POLITIK

Novák Katalin tiltakozik Niedermüller gyűlölködő szavai ellen

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára tiltakozik az ellenzéki erzsébetvárosi polgármester általa gyűlöletkeltőnek nevezett szavai ellen.
  • Szerző: ripost

„Tiltakozom az ellen, hogy a magyarok jelentős részét valaki rémisztő képződménynek nevezze” – fogalmazott a Mandiner portálon megjelent írásában Novák Katalin államtitkár.

Novák azt írta, hogy nem szeret a kontextusukból kiragadva értelmezni mondatokat, ezért megnézte a felvételt, az azonban „csak tovább rontott a helyzeten”. A DK politikusa ugyanis „ahelyett, hogy elszégyellte volna magát, önnön nagyszerűségétől elragadtatva tovább fejtegette gyűlöletkeltő gondolatmenetét”; a keresztény, heteroszexuális, fehér embereket határtalanul unalmasaknak nevezte, akikben nyoma sincs a progressziónak, innovációnak, kreativitásnak.

Mindezt a beszélgetés többi résztvevője, köztük Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője nem egyszerűen szó nélkül hallgatta, hanem mosolyogva még hozzá is fűzött valamit a mondanivalóhoz – jegyezte meg Novák Katalin.

„Tiltakozom az ellen, hogy a széles nyilvánosság előtt vallási meggyőződés, szexuális orientáció és bőrszín miatt bárkit megbélyegezzenek, ellenük uszítsanak! Tiltakozom az ellen a kijelentés ellen, hogy a férfi és nő kapcsolatán alapuló család megvetendő, ami felett eljárt az idő. Visszautasítom azt az állítást is, hogy a keresztény, fehér emberek határtalanul unalmasak” – fogalmazott az államtitkár.
Úgy vélekedett, hogy a magyar családpolitika progresszív, innovatív és kreatív. Alapelve, hogy szabadságot adjon, lehetőséget teremtsen. A gyermekgondozás első három évét akár az édesanya, akár az édesapa otthon töltheti, a családi adókedvezményt a szülők tetszés szerint oszthatják meg, a gyermek mellett egészen korán munkát lehet vállalni – sorolta. Megjegyezte, hogy a fiatalok olyan segítséget kapnak a közös életkezdéshez, amilyet korábban soha.

Ha valaki ezzel együtt úgy dönt, hogy nem köt házasságot, nem vállal gyermeket, őt nem éri hátrány – emelte ki Novák Katalin.

„Én ezt tartom progressziónak, innovációnak és kreativitásnak. Az, ha megtagadjuk zsidó-keresztény gyökereinket és keresztény életformánkat, az, ha nemet mondunk a hagyományos családra, az, ha a migrációs nyomásnak engedve ellenőrizetlenül eresztjük be a tőlünk eltérő kulturális, vallási és nyelvi háttérrel rendelkező tömegeket Magyarországra, az nem progresszió, nem innováció, nem kreativitás. Az megítélésem szerint a magyar emberek jövője szempontjából súlyos hiba és felelőtlenség – olvasható a Mandiner portálon.

Az államtitkár teljes írása itt olvasható.

És ezeket olvastad már?