NÍNÓ

Őrület: viperákat találtak a pénzügyőrök a csempészek poggyászában

Elképesztő, mi mindent talált már az új csomagátvilágító röntgenberendezéseknek köszönhetőn a NAV.
címkék:
  • Szerző: ripost

Akcióban a NAV: nemcsak dohány, boxer és vipera is volt a poggyászokban – derült a speciális csomagátvilágító röntgenberendezéseknek köszönhetően.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2019-ben sikerrel pályázott egy nemzetközi programba. Ez egy globális kezdeményezés, amely a dohánytermékek illegális kereskedelme elleni küzdelmet segíti hatékony és innovatív megoldások bevezetésével.

csempészek

Az elnyert támogatásnak köszönhetően a NAV Záhony, Beregsurány és Röszke közúti határátkelőhelyeire telepíthetett ilyen készülékeket.

A berendezések előnye, hogy az utasok csomagjainak ellenőrzése gyorsan és elkülönítetten történhet.

A készülékek szolgálatba állítása óta eltelt bő egy hónapban több mint harmincezer alkalommal ellenőrizték a belépők poggyászát. A vizsgálatoknak köszönhetően többször került elő be nem jelentett alkohol- és dohánytermék.

A készülékek azonban nem csak ezeket a termékeket képesek kiszűrni: júliusban például Röszkén egy csomag átvilágításakor két kés, négy vipera és hat boxer is láthatóvá vált. Az ügyben közbiztonságra különösen veszélyes eszközzel kapcsolatos szabálysértés miatt indult eljárás.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?