POLITIK

Novák Katalin: Célunk, hogy Magyarország családbarát ország legyen

Az államtitkár a győri családbarát jégcsarnok átadásáról posztolt.
  • Szerző: Ripost

Facebook-bejegyzésében Novák Katalin arról tudósított, hogy Győrben felavatták azt a többcélú létesítményt, ahol a család minden tagja élményekkel gazdagodhat. Aki nem a jégkorong mérkőzést nézi, különböző programok között válogathat, akár korcsolyázni is tanulhat.

Az államtitkár azt üzeni: legyen Magyarország családbarát ország, ahol jó élni, gyermeket vállalni, nevelni, dolgozni és megöregedni.

Negyedével mérséklődött a természetes fogyás az év első hét hónapjában, amikor is 2488-cal több gyermek született, mint 2019 január-júliusában – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban a Facebook-oldalán a Központi Statisztikai Hivatal adatait értékelve.

Novák Katalin a bejegyzésben úgy fogalmazott: „Ismét jó hírekkel indult a nap. 2020 január-júliusában 52 825 gyermek született, mintegy 5 százalékkal több, mint tavaly ugyanekkor. A gyermekvállalási kedv pedig 1,44-ről 1,53-ra nőtt a múlt év azonos időszakához képest”.

Hozzátette: a természetes fogyás mérséklődése a halálozások jelentős csökkenésének, valamint a születések emelkedésének köszönhető.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?