezdett elterjedni a fiúk ellen elkövetett nemi erőszak más fiúk által, ami eddig sosem volt jelen Svédországban. Panshiri szerint a no-go zónák kialakítása után a következő lépés az lesz, hogy az „őshonos svédek alakítanak majd önkéntes polgárőrséget, ha nem rendezzük a helyzetet”.

2019-ben összesen 257 bombamerényletnél helyszínelt a svéd rendőrség, ez a szám pedig 60 százalékos emelkedést jelent a 2018-as 162-ről. A 2018-as szám is elég magas, tükrözi is a svéd rendőrség problémáját, hogy az utóbbi években ugrásszerűen megnőtt a lövöldözések és bombatámadások száma az országban. A bűnözési statisztikák romlásának okaként a drogterjesztő bandák háborúját jelölték meg a hatóságok. Svédország korábban a világ egyik legbiztonságosabb országának számított, a mostani bűnözési statisztikák azonban már nem tükrözik ezt. A rendőrség több városban is megemelt számú járőrrel dolgozik azon, hogy újra fegyver- és bombamentessé tegye az utcákat. A statisztikák nyomán több ellenzéki párt is azzal vádolta a kormányt, hogy elvesztette az uralmat, és nem tud gátat szabni a bűnözésnek. A kormány közben növelte a rendőrség költségvetését, és különböző programokat hirdetett a bűnözés visszaszorítása érdekében. Svédországban egyre több robbantás történik. Csak 2019-ben több mint száz bombatámadást hajtottak végre, de a folyamat már évek óta tart. Hasonlóan folyamatosan nő a lőfegyverrel végrehajtott támadások száma is. A hatóságok nem hozzák nyilvánosságra az elkövetők nemzetiségét. Titkosszolgálati források szerint azonban az egyre jobban elszabaduló erőszak mögött főleg közel-keleti és balkáni bűnszervezetek állnak. Indulatokat kelt a svéd társadalomban a megromlott közbiztonság A drámaian megromlott közbiztonság hatalmas indulatokat kelt a svéd társadalomban. Egy tavaly novemberi támadás után már a kormányfő is kénytelen volt elismerni: Svédország nem tudott megbirkózni a tömeges bevándorlással. Stefan Löfven álláspontjának megváltozásához az is hozzájárult, hogy a svédországi bűnbandák miatt Dánia elrendelte az ellenőrzést a Svédországgal közös határszakaszain, csaknem hetven év után először.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

life.hu

Katalin rákdiagnózisa megváltoztatta Vilmos herceggel való kapcsolatát

mandiner.hu

Váratlan üzenet Németországból: „Hálásak lehetünk Magyarországnak!"

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Brüsszel velünk akarja megfizettetni a háború árát. Keresik, honnan lehet elvenni a pénzt

POLITIK

Újabb bizonyítékok Bajnaiék és Magyar Péter szövetségére

POLITIK

TikTok-iszlamisták radikalizálják a fiatalokat. Kalifátust akarnak létrehozni

POLITIK

Egymásra licitálnak Európában a háborúpárti politikusok, Brüsszel a tűzzel játszik

POLITIK

Macron is szeretne megszabadulni Ursula von der Leyentől?

POLITIK

A CPAC Hungary kiállás a hagyományos értékek mellett

POLITIK

A NATO döntő szerepre készül Ukrajnában

POLITIK

Ez a magyar CPAC igazi célja