POLITIK

Novák Katalin nemzetközi családvédő szervezet elnöke lett

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára lett a Politikai Hálózat az Értékekért (Political Network for Values) nevet viselő nemzetközi, politikusokat tömörítő szervezet elnöke.
  • Szerző: Ripost

Novák Katalint – aki 2015-től a szervezet tanácsadó testületének alelnöke volt – a szervezet döntéshozó fóruma választotta meg elnökévé, a felkérést pénteken Lola Velarde, a testület ügyvezető igazgatója tolmácsolta a magyar politikusnak, aki elfogadta azt.

Az államtitkár elmondta: a Politikai Hálózat az Értékekért egy öt éve alakult nemzetközi politikai szervezet, amelynek számos ország kormányzati, törvényhozási képviselője a tagja. Hozzátette: a mérsékelt, de határozott véleményt képviselő szervezet a család vitathatatlan jelentőségét hirdeti, továbbá a házasság, az élet, az emberi méltóság és a vallásszabadság tiszteletét.

Novák Katalin kiemelte: nemcsak a szervezet alapelveivel és a nem radikális hangvételével is maximálisan azonosulni tud. Mint mondta, azért vállalta el az elnökséget, mert örömmel tapasztalja, hogy Magyarországra és a magyar kormányra mintaadóként tekintenek, ha az emberi méltóságról, a család védelméről, a családi értékek középpontba helyezéséről, az emberi életről van szó.

Megjegyezte: , és ami jó példaként szolgálhat másoknak is. Jelezte: a szervezet jövő ősszel Budapesten tartja csúcstalálkozóját.

 

És ezeket olvastad már?