POLITIK

Nyugat-Európában egyre borúsabban látják a jövőt, különösen a franciák

Az uniós állampolgároknak elegük van a bevándorlásból. A megkérdezett franciák 65%-a vélekedik borúsan a jövőt illetően. A megkérdezett emberek több mint 60 százaléka úgy gondolja, hogy a ma ismert francia civilizáció összeomlik. Ráadásul a válaszadók közül sokan úgy vélik, mindez pár évtizeden belül fog bekövetkezni.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az Ifop közvélemény-kutatása szerint a megkérdezett franciák 65%-a vélekedik borúsan a jövőt illetően – írja a breitbart.com. Mintegy harmaduk ráadásul úgy gondolja, hogy ez brutális módon fog bekövetkezni, és viszonylag rövid időn belül. A válaszadók szerint körülbelül 20 éven belül omolhat össze a ma ismert civilizáció.

A megkérdezettek közül a legtöbben (27%) úgy vélték, hogy ennek oka az éghajlatváltozás és a túlzott fogyasztás lesz. A válaszadók 15%-a szerint a mai civilizáció a tömeges migráció miatt fog összedőlni, míg további 14%-uk szerint a francia társadalom belső konfliktusai, sőt akár a polgárháború is kiválthatják azt.

Az összes EU-tagállamban a megkérdezettek 45 százaléka nagyon aggasztónak tartja az illegális bevándorlók beáramlását a saját országába, további 31 százalékuk szerint inkább aggasztó a jelenség, vagyis a válaszadók háromnegyede aggódik az illegális migráció miatt. A megkérdezett uniós polgárok túlnyomó többsége az afrikai tömeges bevándorlásból sem kér: 34 százalékuk nagyon tart és szintén 34 százalékuk inkább tart a következő évtizedekben Afrikából érkező migránsok áradatától.

Az európai polgárok túlnyomó többsége szerint az unió rosszul kezelte a migrációs válságot: a megkérdezettek hetven százaléka gyengének értékelte a teljesítményt. Az uniós válaszadók többsége a gazdasági ügyeket is inkább a tagállamok hatáskörébe utalná: 51 százalékuk tenne így, míg 39 százalékuk az EU szerepét erősítené.

Bizonyos kérdésekben markáns különbség van a nyugat-európai EU-alapítók és a később csatlakozott tagállamok között. Ilyen például a jövőkép: a régi tagállamokban a válaszadók 14 százaléka szerint élnek majd jobban a gyermekeik, mint ők maguk. A visegrádi országokban a megkérdezettek 33 százaléka mondta azt, hogy a következő generáció életfeltételei jobbak lesznek. A házasság intézményének értékelésében szintén jelentős különbség tapasztalható. Míg Nyugat-Európában a válaszadóknak csak 35 százaléka véli úgy, hogy házasság csak nő és férfi között jöhet létre, addig a V4-országokban ez az adat 61 százalék.

 

Európa felszámolja önmagát

Németországban gyakran emlegetik Thilo Sarazzin – korábban az SPD és a Deutsche Bundesbank vezetőségi tagja, a berlini szenátus gazdasági ügyekért felelős vezetője – Deutschland schafft sich ab (Németország felszámolja magát) című könyvét, ami az egész kontinens pusztulását és eliszlámosodását vetítette előre, társadalmi-gazdasági folyamatokkal és demográfiai adatokkal alátámasztva. A demográfiai mutatók , tárgyilagosságát senki sem vitatta.

A statisztikák valóban elgondolkodtatók. Míg 1950-ben 800 000 muszlim élt Nyugat-Európában, ma több mint húszmillió. Törökország esetleges EU-s csatlakozásával ez a szám 90-100 millió is lehet. De e nélkül is elképesztők a demográfiai folyamatok. Az európai népek körében tapasztalható alacsony termékenység – amit egyes országokban a fiatalok mintegy harmadának tudatos gyermektelensége tetéz – élesen szemben áll a migráns muszlim közösségek körében tapasztalható magas gyermekszámmal. Ugyan náluk is fokozatosan csökken a termékenység, de a folyamat megfordulása csak harminc év múlva várható. A jelenlegi tendenciák szerint 2030-ra Franciaország lakosságának ötöde muszlim lesz, míg Hollandiában 1:2, Belgiumban 1:3 lesz az újszülöttek aránya a muszlimok javára. És akkor a legális és illegális migrációról még nem is beszéltünk.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?