NÍNÓ

Zengett a hevesi falu: elkapták a prosti-futtató bandát

Lányokat futtató bûnszervezetet számolt fel a rendőrség. Majd egy tucat lányt vittek Berlinbe prostituáltnak.
  • Szerző: Ripost

Felkavarta a hevesi falu lakóit a hétvégi razzia - most kiderült, prosti-futtató banda egyik tagjára csaptak le.

Kömlőn alig ismerték a bűnbanda egyik tagját, szinte alig látták. A %% a helyiektől megtudta, csak nemrég költözhetett oda.

Szombat éjszaka viszont megbolydult a falu: óriási razziát tartottak a rendőrök. Ekkor már világossá vált, hogy bűnöző dúlta fel a település életét.

A rendőrség most azt közölte, a bűnszervezet több mint tíz fiatal nőt utaztatott Berlinbe, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés bűntett és kitartottság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást R. Béla 43 éves kömlői, N. Kálmán 40 éves törökszentmiklósi, P. Tímea 28 éves kunszentmártoni és R. Adrián 26 éves tiszaföldvári lakosok ellen.

A rendőrság szerint a Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében működő szervezet tagjai 2016 márciusától szervezték és irányították több fiatal nő Magyarországról Németországba, Berlinbe történő szállítását azért, hogy ott prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A bűnszervezet tagjai a lányok által megkeresett pénzt elvették és ebből fedezték mindennapi életvitelüket.

R. Bélát egy összehangolt akció keretében a kommandósok június 25-én Szolnokon fogták el, amikor Németországból Magyarországra hazautaztatta pihenni a nekik prostituáltként dolgozó lányok egy részét.

Az akció során a nyomozók és több megye bevetési osztályai egyszerre több helyszínen – Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében - csaptak le és fogták el a bűnszervezet többi tagját.

Elfogásukkal a rendőrség a teljes bűnszervezetet felszámolta.

A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, a nyomozók őrizetbe vették őket és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Az eljárás során több millió forint értékű készpénzt, több nagy értékű gépjárművet, értékes festményeket, porcelánokat, antik bútorokat és kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?